رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اضافه کرد: توسعه موزهها، احیای آثار فرهنگیتاریخی، بازنگری در روشهای حفاظتی بناها، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در بهره برداری از بناهای تاریخی، سیاستهای جدید این سازمان در حوزه میراثفرهنگی است.
رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با ورود هر گردشگر حدود ۱۲۰۰ دلار درآمد ارزی نصیب کشور میشود و این رقم معادل فروش ۳۰ بشکه نفت است.
مونسان افزود: هزینه استخراج هر بشکه نفت حدود ۱۰ دلار است که با احتساب ۵ میلیون گردشگر، درآمد هنگفتی در سال از این محل صرفه جویی خواهیم داشت که این درآمد میتواند به صورت صندوقی برای سرمایه گذاری در بخش زیرساختی گردشگری به توسعه بهبود و زیرساختها کمک کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: صنایع دستی به عنوان یکی دیگر از جنبههای فرهنگی و قطعا اقتصادی از لحاظ اشتغالزایی و درآمدزایی میتواند اثار پایداری بر اقتصاد شهرهای کوچک و کارگاههای ساخت صنایع دستی داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید حمایت از صنعتگران در این حوزه از برنامههای این سازمان باشد گفت: با همکاری نهادهای مرتبط میتوان در ارتقای کیفی کالاهای سنتی و نحوه عرضه آن با بسته بندی نوین تلاش کرد.
مونسان تاکید کرد: به روزرسانی طراحی برای تولید صنایع دستی امروزی، بسته بندی نوین، بازاریابی، حرکت به سمت عرضه درخور محصولات بجای فروش فلهای و حمایت از کارگاههای تولیدی و فعالان عرصه تامین صنایع دستی از جمله کارهایی است که باید در دستور کار فوری در حوزه صنایع دستی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرهای جهانی صنایع دستی، به روزرسانی و تغییر رویه از طراحی سنتی صرف به طراحی تلفیقی و امروزی صنایع دستی کشور است گفت: احیای هنرهای سنتی در حال زوال و ثبت در فهرست میراث جهانی، ارائه راهکارها و توسعه بستر فروش بین المللی، طراحی و ساخت محصولات مفهومی از توسعه گردشگری به نام شهر گردشگری باید ایجاد شود.
مونسان افزود: مفهوم شهر گردشگر به عنوان مکملی برای شهر ایده آل، شهری است که علاوه بر برخورداری از ویژگیهای شهری ایده ال برای شهروندان خود دارای تسهیلات، زیرساختها و استانداردهایی برای گردشگران در این شهرها نیز باشد.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی فعالیتهای خود را در چارچوب اشتغالزایی خصوصا در بخش گردشگری و رونق اقتصادی صنایع دستی، بهره مندی از نیروهای جوان و خلاق کشور، خودکفایی اقتصادی و درامدزایی، بهره مندی از توانمندیهای بخش خصوصی، حفظ، احیا و نگهداری میراث فرهنگی به عنوان یکی از اساسیترین پایههای توسعه کشور و توسعه گردشگری انجام خواهد داد.
مونسان با بیان اینکه یکی از مهمترین زمینه هایی که با توجه به قابلیتهای تاریخی، فرهنگی و محیطی کشورمان میتواند در روند توسعه ملی موثر باشد افزود: امروز ماموریت مهم در احیای نقش گردشگری کشور درروند توسعه ملی است و من و همکارانم موظف به تحقق این امر هستیم.
وی با بیان اینکه ذخایر عظیم جذابیتهای گردشگری در کشورمان وجود دارد و تلاشهای بسیاری در این زمینه انجام شده است افزود:، اما جایگاهی درخور و بایسته در جذب گردشگران جهانی ایجاد نشده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ابزار معرفی میراث فرهنگ غنی کشور، توسعه گردشگری است گفت: باید میراث ملموس و غیر ملموس، معرفی و حفاظت شوند و تسهیلات گردشگری و اقتصادی توسعه پیدا کند.
وی افزود: همچنین توسعه گردشگری موضعی و موضوعی نظیر گردشگری دریا محور، بوم گردی، گردشگری هنری، تاریخی، دینی، مذهبی و ... متناسب با ظرفیتهای هر منطقه از برنامه استانها در تدوین و طراحی رویدادها خواهد بود.
مونسان از اینکه هم اکنون کشورهایی در منطقه که قدمتی بسیار کمتر از ایران دارند از جایگاه بالاتری در شاخصهای مختلف در سفر و جذب گردشگر برخوردارند، ابراز تاسف کرد.
وی افزود: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد هم اکنون ایران رتبه ۹۳ را در جهان و رتبه نهم خاورمیانه را در شاخص رقابت پذیری در سفر و گردشگری به خود اختصاص داده که قطعا جایگاهی درخور نام بلند و تاریخی ایران نیست.
مونسان ادامه داد: مهمترین مسئولیت سازمان در اجرای برنامههای میان مدت و بلند مدت ارتقاء آگاهی عمومی و تقویت حس مسئولیت جامعه به منظور مشارکت در حفظ و احیای داراییهای معنوی و فرهنگ سازی در جهت حمایت از گردشگراست.