کوروش باقری:
از هم گسیختگی علت اصلی مشکلات لیگ است
سرمربی اسبق تیم ملی وزنه برداری گفت: فدراسیون بصورت مجزا از اتفاقاتی پیش میرود و همین موضوع باعث از هم گسیختگی و نبود تعامل شد.
کوروش باقری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره شرایط حاکم بر لیگ برتر وزنه برداری افزود: اواسط لیگ گذشته مسئولان فدراسیون اعلام کردند فصل بعدی لیگ برتر با حضور تیمهای بیشتر و قدرتمندتر برگزار میشود. اما شرایط فعلی لیگ نشان میدهد رویهای که فدراسیون پیش گرفته است درست نیست و به روند برگزاری لیگ لطمه میزند.
وی گفت: متاسفانه بعد از سالها فعالیت میبینیم که تیمهای ذوب آهن و ملی حفاری از حضور در لیگ برتر منصرف شده اند و حاضر به تیم داری نیستند. طبق آنچه که در رسانهها منتشر شده است این تیمها به علت نداشتن بودجه حاضر نیستند در لیگ برتر وزنه برداری شرکت کنند. اما به نظرم این اظهار نظر درست نیست، زیرا اگر بحث بودجه در بین باشد مسئولان باشگاه میتوانستند با رقم پائینتر اقدام به خریداری وزنه برداران مورد نظر کنند.
باقری افزود: نداشتن بودجه دلیل مناسبی برای حذف تیمها نیست. من فکر میکنم به همان دلیلی که بسیاری از افراد خانواده وزنه برداری از فدراسیون رفتند به همان علت هم مسئولان باشگاه ذوب آهن و ملی حفاری هم حاضر به ادامه فعالیت نیستند. لیگ وزنه برداری از قدیمیترین لیگ هاست و ۲۰ سال قدمت دارد.
وی گفت: شرایط ایجاد شده باعث شده است تا جوانانی که انگیزه بسیار زیادی برای فعالیت در این رشته داشتند امکان فعالیت حرفهای را از دست بدهند و نتوانند در آینده موفق پیش روند. در پایان فقط یک تیم ملی برای وزنه برداری باقی میماند که منحصر به ۱۵ نفر است. برای برطرف شدن این مشکل فدراسیون باید فکر عاجلی کند تا در آینده شاهد ایجاد مشکل در ردههای مختلف تیمهای ملی نشویم.
باقری افزود: زمانیکه گفتم در گذشته شاهد حضور تیم هایی، چون سایپا و پیکان در لیگ برتر بودیم در مقابل مسئولان فدراسیون اعلام کردند که این تیمها بواسطه حضور اشخاص در لیگ برتر حضور یافتند. اما واقعیت این است که مسئولان فدراسیون نتوانستند موفق به جذب افراد برای تیم داری شوند. بی شک این اتفاق تاثیر منفی در رشته وزنه برداری به دنبال دارد و در کوتاه مدت به لحاظ کمیت اثرگذار است و در بلند مدت به کیفیت هم لطمه خواهد زد.
وی گفت: با توجه به اینکه فدراسیون کاملا مجزا از اتفاقات عمل میکند و تعاملی که باید میان خانواده وزنه برداری باشد احساس نمیشود به همین علت شاهد یک از هم گسیخته گی در بخشهای مختلف وزنه برداری هستیم. در این رابطه باید واقع بین بود. بدون درنظر گرفتن طیف خاص اکثر افرادی که در ابتدای ریاست علی مرادی در فدراسیون حضور داشتند هم اکنون در بدنه فدراسیون حضور ندارند و همین مسئله باعث کاهش علاقمندی به وزنه برداری میشود و زمینه حضور بهترینها در این رشته را به حداقل رسانده است.
سرمربی اسبق تیم ملی وزنه برداری افزود: اگر رئیس فدراسیون از روز اول با افرادی خاص و با بودجهای معین پیش میرفت شاید توجیهی برای این مسائل وجود داشت، اما مرادی با وعدههای شعاری جلو آمد و سعی کرد در ابتدا خیلی از افراد را راضی کند، اما در ادامه نتوانست به همین منوال پیش رود.
وی گفت: با توجه به شرایط فعلی جای خوشحالی بسیاری وجود دارد که با توجه به کارهایی که قبلا انجام گرفته است تیم ملی قدرتمندی در اختیار داریم. شاکله این تیم سالها پیش تشکیل شد و ما شاهد حضور بهترینها در دستههای مختلف هستیم. اما نکتهای که وجود دارد این است که نمیتوان به این افراد استناد کرد. زیرا ملی پوشان حاضر در اردو تا ابد نمیتوانند وزنه بزنند و نابودی وزنه برداری زمانی آغاز میشود که این افراد بازنشسته شوند.
باقری افزود: مسابقات لیگ همیشه منبع درآمد وزنه برداران بوده است. هم اکنون شاهد حضور ۳ تیم نظامی در لیگ برتر هستیم که توانایی سرمایه گذاریهای گسترده را برای جذب ملی پوشان ندارند. به نظر میرسد لیگ وزنه برداری مرده است و ما جنازه آن را تشییع میکنیم. با رویهای که مسئولان فدراسیون پیش گرفته اند هیچ راه حلی برای این مسئله پیش رو نداریم.
وی گفت: رئیس فدراسیون همیشه ادعای انجام کارهای بزرگ را داشته است، اما در هیچ حوزهای از انتخابات فدراسیون جهانی تا کمک به هیاتهای استانی نتوانست به شعارهایش عمل کند. برگزاری چند مسابقه در رده نونهالان برای جراید و تبلیغات خوب است. من به عنوان یک کارشناس فنی در این رشته میدانم که بعد از بهداد سلیمی، رسول تقیان، کیانوش رستمی و... وزنه برداری که بتواند در آینده برای تیم ملی مدال آوری کند وجود ندارد و این چیزی که باعث ایجاد نگرانی در میان اهالی وزنه برداری شده است.