به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ خیلی از ما نکات کوچک و ظریف مدیریت مصرف مانند سرویس کولرها، تعویض پوشال، تعویض یاتاقان، درست کردن نشتی کولر را میدانیم، اما گاهی کوتاهی میکنیم و بیشتر نمیدانیم رعایت هر کدام از اینها میتواند ۲۰ تا ۲۵ درصد مصرف برق را کاهش دهد و خنکی بیشتری نصیب ما کند.
چون کولرها اغلب در پشت بامها نصب میشوند و آفتاب مستقیم به آنها میتابد، این موضوع موجب افزایش مصرف آب و برق و کاهش راندمان کولرها میشود.
مجری طرحهای بهینه سازی سازمان ساتبا میگوید:اختلاف دما بین سایه و آفتاب حداقل ۱۰ درجه است بنابراین همه کولرها اعم از آبی و گازی و اسپیلتها باید یا در ضلغ شمالی ساختمان نصب شود یا برای آنها سایبان درست کنیم.
احمد رضا توکلی میافزاید:، چون عامل اصلی پیک مصرف تابستان سیستمهای سرمایشی است؛ مصرف بالای کولرها در تابستان ضرورت بهیه سازی مصرف انها را دوچندان میکند.
یک کار شناس آب هم معتقد است: با درست کردن سایه بان حداقل ۲۰ درصد مصرف آب کولرهای آبی کاهش مییابد و از طرفی راندمان کولر بیشتر میشود.
حسن نیک داد میگوید: با استفاده از دور کند کولرهای آبی ۵ درصد مصرف برق کمتر میشود به طور مثال در تهران ۳ میلیون کولر آبی وجود دارد که اگر همه دارندگان این نوع کولر از دور کند استفاده کنند به ازای ۱۶ ساعت مصرف کولرهای آبی در شبانه روز یک میلیون و ۵۰۰ کیلووات برق در یک روز صرفه جویی میشود.
کولرهای آبی به ازای هر ۱۶ ساعت مصرف ۸ کیلووات ساعت برق مصرف کنند در حالیکه هر روز به اندازه یک نفر یعنی ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر آب مصرف میکنند.
کولرهای گازی و اسپیلتها آب مصرف نمیکنند، اما ۳ برابر کولرهای آبی برق مصرف میکنند و اگر یک کولرگازی یا اسپیلت در شبانه روز ۱۶ ساعت روشن باشد ۲۴ کیلووات ساعت برق مصرف میکند.
مجری طرحهای بهینه سازی سازمان ساتنا میگوید: بهترین درجه مناسب برای تابستان در منزل که خنکی را حس کنیم ۲۵ تا ۲۳ درجه است و به ازای هر درجه افزایش دمای کولر مصرف برق هم افزایش مییابد و به همان نسبت نیز قیمت برق به صورت پلکانی افزایش مییابد.
احمدرضا توکلی میگوید: به ازای ارتقای هر رتبه برچسب انرژی ۱۲ تا ۱۴ درصد مصرف برق کاهش و به همان اندازه راندمان افزایش مییابد و هر چه رتبه برچسب پایینتر باشد مصرف بیشتر میشود و راندمان کاهش مییابد، بنابر این بهترین رتبه انرژی برای کولرها رتبه A. و A. + است.
برای انتخاب نوع کولر باید به منطقهای که در آن زندگی میکنیم توجه کنیم، اگر در مناطقی مانند شمال یا جنوب کشور که در صد رطوبت بیش از ۳۰ درجه است زندگی میکنیم میتوانیم از کولرهای گازی یا اسپیلتها استفاده کنیم و در مناطق خشکی مانند تهران کولرهای آبی پاسخگو است.
در زمان خرید هر نوع کولر اعم از آبی، گازی و اسپیلتها به برچسب انرژی دقت کنیم و
میتوانیم کولرهای اسپیلت هوشمند و قابل تنظیم (اینورتوری) بخریم.
البته بنابر فضایی که از کولرها استفاده میکنیم میتوانیم قدرت و توان لازم کولر را در نظر بگیریم مثلاً اگر کولر ۱۲ هزار، فضای مورد استفاده ما را خنک میکند لازم نیست از کولرهای ۲۴ هزار استفاده شود، چون مصرف در آن بیشتر خواهد شد.
۳۲ تا ۳۳ درصد برق کشور در بخش خانگی مصرف میشود.
برای مدیریت مصرف این میزان برق دقت مشترکان به نحوه مصرف و رعایت چندین نکته کم هزینه بسیار با اهمیت و راهگشا است.
استفاده از لوازم برقی دارای بر چسب انرژی A. و A+، استفاده نکردن همزمان از لوازم برقی پرمصرف مثل اتو، ظرفشویی و لباسشویی در ساعتهای اوج مصرف و خاموش کردن لامپهای اضافه هر کدام میتواند سهم زیادی در مدیریت مصرف برق خانگی داشته باشد.
گزارش:معصومه مرزبند