کنجد؛ دانهای ریز، اما پرخاصیت
دانههای کوچک کنجد از نخستین منابع روغن بوده که در رژیم غذایی بشر به کار رفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به وجود ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین و نزدیک ۵۰ درصد چربی مفید غیراشباع در این ماده غذایی، گفت: کنجد دو نوع سفید و سیاه دارد، هر چند برخی اعتقاد دارند که خواص کنجد سیاه بیشتر است، اما تفاوت عمدهای بین این دو وجود ندارد.
دنیا فیروزی کمک به درمان کمبود آهن را از خواص کنجد دانست و افزود: بدن برای ساخت هموگلوبین حمل کننده اکسیژن، به آهن نیاز دارد؛ کمبود آهن باعث خستگی، رخوت عمومی و سرانجام کم خونی خفیف تا شدید میشود و دانه کنجد منبع گیاهی بسیار خوبی از ریزمغذیها به ویژه آهن است که توصیه میشود در غذای همه افراد خانواده گنجانده شود، کنجد به دلیل اینکه سرشار از کلسیم، روی و پروتئین است مصرف آن برای همه سنین، مفید است.
وی اضافه کرد: دانه کنجد دارای مقدار زیادی کلسیم است که باعث استحکام استخوانها میشود و در همه سنین به ویژه در دوران شیرخواری تا نوجوانی یعنی زمان ذخیره سازی کلسیم در استخوان، برای بدن ضروری است.
این کارشناس ارشد تغذیه، ادامه داد: اگر در دوران نوجوانی تراکم استخوان به حد نهایی خود نرسد، خطر بروز بیماری پوکی استخوان در دورانهای بعدی زندگی افزایش مییابد.
فیروزی، کنجد را مادهای سرشار از روی معرفی کرد و ادامه داد: مصرف روزانه و منظم آن میتواند ذخایر روی را در بدن در حد بالا نگه دارد؛ از پایان ۶ ماهگی، این دانه از نخستین انواعی است که میتواند در غذای کمکی شیرخوار شروع شود.
وی یادآور شد: برای نگهداری کنجد باید خیلی دقت کرد زیرا، به دلیل مقدار بالای چربی آن، احتمال دارد به سرعت فاسد شود؛ همیشه به تازه بودن کنجد دقت کنید و آن را در ظرف دربسته و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید