پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه کاشان با بهره گیری از فناوری نانو گامی مهم در افزایش عمر و کارایی ابرخازنها برداشتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان گفت: این پژوهشگران در این طرح نانویی آزمایشگاهی در فرآیندی دومرحله ای پوششی نانوکامپوزیتی متشکل از اکسید گرافن و پلیمر با کاربرد در تولید ابرخازن ها ساختند.
مهدی شبانی نوش آبادی افزود: با دستیابی به این موفقیت بهبود عملکرد این ابرخازن ها افزایش خواهد یافت و در آینده جایگزین مناسبی برای باطری های مرسوم یون لیتیم خواهد شد.
وی گفت: در این پژوهش تلاش شده با پوشاندن الکترود ابرخازنها با نوعی پوشش نانوکامپوزیتی، کارایی و عملکرد آنها بهینه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان ساخت این پوشش نانوکامپوزیتی را با بهره گیری از روشی ارزان، آسان و سازگار با محیط بیان کرد و افزود: با استفاده ازاین روش تولید این پوششها در مقیاس صنعتی در آینده امکانپذیر می شود.
مهدی شبانی نوش آبادی با مقایسهی باطریهای لیتیومی رایج و ابرخازنها گفت: هر چند ابرخازنها در مقایسه با باطریهای یون لیتیوم چگالی توان ویژهی بسیار بالاتری از خود نشان میدهند، اما همچنان چگالی انرژی ویژهی پایین آنها در مقایسه با باطریهای یون لیتیوم، بهعنوان چالشی جدی مطرح است.
وی مقاومت تماسی خیلی کم مواد تشکیل دهنده نانوکامپوزیت ساخته شده را از ویژگی های مهم این طرح برشمرد و گفت: در گام های بعدی این پژوهش تلاش می شود در ساخت نانوکامپوزیت های مؤثرتر، خواص خازنی ابرخازنها از جمله ظرفیت انرژی بالاتر، عمر چرخهای بیشتر و مهمتر از همه چگالی انرژی ویژهی بالاتر، در مسیر کاربردی کردن این طرح، گامهای موثری برداشته شود.
نتایج این پژوهش حاصل تلاش مهدی شبانی نوشآبادی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و فاطمه زاهدی دانشجوی مقطع دکترای این دانشگاه در مجلهی Electrochimica Acta منتشر شده است.