نوشتن عبارت "تازه" در فراورده غذایی مشروط است
معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو گفت: نوشتن عبارت "تازه" در فراورده غذایی مشروط است و هیچ تولید کنندهای حق ندارد خارج از ضوابط، عنوان یا مطلبی را به مفهوم فرآورده اش اضافه کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سمیره صباح با بیان اینکه عبارت "تازه" و به تعبیری feresh از جمله اظهارات توصیفی رایج برحسب مواد غذایی به حساب میآید که به توصیف حالت یا فرآوری انجام شده بر روی مواد غذایی دلالت دارد افزود: نوشتن این عبارت بر روی مواد غذایی فقط زمانی امکان پذیر است که بر روی آن محصول فرآیند حرارتی، انجماد یا هر شکلی از نگهداری ماده غذایی انجام نشده باشد.
صباح با تأکید بر اینکه برای "بیان طعم فرآورده" و" نام تجاری فرآورده" نمیتوان از واژه تازه استفاده کرد گفت: مواد غذایی تازه بسته بندی شده و افزودن واکس و پوششها با درجه غذایی براساس ضوابط و معیارهای موجود، موارد استفاده از این عبارت است.
وی افزود: به کارگیری محلول شستشوی کلر ملایم یا اسید ملایم در حین تولید و پرتودهی ماده غذایی خام، حداکثر KGI مواردی هستند که بر روی برچسب مواد غذایی شان میتوان از عبارت "تازه" استفاده کرد.
صباح گفت: استاندارد ملی ایران به شماره ۶۶۲۹ که به موضوع ویژگی و آزمون پنیر تازه میپردازد، پنیر تازه پاستوریزه را این قاعده مستثنی کرده است.
وی ادامه داد: هیچ تولید کنندهای حق ندارد خارج از ضوابط عنوان یا مطلبی را به مفهوم فرآورده اش اضافه کند.