جلوگیری از تخریب بیشتر محوطه تاریخی کهنه کلوخ خراسان جنوبی
تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه کهنه کلوخ خراسان جنوبی مرکزی تولیدی یا کارگاهی در قرون میانی اسلامی برخوردار از سرباره کورههای فلزگری و پخت سفال و کانال سفال برای جلوگیری از تخریب بیشتر آن انجام شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سرپرست گمانه زنی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه کهنه کلوخ در خراسان جنوبی امروز شنبه با اعلام این خبر گفت: متاسفانه از ابتدای قرن چهاردهم فعالیتهای کشاورزی در دشت حسین آباد باعث تخریب این محوطه باستانی شده است.
به گفته محمد فرجامی برای حفاظت محوطه کهنه کلوخ از تخریب بیشتر و مطالعه دادهها و یافتههای این محوطه ارزشمند، برنامه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این محوطه با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در تیر امسال به انجام رسید.
وی افزود: علاوه بر تعیین حریم محوطه، قلعه حسین آباد در داخل محوطه که بنایی صفوی است نیز مورد مطالعه و مستندنگاری قرار گرفت.
فرجامی با اشاره به آغاز تعیین حریم محوطه با استفاده و بررسی عکسهای هوایی در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی گفت: در این تصاویر میزان تخریب محوطه در طول این دوران مشخص است.
به گفته وی در این برنامه نزدیک به ۲۵ گمانه در ابعاد مختلف برای تعیین حریم و محدوده باستانی آن حفر و مورد کاوش قرار گرفت.