به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، خانم نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در چهار سال اخیر، رتبه ایران در سازمان بین المللی استاندارد از ۳۱ به ۲۷ رسید و برخی مشکلات بین المللی ما رفع و گواهی تاییدصلاحیت ما در ۷۰ کشور جهان مورد قبول واقع شد.
وی گفت: موضوع استاندارد تنها مختص به یک استان نیست بلکه کشوری و بین المللی است و باید همه از قوانین استاندارد پیروی کنند.
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: درخصوص سلامت و ایمنی جامعه از هیچ کوششی دریغ نخواهم کرد و هرگونه کوتاهی در این زمینه نابخشودنی است.
پیروزبخت افزود: استانها ظرفیتهای زیادی دارند و باید این ظرفیتها به فعل در آید و همه بدانند که پویش #کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم مصداق و مفهوم بارز برای استفاده از کالای ایرانی است که باید به آن توجه کرد.
به گزارش دفتر روابط عمومی و ارتباطات بینالملل سازمان ملی استاندارد، نیره پیروزبخت، گفت: فعالیت های اقتصادی در استان ها از جمله کردستان روند توسعه رو به رشدی را دنبال می کند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: سازمان استاندارد یک سازمان حاکمیتی و فرابخشی است و به دلیل نقش و اهمیتی که در سلامت و امینی و صادرات و واردات دارد باید توسعه یابد.
وی با اشاره به برخی مشکلات صادرات از مرز باشماق اظهار داشت: همین اندک مسائل در تعامل بین دستگاه های استان رفع می شود.
پیروزبخت با بیان اینکه سطح استاندارد های جمهوری اسلامی ایران بالاتر از استاندارد
عراق است افزود: در دوره های مختلف خواسته های طرفین در زمینه صادرات مورد بررسی قرار گرفته و در صدد موانع موجود هستیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه، اظهار داشت: صادرات به سلیمانیه از کردستان دارای مشکلات پیچیده تری است که با مذاکرات مرزی می توان این مشکلات را رفع کرد.
وی افزود: درصورتیکه هماهنگی درون استانی میان دستگاه ها بوجود آید در تجارت با کشور های مختلف به مشکل بر نخواهیم خورد.
بررسی تنگناهای واردات و صادرات با حضور رییس سازمان ملی استاندارد در مریوان
نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در جلسه بررسی مسایل مشکلات صادرات و واردات که در فرمانداری مریوان شکیل شده بود، سازمان استاندارد را سازمان توسعه ای دانست و گفت: سازمان ملی استاندارد یک سازمان توسعه ای است و به دلیل ماهیت تخصصی و توسعه فعالیت های اقتصادی در کشور هر رو. گسترش بیشتری می یابد.
وی در ادامه درباره ضرورت هماهنگی دستگاههای ذی ربط در امر صادرات و واردات و گمرگ گفت: حل بسیاری از موانع و تنگناهای موجود در گرو هماهنگی مسوولان محلی است.
در ابتدای این جلسه، شفیعی فرماندار مریوان ضمن ارایه گزارشی از وضعیت اقتصادی و جایگاه مریوان در صادرات و واردات گفت: ما از رییس سازمان ملی استاندارد تقاضا میکنیم که به دلیل تنوع فعالیت های اقتصادی و واردات و صادرات در این شهرستان آزمایشگاه های تخصصی در این شهرستان تاسیس و نمایندگی استاندارد به اداره ارتقاء یابد.
فرماندار مریوان افزود؛ بزودی علاوه بر مرز باشماق دو نقطه مرزی دیگر نیز به عنوان مبادی ورودی و خروجی کالا آماده سازی می شود و به همین دلیل ارتقای جایگاه و تعداد نیروهای سازمان ملی استاندارد در مریوان ضرورت دارد.
شفیعی ادامه داد: ما در تکمیل ساختمان و تجهیز آزمایشگاه ها با سازمان ملی استاندارد همراه هستیم و کمک خواهیم کرد.
در این جلسه تعدادی از مدیران اقتصادی مریوان مشکلات و تنگناهای قانونی و اداری و زمینه های همکاری و حمایت سازمان ملی استاندارد را برشمردند.
در این جلسه علاوه بر مدیران اقتصادی شهرستان مریوان، مدیران آزمایشگاه های همکار و مدیران کل استان های مرزی استاندارد نیز حضور داشتند.
تدوین ۱۷۸ استاندارد ملی در زمینه انرژی خورشیدی حرارتی
۱۷۸ استاندارد ملی در زمینه انرژی خورشیدی حرارتی و فتوولتاییک تدوین شده، یا در دست تدوین است.
پریچهر قزلباش، مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد معیارهای مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد ایران گفت: از مجموع این استانداردها، تعدادی در زمینه ساخت، بهره برداری و بازرسیهای زمان راه اندازی و ادواری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به لزوم بهره گیری از سامانههای انرژی تجدیدپذیر به منظور کاهش میزان آلایندههای زیست محیطی خاطرنشان کرد: برای نظارت بر اجرای این استانداردها، نیاز به آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده است که میتوان از توانمندیهای بخش خصوصی استفاده کرد.