تهران؛ تغییر نام بزرگراه نیایش به نام آیت الله هاشمی رفسنجانی
قالیباف گفت: آیتالله هاشمی رفسنجانی با حضور در پروژههای مختلف سازندگی، نشاط پیدا میکرد و خستگی از تنش بیرون میرفت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر قالیباف در آیین تغییرنام بزرگراه نیایش به آیتالله هاشمی رفسنجانی که با حضور خانواده آیتالله، حجتالاسلام حسن خمینی و جمعی از اعضای شورای چهارم و پنجم شهر تهران برگزار شد، اظهار داشت: این توفیق نصیب این دوره مدیریت شهری شد و شورای چهارم یک سنت حسنه و خوبی را در جهت نامگذاری انجام داد.
وی افزود: مکانهای مهم مانند بزرگراهها، خیابانها و مراکز برای یادآوری و حفظ سرمایههای بزرگ جامعه و کشورمان به نام شخصیتها و بزرگان در حوزه مذهبی و ملی نامگذاری میشود و نهایتاً در این روزهای پایانی دوره چهارم این توفیق نصیب شد که مراسم نامگذاری به نام بزرگمردی که هر کجای تاریخ انقلاب را نگاه کنیم ردپای آن را میبینیم، نامگذاری شود.
قالیباف بیان داشت: در روزهای مبارزه انقلاب اسلامی، بنده در مشهد 15 تا 16 سال سن داشتم و نام هاشمی رفسنجانی را قبل از پیروزی انقلاب بارها شنیده بودم.
شهردار تهران افزود: این توفیق نصیب شد با کسی که چندین سال با نامش آشنا بودم، در دوران دفاع مقدس آشنا شدم و ماهی یکبار و یا هر هفته از نزدیک ایشان را میدیدم؛ چراکه نقش ایشان در دوران دفاع مقدس برجسته بود و در همان روزها با دقت و تیزهوشیشان آشنا شدم.
وی با اشاره به اینکه امروز روز آزادگان و مجاهدینی است که با مجاهدت دوران اسارت را بهسر بردند، گفت: در نامهنگاریهایی که آیت الله هاشمی رفسنجانی با صدام داشتند، منجر به آزادسازی بخش کوچکی از کشور و آزادی آزادگان و ورود آنها به کشور شد.
قالیباف بیان داشت: مرحوم آقای هاشمی در 8 سالی که در ریاست جمهوری بودند، در حوزه بازسازی و سازندگی مسائل شهری را دنبال میکردند و در هر بخش نگاه کنید، آثار مدیریتی وی وجود دارد.
شهردار تهران به ساخت تونل توحید اشاره کرد و گفت: هنگام تکمیل تونل توحید در بزرگراه چمران، با فشارهای متعددی از جمله سیاسی مواجه بودیم که در آن زمان آیتالله هاشمی رفسنجانی بنده را صدا کردند و با توجه به اینکه ما به دنبال حل ترافیک آن محدوده بودیم، اعلام کرد ترافیک اینجا را حل کنید و تحت فشارها قرار نگیرید و محکم این کار را به پایان برسانید.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله هاشمی رفسنجانی بازدیدی نیز از تونل توحید داشتند و بنده شاهد بودم ایشان در هر پروژهای حضور پیدا میکرد، خستگی از تنش درمیرفت و نشاط پیدا میکرد.
قالیباف اظهار کرد: آیتالله هاشمی میگفت این کارها میماند و این حرفها تمام میشود.
شهردار تهران بیان داشت: در عرصه سیاسی همین بس که مقام معظم رهبری درباره آیتالله هاشمی رفسنجانی فرمودند؛ ایشان از استوانههای سیاسی کشور هستند.
وی گفت: بنده هم همانند آیتالله هاشمی یک روستازاده هستم، هم خدمت کردم و هم خطا. خدمت ما باشد برای آخرت و خطاهای ما را نیز بزرگواران و مردم عزیز خواهند بخشید و آیندگان نیز آن خطا را تکرار نخواهند کرد.
همچنین در این مراسم محسن هاشمی گفت: اهتمام ویژه آیت الله هاشمی به مسائل شهر تهران بسیار چشمگیر بود.
محسن هاشمی در مراسم نامگذاری بزرگراه آیت الله هاشمی گفت: ایشان از سال45 تا کنون در تهران بودند و بیش از 50 سال بعنوان شهروند تهران زندگی می کردند.
وی افزود: امروز نام یک بزرگراه را به نام این شهروند مسئولیت پذیر می گذاریم چراکه می دانیم فعالیتهای مدیریتی زیادی داشتند و مسائل تهران از دید ایشان غایب نبود.
وی تاکید کرد: ایشان با بررسی دقیق مسائل شهر تاثیرات بسیاری هم در مدیریت شهری آن داشتند به عنوان مثال بحث مترو، فاضلاب ابهای سطحی و... از جمله این اقدامات بود.
منتخب مردم تهران در شورای شهر پنجم اضافه کرد: ایت الله هاشمی تا پایان عمر اهتمام جدی به آبادانی تهران و کشور داشتند و حضور چندمیلیونی در مراسم تشیع ایشان نشان از قدردانی مردم از خدمت گذار خود بود.
محسن هاشمی خاطر نشان کرد: از همه عزیزانی که امروز محفل ما را گرم کردند علی الخصوص سیدحسن خمینی، قالیباف و همچنین از کمیته نامگذاری شورای شهر چهارم و تمامی اعضای شورا که این پیشنهاد را مصوب کردند تشکر می کنم. این تغییر با دستور موکد قالیباف اجرایی شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی نیز در این مراسم گفت : بدون شک نام گذاری به اسم آدم های خدوم ، نیاز ماست به آنها، نه نیاز آنان به نام هایشان.
سید حسن خمینی در آیین نام گذاری اتوبان آیت الله هاشمی اظهار داشت: هاشمی فرزند زمان خویشتن بود، اما پدر جامعه فردای خویش هم بود.
وی افزود: حاضرم شهادت دهم که ده سال آخر زندگی آیت الله هاشمی پر تراکم ترین دوران زندگی شخصی ایشان است و شهادت می دهم که هیچ گونه تراکم زیادکاری باعث از کوره در رفتن آیت الله نمی شد.
وی ادامه داد: جامعه ما نیاز به دونکته از آیت الله هاشمی دارند ، نکته اول اینکه 82 سالشون بود از دنیا رفتند ولی در گذشته نمانده بودند و جوان اندیش بودند و ویژگی دوم هاشمی این بود که برای کارهای عمرانی آستین بالا می زد و صرفا سخن نمی گفت و اگر می شناخت عمل هم می کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی اظهار داشت: ما حتی به خطاهای پیشینیان هم نیاز داریم که تکرار نکنیم، هاشمی جامعه را می شناخت و می خواست که فردا بهتر از امروز باشد.