اتهام زنی پنتاگون به سپاه پاسداران، چرا؟
به نظر می رسد مشروعیت بخشی به حضور نظامی امریکا در منطقه و انتقال تنش از شبه جزیره کره به خلیج فارس از هدف های اتهام زنی پنتاگون علیه سپاه پاسداران است.
رسانه های امریکایی از جمله فاکس نیوز روز دوشنبه به نقل از مقام های نظامی امریکا ادعا کردند یک هواپیمای بدون سرنشین ایرانی به حدی به ناو هواپیمابر نیمیتز نیروی دریایی آمریکا مستقر در خلیج فارس نزدیک شده و این اقدام هواپیمای بدون سرنشین ایرانی حتی خطر برخورد با جنگنده های آمریکایی را نیز ایجاد کرده است.
خبرگزاری های فرانسه، رویترز واسوشیتدپرس نیز در بازتاب این ادعا به نقل از مقام های نیروی دریایی امریکا اعلام کردند یک فروند هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) ایرانی با چراغ های خاموش، تا نزدیک یک هواپیمای آمریکایی که در خلیج فارس در حال انجام ماموریت بود، پرواز کرد. مقامات آمریکایی این موضوع را یک حادثه "ناایمن و غیر حرفه ای" توصیف کردند.
این رسانه ها افزودند یک فروند پهپاد ایرانی «قم - 1» تا فاصله یکهزار پایی (برابر با 300 متری) هواپیمای آمریکایی که در ناو هواپیمابر «یو اس اس نیمیتز USS Nimitz » که در آبهای بین المللی در حال انجام ماموریت بود نزدیک شد. این پهپاد نیز از هیچ گونه چراغ ناوبری ویژه هواپیماها استفاده نمی کرد.
ایِان مک کاناهی» سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است نیز در این باره گفت استفاده نکردن این پهپاد از چراغ های ناوبری استاندارد و بین المللی در هنگام شب، "باعث ایجاد وضعیتی خطرناک و احتمال وقوع برخورد" شد، و مطابق با قوانین و شرایط بین المللی دریانوردی نبود.
گزارش ها حاکیست که نیروی دریایی آمریکا طی سال جاری، 14 بار مدعی شده است که نیروهای ایران در خلیج فارس با ناوگان های امریکایی رویارویی "نا ایمن و یا غیر حرفه ای" داشته اند و در این حوادث دریایی تقریبا همیشه نیروهای سپاه پاسداران دخیل بوده اند.
به نظر می رسد یکی از هدف های این اتهام زنی ها علیه سپاه پاسداران، برقراری خط ارتباط با تهران و مشروعیت بخشی به حضور نظامیان امریکایی در منطقه است مجلس نمایندگان امریکا ماه گذشته با تصویب متممی برای قانون دفاع ملی امریکا از پنتاگون خواست برای جلوگیری از درگیری تصادفی با نیروهای ایرانی یک خط ارتباطی با جمهوری اسلامی برقرار کند که از سوی تهران رد شد. بنابر این، فضاسازی های دروغین علیه سپاه پاسداران در راستای این هدف تحلیل می شود.
از سویی این اتهام زنی ها می تواند در راستای افزایش تنش امریکا و کره شمالی در شبه جزیره کره وتلاش پنتاگون برای انتقال تنش از آن منطقه به خلیج فارس باشد. امریکا به خوبی می داند که افزایش تنش با پیونگ یانگ اگر از کنترل خارج شود می تواند پیامدهای بسیار وحشتناکی برای هر دو طرف در بر داشته باشد و حتی به جنگ جهانی سوم منجر شود و از سویی هم در امریکا و هم در کره شمالی لفاظی های رهبران دو کشور به گسترش تنش منجر شده است بنابر این انتقال تنش به خلیج فارس می تواند تا حدودی توجه ها را از این منطقه به سوی ایران جلب نماید و فرصتی برای عقب نشینی مقام های پیونگ یانگ و واشنگتن از لفاظی های جنگ طلبانه فراهم سازد.
بنابر این می توان نتیجه گرفت مقام های پنتاگون به خوبی می دانند که رفتار سپاه پاسداران بسیار حرفه ای بوده و انتقال تنش به خلیج فارس به جنگ یا درگیری تصادفی منجر نخواهد شد در حالیکه در شبه جزیره کره هر آن ممکن است اوضاع از اختیار خارج شود.
--------------------------------
رضا محمدمراد