جهل و بیسوادی منشا فقر و بدبختی در جامعه
فرماندار اردکان گفت : برای یک انسان جاهل و بیسواد هر فردی می تواند تصمیم گیری کرد و به راحتی همه چیز تحمیل نمود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،فرماندار اردکان گفت : برای یک انسان جاهل و بیسواد هر فردی می تواند تصمیم گیری کرد و به راحتی همه چیز تحمیل نمود .
هادی مقیمی افزود : طول سالهای پیش از انقلاب و قرن گذشته علت بدبختی های متعدد ؛ مردم بیسواد بودن آن ها بود ولی خوشبختانه بعد از انقلاب تلاش های خوبی در جهت باسوادی و افزایش علم و آگاهی مردم صورت گرفته است و آمار بیسوادی کاهش یافته است .
وی گفت : در حوزه بیسوادی ؛ تفکیک ایرانی و غیرایرانی وجود ندارد و اعتقاد بر این است که هر کس در یک جامعه زندگی می کند باید باسواد شود .
مقیمی اشاره کرد : متاسفانه برنامه ریزی درستی بعد از انقلاب برای ورود مهاجرین افغانی جهت باسواد شدن آنها نشده است و در این خصوص هزینه هایی پرداخت شده است .
فرماندار اردکان با بیان اینکه یارانه در تمام حوزه های مختلف پرداخت می گردد ولی در حوزه دانایی صورت نمی گیرد و با پرداخت بخشی از یارانه در حوزه سوادآموزی می توان معضل بیسوادی را ریشه کن و اثرات منفی را در زندگی تک تک افراد از بین برده شود .
وی گفت: بحث شناسایی افراد بیسواد در کارخانجات پیگیری شود .
نقش روحانیون و با توجه به تاثیر گذاری آنها در جامعه و نیز کار کردن رسانه ها در حوزه باسواد کردن افراد گام مهمی در این راه برداشته شود .
معاون سواد آموزی مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت : آمار سال ۹۵ از سر شماری به دست آمده تحلیل شد و خوشبختانه تعداد بی سوادان شهرستان قریب به دوهزارنفر کمتر شده است که این خود نشانه است که در این پنج سال گذشته تمام دستگاهها ،بخصوص آموزش و پرورش و کسانی که متولی امر سواد این شهرستان می باشند .
امین الرعایا افزود : این تعداد فقط شامل افرادی می باشد که بیسوادیشان به نوعی در گروه های اجتماعی خاص رقم می خورد و در سرشماری سال 95 این آمار دقیق تری نشان داده شده است که چند درصد از این آمار اتباع خارجی هستند و چند درصد ایرانی می باشند .
وی گفت : برنامه های خوبی پیش بینی شد و دستگاههای متولی امر به نوعی با مصوباتی که در جلسه مطرح شد مسولیتی هایی را به عهده گرفتند که در نشست های بعدی شورای شاهد اجرا و کاهش سطح بیسوادان این شهرستان باشند .