آمار شرکتهای دانش بنیان دارای صلاحیت، از مرز ۳۵۰۰ گذشت
مدیر کل دفتر برنامه ریزی فناوری معاونت علمی ریاست جمهور گفت:: آمار شرکتهای اعلام صلاحیت شده از مرز ۳۵۰۰ شرکت گذشته که نوید خوبی است تا بسترهای لازم برای توسعهی شرکتهای دانش بنیان را فراهم کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل قادری فر، مدیر کل دفتر برنامه ریزی فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در گفتگو با رادیو گفت و گو پیرامون بررسی وضعیت کسب و کارهای دانش بنیان در کشور اظهار داشت: خوشبختانه تعداد شرکتهای دانش بنیان به واسطه اینکه سیاست و رویکرد توسعهی اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در کشور به سرعت در حال رشد و پیشرفت است در مسیر افزایش قرار دارد.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که در افق ۱۴۰۴ در خصوص اقتصاد دانش بنیان چه دیده شده است؟ گفت:: در آن جا آمده است که ایران حداقل مقام دوم منطقه را در علم و فناوری دارا باشد و همچنین بیش از ۵۰ درصد سند سیاستهای کلان علمی فناوری به نوعی وابستگی به سند چشم انداز دارد لذا طبق آن ۵۰ درصد از تولید ناخالص کشور باید از طریق کسب و کار دانش بنیان و فناورانه تامین شود.
قادری فر با اشاره به اینکه در افق چشم انداز برنامه ریزیهای بسیار خوبی در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: با این وجود حرکت و شتاب ما در این خصوص همچنان با کندی پیش میرود، باید عمق بیشتری به این حرکت داده شود تا در ۱۰ سال آینده به منظور ارزیابی وضعیت کشور بر مبنای اهداف سند چشم انداز این کندی جبران شود و سربلند باشیم.
وی تصریح کرد: میزان فروش شرکتهای دانش بنیان تا پایان سال ۹۵ بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و در کنار آن حدود ۱۰۰ هزار شغل مستقیم و پایدار ایجاد شده است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با اذعان به اینکه حدود
۷۵ میلیون دلار فروش و صادرات شرکتهای دانش بنیان بوده است، افزود: اگر چه اعداد و ارقام در این زمینه خیلی قابل توجه نیست، اما من فکر میکنم برای شروعی توفانی خوب باشد در صورتی که حمایتهای لازم صورت گیرد این آمار و رشد بصورت نمایی پایدارتر خواهد بود ضمن اینکه در حوزه تبدیل شاخص تولید علم و تحریک تقاضا متاسفانه کشور ما در وضعیت خوبی نیست در حالی که در کشورهای پیشرفته علم و توسعه بسیار به هم نزدیکند، باید با سرعت به سمت تجاری سازی علم در کشور پیش برویم.