ارائه اشعار پروین اعتصامی در قالب نقاشیخط دوران قاجار
سرپرست کارگاه طراحی گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از ارائه اشعار پروین اعتصامی با الگوبرداری از کارهای استاد حسن زرینقلم در قالب نقاشیخط دوران قاجار خبر داد.
بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ غلامحسین فرخنسب گفت: کارگاه طراحی بر اساس طرح پیشنهادی تحقیقی سایر کارگاهها یا در قالب طرحی مستقل اقدام به طراحی و بررسی میکند.
وی افزود: الگوبرداری از کارهای استاد حسن زرینقلم، کپیکاری نیست بلکه هدف از آن مشابهسازی و بررسی کارهای دوران قاجار است.
فرخ نسب گفت: در گذشته برای اجرای هنرهای سنتی، طرح را روی کاغذ پوستی طراحی میکردند و اگر نقوش سنتی بود، آن را واگره میکردند و بعد از پایان طراحی نوبت انتقال طرح روی اثر بود.
به گفته این متخصص طراحی و نقاشیخط، شیوه انتقال طرح در کارگاههای مختلف، متفاوت بوده است، اما در روش سنتی معمولا انتقال با استفاده از دوده انجام میشد.
وی ادامه داد: بعد از پایان طرح و انتقال به کارگاه مقصد، با سوزن در فواصل نزدیک به هم روی جسم نرمی مانند مقوای نرم میزدند تا شکل طرح مشخص شود و بعد از اتمام مرحله سوزنکاری، بهوسیله یک پنبه یا پارچه آغشته به دوده آن را روی شیء اصلی هنری منتقل میکردند.
این هنرمند افزود: بعد از پایان دوده کاری، به وسیله ابزارهای مختلف، اجرای اولیه انجام میشد؛ بهطور مثال در کارگاه قلمزنی با یک قلم ساده طرح اجرا میشد یا در کارگاه سفال و سرامیک با لعاب تکرنگ، دودهکاریها به رنگ تبدیل میشد.
فرخنسب با بیان اینکه هنرمندان کارگاه طراحی هرکدام در زمینه خاصی استادکار هستند گفت: برخی از این هنرمندان در زمینه کار روی چوب یا فلز تبحر دارند و بهجز طراحی میتوانند طرحها را در حوزه تخصصی خود اجرا کنند.