در حاشیه اتفاقات فدراسیون تیراندازی؛
داورزنی: دیوان حق دخالت در فدراسیون ها را ندارد
معاون وزیر ورزش گفت: دیوان عدالت اداری طبق قانون به هیچ عنوان حق دخالت در امور فدراسیون ها را ندارد.
محمدرضا داورزنی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: ابتدا باید دید که وزارتخانه وظیفه خود را در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیون تیراندازی انجام داده یا خلاف آن عمل کرده است؟ آن اتفاقی که افتاده این است که وزرات ورزش براساس وظیفه ای که برعهده دارد قانون را اجرا کرده است و رایی که صادر شده در دادگاه بدوی دیوان بعد در دادگاه تجدید نظر آن رایی تایید و ابلاغ شده است و شعبه اجرای احکام مکاتبات متعددی را انجام داده که چرا رای را اجرا نمی کنید.
بحران روی صندلی ریاست
وی یادآور شد: اصل قصه این است که یک انتخاباتی در سه سال پیش انجام شد فردی در این انتخابات رای می آورد و فردی دیگر به دیوان شکایت کرد مبنی بر اینکه فرد منتخب دو شغله است و نمی تواند در انتخابات حاضر شود. دیوان به این موضوع ورود می کند، در دادگاه بدوی تایید می کند که نباید فرد انتخاب شده رئیس فدراسیون شود و شعبه تجدیدنظر هم آن رای را تایید شد.
وی افزود: دادگاه این رای قطعی را به شعبه اجرای احکام ابلاغ و پیگری کرد تا این رای اجرا شود، بعد از مدتی اخطار دادند به وزیر ورزش که شما چرا حکم را اجرا نمی کنید. بعد وزیر یکی از دوستان را به عنوان سرپرست به جای رئیس معرفی کرد که وظیفه داشت بین سه تا چهار ماه انتخابات فدراسیون را برگزار کند و بالاخره 20 تیر 96 این مجمع برگزار شد و روال قانونی برگزاری انتخابات طی شد در همان شب برگزاری انتخابات یا شب قبلش، اعلام شد که دیوان رای صادر کرده، براساس اعمال ماده 79 رئیس دیوان می تواند ورود کند رایی که صادر می شه بعد از یک هفته تا 10 روز به وزارت ورزش اعلام می شود، این هست که اصلا به دلیل این که فدراسیون های ورزشی موسسات عمومی بین المللی هستند رای قبلی (رای صادر شده اولیه) نقض شود. معاون وزیر ورزش تصریح کرد: این به آن معنا نیست که الزاما رایی که رئییس انتخاب شده در سال 1393 می تواند دوباره روی کرسی ریاست فدراسیون بنشیند، چون با روی کار آمدن سرپرست به طور خودکار رئیس انتخاب شده آن مجمع برکنار می شود و سرپرست وظیفه دارد کار خود را به طور قانونی برای برگزاری مجمع انتخاباتی اجرا کند.
وزیراز اختیاراتش استفاده کرد
داورزنی یادآورشد: به استناد تبصره یک ماده 10 اساسنامه مصوب دولت این از اختیاراتِ رییس دستگاه است که در خصوص فدراسیون ها اقدام کند واین اتفاق کاملا قانونی است حالا این که در ابتدا رای صادر شده و دیوان می توانسته ورود پیدا کند یا نه کاری است که انجام شده است.
فدراسیون که نمی تواند بلاتکلیف باشند
وی گفت: با این تفاسیر سوال من این است که آیا می شود فدراسیون ها را این طور اداره کرد؟ فدراسیون هایی که موظف هستند طبق برنامه ملی پوشان را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، بازی های آسیایی 2018 و المپیک 2020 آماده کنند؟
فدراسیون نمی تواند معطل بماند که فردی انتخاب شود و بعد از یکسال و نیم با حکم دیوان از کار برکنار شود و دوباره بعد از یک سال همان دادگاه اعلام کند که من نمی توانستم یک چنین حکمی را صادر کنم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش در ادامه یادآورشد: برخی احکام در دیوان هستند که قابلیت اجرایی ندارند چون وقتی حکمی صادر می شود این حکم باید قابلیت اجرا داشته باشد، البته امیدواریم همکاران در حوزه حقوقی این بحث را دنبال کنند نحوه اجرایی شدن آن را بیان کنند و وزارت خانه تابع قانون است.
از فدراسیون به دیوان شکایت نکنید
داورزنی گفت: این موضوع کمک می کند به سایر رشته های ورزشی که بحث هایی که در این حوزه دارند، را در دیوان دنبال نکنند چرا که دیوان فقط مربوط به دعاوی بین افراد با دولت است یعنی اگر کسی با وزارت ورزش مشکلی را مطرح کند می تواند به دیوان مراجعه داشته باشد اما اگر بخواهد از یک فدراسیونی دعوایی را مطرح کند باید به دادگاه عمومی مراجعه کند.
وی گفت: فدراسیون ها مسئولیت هایی را دارند که باید انجام دهند این که هر روز دستخوش این باشند که آیا می توانند یا نمی توانند، ساختار را تغییر دهند یک گروهی بیایند به عنوان متولیان فدراسیون کار را دنبال کنند و آن گروه برکنار شود و گروه جدیدی سرکار بیایند، این موضوع سیستم اجرایی فدراسیون را دچار مشکل کرده است.
اساسنامه جدید در مسیر تصویب
معاون وزیر ورزش اظهارداشت: در اساسنامه ای که الآن مسیر تصویبش را طی می کند مسئولیت همه مسائل با مجمع عمومی فدراسیون است که این هم باز اگر نیاز باشد و ضرورت ایجاب کند مجمع فوق العاده فدراسیون تشکیل می شود و راجع به ادامه وضعیت تصمیمگیری خواهد کرد.
قوانین IOC در اساسنامه جدید لحاظ شده است
داورزنی یادآورشد: به استناد اساسنامه مصوب فعلی فدراسیون های ورزشی از اختیارات وزیر است که نسبت به برکناری رئیس، برگزاری مجمع انتصاب سرپرست اقدام کند. درحال حاضر اکثر فدراسیون ها براساس اساسنامه مصوب دولت کار می کنند. الزاماتی که کمیته بین المللی المپیک مطرح کرده در اساسنامه جدید مدنظر قرار می گیرد. البته باید در مجمع فدراسیون ها دولت و فدراسیون جهانی به تصویب برسد.
تعلیقی در کار نیست
وی درخصوص خطر تعلیق فدراسیون تیراندازی گفت: ما در ایران زندگی می کنیم تابع قوانین و مقررات خودمان هستیم اینکه نهادهای بین المللی بخواهند در این بخش ورود پیدا کنند کار اشتباهی است مگر هاشمی بر چه اساسنامه ای انتخاب شد. اگر وی انتخابات 20 تیر را خلاف می شمرد پس انتخاب خودش هم در سال 1393 خلاف قانون است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی وزیر ورزش در ادامه یادآورشد: چرا که او هم به استناد همان اساسنامه و احکامی که صادر شد انتخاب و برکنار شد، ما موظفیم هم از بلاتکلیفی خارج شویم و هم قانون را رعایت کنیم تا فدراسیون ها بدون مشکل به کارشان ادامه دهند.
ملی پوشان پرقدرت و بدون دغدغه تمرین کنند
معاون وزیر خطاب به تیراندازان گفت: همه تیراندازان وورزشکاران تلاش خود را برای تمرینات و مسابقات انجام بدهند دغدغه و نگرانی نداشته باشند. وزارت ورزش از همه فدراسیون ها به خصوص تیراندازی حمایت خواهد کرد، اردوها و اعزامهای آن ها باید به موقع انجام شود هیچ فکر مشغولی نداشته باشند و خوب طبیعی است نگرانی هایی که مطرح شده در خصوص قانونی بودن یا نبودن، ابطال انتخابات و... اینهای بحث هایی است که در جای خود بررسی می شود ولی اتفاقی که افتاده عین قانون بوده خلافی صورت نگرفته، اصلا نگران نباشند و به کارشان ادامه دهند چون آن ها باید مورد حمایت قرار بگیرند.
کلام آخر
داورزنی در خاتمه اظهارداشت: ضمن احترام به همه دوستان از جمله مهدی هاشمی(رئیس اسبق فدراسیون) درخواست داریم که موضوعات این گونه را در وزارت ورزش که خانه آن هاست دنبال کنند و از مطرح کردن بعضی موارد در رسانه ها در افکار عمومی باعث تشویش افراد می شود و نگرانی ها را در جامعه ایجاد می کند، قطعا پرهیز کنند.