بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمین کاشی ماندگار امروز بر سردر خانه نادر ابراهیمی، در مراسمی با حضور فرزانه منصوری، همسر وی نصب شد.
نادر ابراهیمی نویسنده، کارگران و مدرس هنر بود و در طول حیات پربار خود توانست بیش از ۹۰ کتاب منتشر کند.
وی در حوزه فیلمنامه نویسی، ترانهسرایی، ترجمه، کارگردانی و تدریس هنر نقش فعالی داشت.
فرزانه منصوری در حاشیه نصب این «کاشی ماندگار» گفت: این اقدام سازمان میراثفرهنگی احترام به بزرگان و قدردانی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر است که حرکت زیبا و بجایی است.
وی افزود: از سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهخاطر این کار زیبا تشکر میکنم. نصب این کاشی باعث میشود تا افرادی که از این محله عبور میکنند یا در این محله سکونت دارند با زندگی و شخصیت بزرگانی مانند نادر ابراهیمی بیشازپیش آشنا شوند.
همچنین امروز پنجمین «کاشی ماندگار» در مراسمی با حضور همسر و دو فرزند مسعود عربشاهی بر سردر خانه این نقاش و مجسمهساز معاصر کشورمان نصب شد.
مسعود عربشاهی متولد ۱۳۱۴ است و او را یکی از نقاشان پیشرو و از شاخصترین هنرمندان مفهومی ایران میدانند. جایزه نخست چهارمین بیینال تهران (جایزه اول هنرهای زیبای کشور) در فروردین ۱۳۴۳، جایزه اول در نمایشگاه بینالمللی موناکو فرانسه را در سال ۱۳۵۲، جایزه اول در نمایشگاه روز مادر ۱۳۵۲ و همچنین جایزه اول در مسابقه مجسمهسازی تهران را در سال ۱۳۵۳ از افتخاراتی است که در کارنامه او ثبت شدهاند.
گیتی عربشاهی، همسر استاد مسعود عرب شاهی، در حاشیه نصب این کاشی گفت: این کار خیلی ارزشمندی است که سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری انجام داده و درحقیقت یک نوع احترام خاص و ویژه به هنرمندان است تا هنرمند قدر خود را بهتر بداند و مردم و مسئولان ارزش این هنرمندان را درک کنند.
وی افزود: استفاده از کاشی به عنوان یک نماد و یادمان فرهنگی برای بزرگان عرصه فرهنگ و هنر انتخاب هوشمندانهای است و جنس و رنگی که برای این یادمان استفاده شده متناسب با فرهنگ و هنر بومی است.
رامین عربشاهی، فرزند استاد عربشاهی، نیز در این مراسم افزود: بسیار خوشحالم که این کاشی بر سردر این خانه نصب شده و بابت این حرکت زیبای فرهنگی از سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تشکر میکنم.
طرح نصب «کاشی ماندگار» با نصب اولین کاشی در ۲۷ اردیبشهت ۹۶، بر سردر خانه ایران درّودی، نقاش برجسته کشورمان، و با هدف پیگیری کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو که به پاسداری از میراث ناملموس بشری اشاره دارد آغاز شد و براساس برنامهریزیهای صورتگرفته در اولین مرحله ۲۰۰ کاشی ماندگار بر سر در خانه فرهیختگان و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر نصب خواهد شد.