پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی کند و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
انتخاب دونالد ترامپ نیز به عنوان رئیس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است..
اما این تمام ماجرا نیست . راهیابی دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری ایالامتحده آمریکا به کاخ سفید علاوه بر چالش های بین المللی ، چالش های متعدد داخلی نیز در پی داشته است. این چالش ها در قالب اعتراضات اجتماعی و اقتصادی از سوی اقشار مختلف مردم آمریکا و حتی در قالب اختلافات سیاسی از سوی اندیشمندان ، فعالان سیاسی و حتی مقامات دولتی بروز و ظهور یافته و هر هفته شاهد آن هستیم.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
جمع بندی
در زمینه داخلیِ آمریکا ؛ تداوم اختلافات سیاسی در خصوص سیاستهای ترامپ و کاهش شدید محبوبیت ترامپ حتی در حوزه های سنتی[1] به اضافه تداوم اختلافات قوه قضاییه آمریکا با ترامپ از مهمترین موضوعات سیاسی و اجتماعی جامعه آمریکا در هفته اخیر است .
نمونه جالب اختلاف نظر جریانات سیاسی آمریکا در برابر سیاست دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی اظهارات کریستوفر کونز از اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست که تصریح کرد: نگرانی من درباره آنهایی است که همین حالا بر طبل تغییر رژیم در ایران میکوبند. ....در دورانی بسیار دشوار که ما با چالشهای بسیار زیادی روبرو هستیم و در عین حال منابع ناکافی داریم، تنها میتوانیم با تهدیدات فوری مقابله کنیم بنابراین دست کم امسال وقت کوبیدن بر طبل تغییر رژیم در ایران نیست به ویژه اینکه باید به فکر پیامدها و آثار آن هم باشیم که چگونه میتوانیم اگر این کار را آغاز کردیم به پایان برسانیم. سابقه ما در سالهای اخیر موارد زیادی از تغییر موفق رژیمها را شاهد نبوده است.(مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما31/ 04/ 96)
مناسبات چالشی واشنگتن – روسیه و کره شمالی در خصوص چالشهای خارجی نیز تنها موضوع خارجی این رسانهها در مقطع یادشده است.
[1]ـ نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشانکاهش شدید محبوبیت رئیس جمهور آمریکا می دهد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بخش زیادی از مقبولیت عمومی خودش را از دست داده است. براساس این نظرسنجی، میزان محبوبیت ترامپ در هفده ایالت کمتر از چهل درصد است. در یازده ایالت از این هفده ایالت، مردم آمریکا به شدت نگرش منفی درباره ترامپ دارند. در مدت شش ماه که از عملکرد ترامپ سپری می شود، میانگین محبوبیت ترامپ در سطح ملی به چهل درصد رسیده است که برای مدت شش ماه نخست آغاز ریاست جمهوری ترامپ، این رقم اصلا خوشایند نیست. براساس نتایج این نظرسنجی ، در مجموع پنجاه و چهار درصد آمریکایی ها از عملکرد ترامپ ناراضی هستند. رقم نارضایتی از ترامپ در ایالت کارولینای شمالی به پنجاه و سه درصد رسیده است. نکته جالب توجه اینکه میزان محبوبیت ترامپ در ایالتهایی که به صورت سنتی، اکثر مردم آن طرفدار جمهوری خواهان هستند نیز به شدت تنزل پیداکرده است.(خبرگزاری صدا و سیما06/ 05/ 96)