به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمدرضا شهابی گفت: با ورود آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما در استان فارس کار پایش و ردیابی این آفت در باغات شهرستان جهرم در حال انجام است.
وی با اشاره به برگزاری ۴ کارگاه آموزشی برای آشنایی کارشناسان با نحوه پایش و ردیابی آفت و آشناسازی و اهمیت آن برای بهرهبرداران دارای نخلستان، افزود: در این کارگاههای آموزشی به بیش از ۲۰۰ نفر از بهرهبرداران و کارشناسان در بخشهای کردیان، سیمکان، خفر و مرکزی آموزش های لازم داده شد.
شهابی بیان کرد: ورود آفت به باغات شهرستان، بهدلیل سنتی بودن کشت نخیلات در شرایط خشکسالی و بحران آب میتواند خسارت جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد که میطلبد مسئولان استانی و کشوری گامهای موثری در روند کنترل آفت قرنطینهای بردارند.
«آفت سرخرطومی خرما» حشرهای به رنگ قرمز متمایل به حنایی رنگ با ۳۰ تا ۳۵ میلیمتر طول، دارای خرطومی بلند و خمیده است و از جوانه مرکزی غلافهای تازه تغذیه میکند و در نهایت باعث خشک شدن تاج درخت و افتادن درختان آلوده میشود.
سوسکهای سرخرطومی حنایی در دوران بلوغ نسبتاً بزرگند و رنگ قرمز آجری دارند؛ لارو این سوسک میتواند بدون تظاهر بیرونی سوراخهایی به طول یک متر در تنه درخت نخل ایجاد کند و در نتیجه باعث تضعیف و مرگ نخل شود.
معمولاً خسارت این حشره بهسادگی قابل مشاهده نیست و درختان آلوده در ظاهر کاملاً سالم و سبز هستند و نخلداران زمانی متوجه حضور این آفت میشوند که درخت بدون هیچ دلیل خاصی میافتد.
حشرات بالغ این آفت قدرت پرواز بالایی دارند و بعد از نابود کردن یک نخلستان میتوانند تا چندین کیلومتر به سمت درختان سالم نخلستان دیگر پرواز و چرخه جدیدی ایجاد کنند.
برای شناسایی این آفت باید تکتک درختان نخلستانهای مشکوک به آلودگی توسط "کارشناسان ردیاب" بررسی شود که با در نظرگرفتن سطح زیر کشت نخیلات در کشور این کنترل و مهار هزینه سرسامآوری را به همراه دارد.