پس از پنج سال وقفه؛
استقبال گسترده شرکت های خارجی از نمایشگاه دمشق
صدها شرکت در تلاش برای رزرو کردن جایگاهی برای خود در عملیات بازسازی سوریه، در نمایشگاه بین المللی دمشق شرکت کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه نمایشگاه بین المللی دمشق را که پس از پنج سال وقفه، اکنون در این کشور برپا شده است، فرصتی برای شرکت هایی توصیف کرد که به دنبال جای پایی در بازسازی سوریه هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها شرکت در تلاش برای رزرو کردن جایگاهی برای خود در عملیات بازسازی سوریه پس از شش سال جنگ ویرانگر در این کشور، در نمایشگاه بین المللی دمشق شرکت کرده اند. این نمایشگاه بین المللی روز پنج شنبه پس از پنج سال وقفه به علت جنگ در سوریه افتتاح شد. هدف مقامات سوری از برپایی این نمایشگاه، جذب سرمایه گذاری های خارجی به منظور رونق بخشیدن به اقتصاد سوریه است.
در این نمایشگاه 23 کشور شرکت دارند که روابط دیپلماتیک خود را با دمشق حفظ کرده اند. همچنین شرکت هایی در قالب بخش خصوصی از بیست کشور دیگر از جمله کشورهایی مثل آلمان و فرانسه که روابط خود را با دمشق قطع کردند در این نمایشگاه حضور دارند.
غرفه های اختصاص یافته به کشورهای هم پیمان سوریه و در راس آنها ایران و روسیه در این نمایشگاه خودنمایی می کند و شرکت های غربی حضور اندکی در آن دارند.
شرکت آلمانی «استندروف» و شرکت های فرانسوی «مزون روتان» و «آرک» از جمله شرکت کنندگان در نمایشگاه دمشق هستند.
در مقابل، شرکت های ایرانی از شرکت های متخصص در ساخت نیروگاه برق گرفته تا شرکت های خودروسازی و تولید تجهیزات پزشکی و لوازم برقی خانگی در نمایشگاه دمشق حضور دارند. یکی از مدیران شرکت ایرانی «مپنا» که دو نیروگاه حرارتی در سوریه ساخته است گفت: «ما به دنبال گسترش فعالیت خود در مناطق دیگری از سوریه هستیم».
از روسیه نیز شرکت های متخصص در بخش نفت و شرکت های فعال در زمینه مصالح ساختمانی و کشاورزی و حتی آسیاب کردن غلات در این نمایشگاه حضور دارند.
ایگور ماتویف وابسته تجاری سفارت روسیه در سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «برپایی این نمایشگاه گام بسیار مهمی در آغاز راه بازسازی سوریه است... این فرصتی برای مذاکرات سودمند با بخش های دولتی و خصوصی و برقراری تماس های مستقیم بین بازرگانان روس و سوری است».
چین نیز از طریق شرکت های حفاری و شرکت های تولید کننده لوله های انتقال نفت و دیگر شرکت ها حضوری گسترده در نمایشگاه دمشق دارد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه پیشتر گفته بود عملیات بازسازی سوریه عمدتا به سه کشور روسیه، چین و ایران متکی خواهد بود که در این بحران در کنار سوریه ایستادند.
بانک جهانی در ماه ژوئیه میزان زیان های ناشی از جنگ در سوریه را 226 میلیارد دلار تخمین زد که چهار برابر تولید ناخالص داخلی سوریه پیش از جنگ است.
کشورهای مثل هند نیز بازسازی سوریه را فرصتی برای سرمایه گذاری می دانند. مدیرکل شرکت هندی «پروماک» که در بخش تولید سیمان فعالیت دارد هدف از حضور شرکتش در نمایشگاه دمشق را مشارکت در بازسازی سوریه دانست.
نمایشگاه بین المللی دمشق نخستین بار در سال 1954 برگزار شد و یکی از قدیمی ترین نمایشگاه ها در خاورمیانه به شمار می رود. برگزاری این نمایشگاه پس از سال 2011 به علت جنگ در سوریه متوقف شد. نشریه اقتصادی «سیریا ریپورت» برپایی نمایشگاه دمشق را تلاشی از طرف نظام سوریه برای بازگرداندن سرمایه گذاران به این کشور دانست و افزود ادامه داشتن درگیری ها در برخی مناطق و تحریم های خارجی و فقدان منابع مالی، کار دولت سوریه را در این زمینه دشوار کرده است.
این نمایشگاه که ده روز ادامه خواهد داشت در مساحتی معادل 74 هزار متر مربع در منطقه ای نزدیک فرودگاه بین المللی دمشق برپا شده است.