کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد
پیشگیری از سوء تغذیه با استفاده از نان سالم
نان سالم، یکی از مواد غذایی غنی از ویتامینها و مواد معدنی است که ابتلا به بیماریهای گوارشی و سوء تغذیه را کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه گندم
ماده اصلی نان و از غنی ترین غلاتی است که در طبیعت یافت می شود، گفت: به دلیل اهمیت
نان در سفره هر ایرانی، استفاده از مواد مرغوب در تهیه این نعمت الهی ضروری است. فرهاد تابان سیرت با اشاره به اینکه سوء تغذیه و مشکلات
گوارشی از تبعات استفاده از نان ناسالم است، افزود: حفظ ارزش غذایی نان، مستلزم وجود
سبوس و کاهش سبوس گیری است. وی با بیان اینکه تخمیر ناقص توسط جوش شیرین از عوامل
مهم کاهش جذب کلسیم و آهن است، تاکید کرد: استفاده از جوش شیرین در هنگام تهیه به منظور
ور آمدن نان توصیه نمی شود. تابان سیرت گفت: استفاده از مخمرها به منظور ور آمدن نان
بلامانع و سبب آزاد شدن پروتئین هاست. وی در پایان با بیان اینکه نان سفید(نان بدون سبوس) نوعی
کربوهیدرات ساده است، افزود: استفاده از این نوع نان برای افراد مبتلا به دیابت و افراد
مستعد این بیماری توصیه نمی شود.