ادبیات تهدید آمیز ترامپ دیگر کارآیی ندارد
پاسخ فوری کره شمالی به تهدید نظامی رئیس جمهور امریکا علیه پیوینگ یانگ این واقعیت را روشن کرد که کاربرد بیش از اندازه ادبیات تهدید از سوی ترامپ کارآیی آن را از بین برده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در یکی از آخرین تهدیدهای خود علیه پیونگ یانگ هشدار داد به سود کره شمالی است که دیگر آمریکا را تهدید نکند؛ زیرا در غیر این صورت با خشم و آتشی روبرو می شوند که جهانیان تا کنون شبیه آن را ندیده اند.
بلافاصله پس از استفاده مجدد ترامپ از ادبیات تهدید، دولت کره شمالی اعلام کرد در حال بررسی حملات موشکی به منطقه ای در مجاورت پایگاههای نظامی آمریکا در جزیره گوآم است. جزیره گوام در اقیانوس آرام میزبان پایگاه هوایی «اندرسن» آمریکا و محل استقرار هواپیماهای بمب افکن و استراتژیک این کشور است.
اظهارات تند و تهدیدآمیز رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به گزارشی مطرح شد که ادعا می کرد دولت کره شمالی موفق به ساخت یک کلاهک هسته ای کوچک و قابل نصب در داخل موشکهای خود شده است اما با این حال واکنش فوری دولت کره شمالی نشان داد که پیونگ یانگ مرعوب لفاظی های دونالد ترامپ نشده و برای هرحادثه ای آمادگی دارد.
پیش از این هم استفاده بیش از حد رئیس جمهور امریکا از ادبیات تحریم علیه روسیه باعث شد که کرملین هم به اقدام متقابل متوسل شود و بیش از هفتصد ننفر از دیپلمات های امریکایی را از روسیه اخراج نماید.
حالا به نظر می رسد استفاده بیش از حد رئیس جمهور امریکا از ادبیات تهدید نظامی وتحریم علیه دیگر کشورها نخست اینکه کارآیی خود را از دست داده است دوم اینکه ضعف امریکا را در اقدامات یکجانبه به اثبات رسانده است. سوم اینکه این اقدامات موجب انزوای امریکا و همراهی نکردن متحدانش با سیاست های یکجانبه گرایی واشنگتن شده است. در این مورد رویکرد ترامپ در تشدید تحریم های ایران برای وادار کردن تهران به خروج از برجام و همراهی نکردن متحدان اروپایی امریکا با این سیاست قابل اشاره است.
چهارم اینکه کشورهایی چون کره جنوبی و ژاپن متوجه شده اند که این لفاظی های ترامپ نه تنها موجب ثبات منطقه شبه جزیره کره نشده بلکه به افزایش توانمندی کره شمالی و تهدید بیشتر این کشورها منجر شده است.
تنها دستاوردی که این سیاست های ترامپ برای امریکا داشته افزایش فروش کارخانه های تسلیحات این کشور است بطوریکه شرکت لاکهید مارتین، روز سه شنبه اعلام کرد مشتریانش پس از افزایش تنش در شبه جزیره کره به طور فزاینده ای به دنبال خرید سامانه های دفاع موشکی هستند. البته باید گفت این مسئله می تواند دستاوردی کوتاه مدت برای امریکا باشد و در صورت حذف امریکا از منطقه شبه جزیره و روی آوردن این کشورها به حل اختلافات از طریق مسالمت آمیز دیگر نیازی به خرید و انباشت سلاح هم نخواهد بود.
-----------------------------------
رضا محمدمراد