ایلخانی به
خبرگزاری صدا و سیما گفت: اگر سیاست از ماشین سازی منفک شود و مدیریت علمی بخش خصوصی با اختیار بالا سر ان باشد طلای گرانبهایی است که باید ارج نهاد.
وی افزود: جسارت و شجاعت هر فرد برای خارج ساختن این کارخانه از رکود و به جریان انداختن سرمایه راکد برای سود و تولید ثروت از طرف هر کسی ستودنی است.
وی در همین حال گفت: دولت باید نظارت و مراقبت دقیق و همه جانبه خود را با اخذ تضامین و تدابیر مقتضی حفظ کند لیکن از وجود هر گونه ردپای مدیریت دولتی این واحد باید اجتناب کرد.
وی با اشاره به سرمایههای عظیم مادی و معنوی ماشین سازی تاکید کرد: هر کسی مالک این کارخانه باشد باید توجه کند ماشین سازی علاوه بر سرمایههای مرسوم، سرمایه اجتماعی و فرهنگی خاصی دارد که باید از ان نیز صیانت کند و متقابلا از ان بهرهمند خواهد شد.
رییس هیئت مدیره ماشین سازی تبریز واگذاری این شرکت را بر اساس پایش شرایط حاکم بر امروز ان را ضروری دانست و گفت: رشد و تعالی ماشین سازی با نظارت پایدار و استراتژیک دولت با مدیریت و راهبری و مالکیت بخش خصوصی ممکن است.
وی پیشنهاد کرد برای واگذاری ماشین سازی کارگروهی متشکل از خریداران، نمایندگان مجلس، مدیریت ارشد استان و سازمان خصوصی سازی و نماینده کارگری و متخصصین تشکیل و جوانب مختلف موضوع بررسی شود.
وی گفت: مدت زمان طولانی است که سرمایههای این کارخانه به صورت راکد و غیر مولد راکد مانده است و صدها میلیارد تومان فقط عدم النفع رکود این سرمایه در چند سال اخیر است و عامل ان هم فرد و شخص خاصی نبوده و صرفا" نبود برنامه و بلاتکلیفی موجب این مسئله شده است.
رییس هیئت مدیره ماشین سازی تبریز افزود: این کارخانه به لحاظ ریالی به همان میزانی که قیمت گذاری شده است ارزشمند است و در صورت مدیریت صحیح با توجه به منابع ارزشمندی که دارد ظرف حداکثر دوسال میتواند به دوران شکوفایی و سود برسد.
وی با بیان اینکه واگذاری بنگاههای اقتصادی، صنایع و سیستم هایی که در چرخه اقتصادی وجود دارند به بخش خصوصی امری ضروری و غیر قابل اجتناب است خاطرنشان کرد: اساسا" دولت متولی خوبی برای اداره واحدهای صنعتی و اقتصادی به دلایل متعدد نیست.
ایلخانی واگذاری و خصوصی سازی واحدهای صنعتی را لازمه رشد اقتصادی دانست و افزود: خصوصی سازی اثر غیر مستقیمی در شفافیت هر چه بیشتر فعالیتهای اقتصادی، از بین رفتن رانت، رشد سرمایه گذاری و استفاده بهینه از منابع اشخاص دارد.
وی در عین حال تاکید کرد: خصوصی سازی مستلزم دوران گذاری است که چه بسا قربانیهای زیادی هم داشته باشد و شاید فعل خصوصی سازی و واگذاری مولد رانت باشد لیکن گذار از این دوران برای اقتصاد کشور علی رغم هزینههای ان لازم و ضروری است.
وی تصریح کرد: باید از تولد رانت از قبل خصوصی سازی جلوگیری کرد، اما نباید به دلیل وجود چنین زمینهای جلوی ان را گرفت و حتی ان را کند ساخت.
ایلخانی ضمن تاکید بر اینکه خصوصی سازی باید بر اساس برنامهای مدون و به روش صحیح انجام پذیرد گفت: مهمترین مولفه موثر در کاهش هزینه خصوصی سازی برای صنعت کشور، وجود برنامهای است که نشات گرفته از برنامههای بلند مدت و چشم انداز است.
شرکت ماشین سازی تبریز بزرگترین تولید کننده انواع ماشین ابزار در کشور است و چند سالی است به علت موضوع واگذاری به بخش خصوصی در وضع بلاتکلیف به سر می برد.