تاثیر جنسیت فرزند یا فرزندان قبلی بر روی نتایج تشخیص جنسیت
بر اساس تحقیق پژوهشگران شانس داشتن فرزند پسر در روش تشخیص جنسیت قبل از لانه گزینی(PGD)برای مردانی که فقط دختر داشته اند، کمتر است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، رییس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان در اصفهان گفت: محققان پژوهشگاه رویان با همکاری مرکز باروری و ناباروری اصفهان در طرحی پژوهشی به تاثیر جنسیت فرزند یا فرزندان قبلی بر روی نتایج تشخیص جنسیت قبل از لانه گزینی(PGD) پرداختند.
دکتر محمدحسین نصر اصفهانی افزود: در این روش با انتقال جنین پسر طبیعی به مردانی که فقط دارای فرزند پسر و دختر بودند مشخص شد با وجود یکسان بودن کیفیت جنینهای انتقال یافته، درصد لانه گزینی و حاملگی در گروهی که همسرانشان پیش از این صاحب فرزند پسر بودند، نسبت به گروهی که فقط صاحب فرزند دختر بودند، بالاتر است و احتمال سقط در این گروه کاهش می یابد.
وی گفت: نتایج این پژوهش نشان میدهد اسپرمهای حاوی کروموزوم وای(Y)در مردانی که پیش از این صاحب فرزند پسر بوده اند، در مقایسه با مردانی که فاقد فرزند پسر بودند توانایی تکوین بیشتری دارند.
نصر اصفهانی افزود:براین اساس در زوجهایی که صاحب فرزند پسر نمیشوند، ممکن است کروموزوم وای(Y)مرد سلامت کافی برای ایجاد فرزند پسر را نداشته باشد.
وی گفت: تشخیص پیش از لانه گزینی جنین(PGD)در زمان حاضر تنها روش برای تعیین جنسیت فرزند مورد نظر است که شانس باروری حدود 30تا40 درصد دارد.
نتایج این پژوهش با همکاری ثریا پناهی، حمید گورابی و مرضیه تولایی از پژوهشگاه رویان در مجله بین المللی پژوهشگاه رویان(IJFS)به چاپ رسیده است.