بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم
بازار کرمانشاه با بیش از صد و پنجاه سال قدمت تاریخی در بافت قدیم شهر کرمانشاه قرار دارد و در زمره آثار برجسته معماری و نماد فرهنگ غنی ایرانی بهحساب میآید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، بازار کرمانشاه با بیش از صد و پنجاه سال قدمت تاریخی یکی از جاذبههای تاریخی و تجاری استان کرمانشاه به شمار میرود. وجود سراها، تیمچه ها، مساجد و حمامهای گوناگون نمایانگر قدمت و پویایی آن از گذشته تا به حال است.
این بازار که احداث آن به دوره حکومت فتحعلی شاه قاجار باز میگردد در زمان خود از جمله طولانیترین بازارهای ایران به حساب میآمده است.
بازار سنتی شهر کرمانشاه که به بازار قدیم، تاریکه بازار و بازار زرگرها نیز شهرت دارد، با معماری دلپذیر و درخور توجه به عنوان بخشی از میراث کهن استان کرمانشاه شناخته میشود.
بازار کرمانشاه در محدوده شرقی و غربی خیابانهای مدرس و فاطمه و سه راه شهدا واقع گردیده است و راسته بازارهای زیادی را در خود جای داده است. برخی از ابنیه تاریخی آن عبارتند از: تیمچه اسماعیل، مسجد عماد الدوله، سرای کاشانی، سرای حکیم الدوله، سرای وکیل الدوله و سرای عماد الدوله.
این بازار که ترکیب دلپذیری از فعالیتهای تولیدی، بازرگانی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی را در خود جای داده است در زمره آثار برجسته معماری کشورمان به حساب میآید.
در این بازار انواع مشاغل و کارهایی که امروز کم کم به دست فراموشی سپرده میشوند را میتوان دید و از سوغاتیهای بی نظیری همجون نان برنجی، کاک و نان خرمایی، گیوه کرمانشاهی و انواع لباسهای محلی بهرهمند شد.
بازار قدیمی کرمانشاه در سال ۱۳۷۶ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۱۹۴۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در ادامه بیننده گزارشی باشید که همکار ما اقدس زنگنه از این بازار تهیه کرده...
بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم بازار سنتی کرمانشاه؛ گنجینه زنده و پویای معماری ایرانی +فیلم