پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت : شایعترین تهدید برای زائران حج عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی است که می توان با رعایت چند نکته ساده از آنها پیشگیری کرد .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر سیدعلی ریاض به زائران توصیه کرد : از نوشیدن آب سرد یا قرار گرفتن در مقابل کولر بلافاصله پس از ورود به هتل خودداری کنند و به شستشوی مرتب دستهای خود اهمیت بدهند .
وی گفت : نوشیدن آب و مایعات و همچنین زدن ماسک در صورت بروز سرماخوردگی می تواند جلوی شیوع بیشتر این بیماریها را که معمولا در ایام حج تمتع و حضور جمعیت زیادی از زائران از کشورهای مختلف در کنار هم ، شایع می شود ، بگیرد .
ریاض با اشاره به همه گیری بیماری آنفلوانزای نوع A در حج سالهای گذشته و مراقبتهای ویژه آن از طرف پزشکی ایران گفت : امسال هیچگونه گزارشی از اپیدمی بیماری خاصی در عربستان صادر نشده است و نگرانی خاصی برای حجاج وجود ندارد .
وی به زائران توصیه کرد، از خسته کردن خود و عجله کردن در انجام دادن اعمال خودداری کنند زیرا خستگی و اضطراب ، آنان را مستعد ابتلا به عفونت می کند .
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت : امسال ده پزشک ایرانی مسلط به عربی و انگلیسی نیز زائران را همراهی می کنند تا در صورت نیاز به جراحی یا اقدامات درمانی خاص ، آنها را به بیمارستانهای عربستان اعزام کنند و این پزشکان تا زمان پایان درمان ، بیماری زائر را پیگیری خواهند کرد .
اعزام پزشکان خانم برای بانوان زائر
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت : امسال برای نخستین بار هشت پزشک عمومی خانم هم در هشت هتل در عربستان برای خدمت رسانی به بانوان زائر مقیم می شوند.
دکتر سید علی ریاض افزود : تاکنون 220 نفر از مجموع 450 پزشک کاروانی که امسال به عربستان اعزام می شوند ، وارد مکه و مدینه شده اند که همگی مرد هستند .
وی با بیان اینکه این 450 پزشک همه زائران را از زمان ثبت نام در ایران و سپس در همه اعمال و مناسک در عربستان از نظر خدمات بهداشتی و درمانی همراهی می کنند، گفت : علاوه بر دو بیمارستان ایرانی در مکه و مدینه که مجهز به متخصصان همه رشته های پزشکی از جمله خانمهای متخصص زنان است ، پزشکان عمومی خانم هم در هشت هتل برای خدمات مشاوره ، پانسمان و تزریقات به بانوان زائر به منظور آسایش بیشتر آنان مستقر شده اند .
ریاض گفت : در حج امسال علاوه بر 450 پزشک کاروان که هر یک 110 تا 150 زائر را از نظر سلامت رصد می کنند ، حدود 300 پزشک و دندانپزشک و پرستار و متخصص علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی هم در دو بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مکه و مدینه به زائران هموطن خدمت رسانی خواهند کرد .
به گفته وی علاوه بر این گروه از تیم های پزشکی ، جمعی هم از کارشناسان بهداشت برای نظارت بر غذای زائران از زمان تهیه و تولید تا توزیع وهمچنین سلامت آب آشامیدنی در هتل ها در عربستان مستقر شده اند .
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همچنین به برقراری دو پلی کلینیک تخصصی اورژانس ایرانی در عرفات و منا اشاره کرد و گفت : در هر یک از میقات های شجره و جوفه و همچنین در مشعرالحرام نیز پایگاه شناوری به صورت آمبولانس امدادی که مجهز به پزشک و پرستاراست استقرار یافته اند .
ریاض با اشاره به اینکه ترکیه و مالزی هم خدماتی در سطح درمانگاهی به زائران خود عرضه می کنند، اضافه کرد: این اذعان وزارت بهداشت عربستان است که خدمات بهداشتی و درمانی جمهوری اسلامی ایران در حج بی نظیر است و در هر موسم حج مسئولان کشورهای دیگر از امکانات پزشکی ایران برای کسب تجربه دیدار می کنند .
وی همچنین با اعلام اینکه پزشکان اعزامی ایران به حج از بهترین متخصصان انتخاب می شوند به برگزاری دو کنگره پزشکی حج در ایران درسال گذشته و امسال اشاره کرد و گفت : خدمات مطلوب پزشکی ایران به زائران خود موجب شده است که دبیرخانه دائمی پزشکی حج از بین 17 کشور اسلامی در ایران برپا شود.
اعزام زائران ایرانی به حج از پنج روز پیش آغاز شده و تا 29 همین ماه ادامه دارد .
امسال 75 هزار زائر از ایران برای مناسک حج به عربستان می روند .