به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی امروز در نشست تخصصی امنیت شغلی، امنیت سرمایه گذاری و تولید در محل مجموعه تلاش، افزود: امروزه پیچیدگی بازار کار بیش از هر زمانی است و تنها با موضوع امنیت و معیشت کارگران مواجه نیستیم بلکه با پدیده ای به نام بیکاری مواجهیم.
وی یادآور شد: وزارت کار وزارتخانه ای کاملا اجتماعی است که با زندگی میلیون ها نفر ارتباط دارد و متاسفم که برخی تصور می کنند این وزارتخانه ساده است.
ربیعی افزود: از سویی با پیشرفت های فناوری مواجهیم که تغییرات بسیاری در روابط کار ایجاد و آن را پیچیده کرده است.
وی گفت: تحرک در سرمایه های مالی و فیزیکی بر قدرت چانه زنی نیروی کار تاثیر گذاشته و از سوی دیگر جهانی شدن هم به پیچیدگی امنیت اشتغال نیروی کار و سرمایه گذاری اثرات زیادی گذاشته است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین تصریح کرد: از طرفی با تغییرات فناوری، با وجه دیگری از امنیت شغلی مواجهیم که در این حال نباید از فرایندهای نوآورانه در این زمینه نیز غافل ماند.
وی در این حال تاکید کرد بدون امنیت شغلی نمی توان به امنیت سرمایه گذاری و تولید دست یافت و این دو مقوله لازم و ملزومند.
علی ربیعی گفت: باید چنان بین روابط کار نهادسازی کنیم تا دولتهای آینده جریان امنیت شغلی را ادامه دهند.
وی با اشاره به تنظیم روابط کار بین شرکای اجتماعی گفت: وزارت کار در حال حاضر بهترین دوران خود را در زندگی مسالمت امیز شرکای اجتماعی باوجود تضاد منافع طی می کند.
ربیعی ادامه داد: بر اساس ماده 7 قانون کار باید نسبت به تعریف ماهیت کارهای مستمر و غیر مستمر اقدام کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه دولت، گروههای کارگری وکارفرمایی به عنوان شرکای اجتماعی باید برای تحقق امنیت شغلی نیروی کار تلاش کنند، به دستمزدها اشاره کرد و گفت: دستمزدها باید بر تورم پیشی بگیرد و حتی این ایده به عنوان نظریه به دولت ارائه شده است.
در چهار سال گذشته برخی صنایع تعطیل شده دوباره احیا شدند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با تدابیر اتخاذ شده در دولت یازدهم توانستیم از تعدیل 300 هزار نیروی کار جلوگیری کنیم ضمن اینکه برخی از بنگاه ها به علت مشکلاتی که از گذشته به آنان تحمیل شده بود تعطیل شدند.
علی ربیعی در حاشیه نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت سرمایه گذاری و تولید که در مجموعه تلاش برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: در چهار سال گذشته برخی از صنایع تعطیل شده دوباره احیا شده است.
وی ادامه داد: با ورود فناوری های نوین برخی از شغل ها از بین رفت که باید برای آنها مشاغل جدیدی تعریف شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین در برخی از مشاغل همچون تولید کاشی که با رکود صنعت ساختمان مواجه شد، صنعت کاشی را با مشکل مواجه کرد.
وی دیگر مشکلات در زمینه نبود رونق اشتغال را مسائل مدیریتی - فناوری های نوین و تسهیلات مالی ذکر کرد و گفت: در بی ثباتی بازار کار فقط یک عامل دخیل نبود، بلکه عوامل گوناگونی روی مشکلات اشتغال و بازار کار تاثیر داشت.
ربیعی افزود: در تعاملاتی که با وزارت صنعت داشتیم توانستیم مسئولیت ادامه اشتغال برخی از واحدهای اقتصادی نظیر کیان تایر را بر عهده بگیریم.
وزیر تعاون در ادامه قراردادهای سفید امضا را کاملا مردود دانست و گفت: قراردادی به نام سفید امضا نداریم و در این خصوص با قوه قضاییه هماهنگ کرده ایم که با این نوع قراردادها برخورد شود.
وی گفت: بازرسان کار هم در این جهت تلاش می کنند که در صورت مشاهده برخورد مقتضی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه تشکل های کارگری و کارفرمایی در چهار سال گذشته 50 درصد افزایش یافته است افزود: تشکل ها می توانند ما را در زمینه کاهش مشکلات حوزه کار یاری کنند.
ربیعی از کاهش 13 درصدی حوادث کار در سال 1395 نسبت به سال 1394 خبر داد و گفت: این در حالی بود که سال گذشته با حوادثی نظیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو و حادثه معدن یورت مواجه بودیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: همچنین تفاهمنامه ای با وزارت نفت و سازمان استاندارد امضا کرده ایم که بتوانیم حوادت کار را کاهش دهیم .
وی گفت: همچنین در آموزش های فنی و حرفه ای پودمان ایمنی کار را لحاظ کردیم تا بتوانیم حادثه کار را کاهش دهیم حتی برای افزایش ایمنی در معادن از منابع دولتی برای تجهیزات استفاده کردیم .
وزیر تعاون درباره طرح کارورزی نیز گفت: این طرح حاصل تجارب جهانی است و در سال های 1394 و 1395 که این طرح در ایران انجام شد، موفقیت های زیادی حاصل دربرداشته است.
ربیعی افزود: در طرح کارورزی رابطه آموزشی است نه شغلی اما می تواند منجر به شغل پایدار شود و فرد پس از شش ماه که کارورزی کرد می تواند از سوی کارفرما به کار گرفته شود و تا 2 سال پرداخت هزینه بیمه را تعهد می کنیم.
وی تصریح کرد: آیین نامه کارورزی آنچنان دقیق نوشته شده است که اجازه سوء استفاده را نمی دهد بخش قابل توجهی از کارورزان از سوی کارفرما به کار گمارده می شوند و همچنین در صدد هستیم میزان دستمزدها را در این طرح افزایش دهیم.
معاون روابط کار وزیر تعاون : بحث امنیت شغلی و امنیت سرمایه گذاری دغدغه مهم و اساسی جامعه کارگری و کارفرمایی است.
مشیریان در نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت سرمایه گذاری و تولید افزود: در مناسبات حاکم در روابط کار شرکای کارگری و کارفرمایی بر سر تامین امنیت شغلی و تولید سرمایهگذاری دارای اشتراک نظر هستند اما هر کدام از این طرفها براساس منافع صنفی خود رویکردهای متفاوتی را برای به وجود آوردن این امنیت دنبال میکنند.
وی تصریح کرد: به همین منظور در این کنفرانس که با حضور نمایندگان تشکلهای عالی صنفی کارگری کارفرمایی مدیران دولتی و اساتید دانشگاهها برگزار میشود، تلاش می گردد تا دیدگاهها به وحدت نظر و تعامل بیشتر میان نظرات کارگران و کارفرمایان درباره تامین امنیت شغلی، تولید و سرمایهگذاری منجر شود.
وی گفت: در این نشست همچنین با هدف اینکه چگونه میتوان در واحدهای تولیدی امنیت شغلی، تولید و سرمایهگذاری را افزایش داد و به نوعی به نقطه تعادلی رسید که در آن نگاه تک بعدی و یک سویه نسبت به تامین امنیت اشتغال یا تولید سرمایهگذاری وجود نداشته باشد بحث و تبادل نظر خواهد شد.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: یکی از مطالبات جامعه کارگری برای تحقق امنیت شغلی ساماندهی قراردادهای موقت کار است که نه تنها امنیت شغلی را سلب بلکه امنیت و آرامش کارگران را مختل کرده است.
اولیا علی بیگی امروز در نشست تخصصی امنیت شغلی و تقویت سرمایه گذاری افزود: امنیت شغلی، امنیت اقتصادی و امنیت سیاسی بخشی از امنیت هستند که منتج به امنیت ملی می شوند و پایه گذاری و اساس امنیت ملی نیز بدون توجه به امنیت شغلی امکان پذیر نخواهد بود.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه اگر به دنبال امنیت ملی هستیم باید امنیت شغلی را پایه گذاری کنیم تا امنیت ملی حاکم شود، گفت: امنیت شغلی دغدغه امروز جامعه کاری و این قشر سخت کوش کشور است و یکی از مطالبات جامعه کارگری برای تحقق امنیت شغلی ساماندهی قراردادهای موقتی کار است که نه تنها امنیت شغلی را سلب بلکه امنیت و آرامش کارگران را مختل کرده است.
وی افزود: امنیت شغلی در حالی دغدغه اصلی جامعه کارگری است که مصداق آن را می توان در سهم 93 درصدی قراردادهای موقت مشاهده کرد.
علی بیگی افزود: براساس آمار حداقل 93 درصد کارگران با اینکه در مشاغل با ماهیت دائم مشغول فعالیت هستند، متاسفانه با قراردادهای یک ماهه، سه ماهه و شش ماهه مشغول بکارند.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با طرح این سوال که کارگری که به آینده شغلی خود اعتماد ندارد چگونه می تواند به آینده کاری خود امیدوار باشد؟ گفت: اگر تبصره یک ماده هفت قانون کار که به سازوکار ساماندهی قراردادهای کار اشاره دارد از سال 1369 در تصویب قانون کار مقبول واقع نمی شد امروز شاهد این نابسامانی ها در قراردادهای کار نبودیم.
وی تصریح کرد: امروز جامعه کارگری امنیت شغلی را جزو حقوق بنیادین خود می داند و ادامه این وضعیت منجر به نارضایتی شغلی جامعه کارگری می شود و کارگران همیشه از اخراج یا تعدیل نیرو هراس دارند.
او با بیان اینکه متاسفانه کارگران به دلیل نامشخص بودن آینده شغلی از ازدواج و تشکیل خانواده فرار می کنند افزود: در کشوری که 93 کارگران با قراردادهای موقت مشغول بکارند و آرامش و امنیت شغلی در محیط کار وجود ندارد نتیجه آن چیزی جز کاهش نرخ بهره وری نیست.