پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جداگانه با وزرای امور خارجه لیبی ، پاکستان ، اوکراین، گرجستان و بلاروس رایزنی و درباره نحوه ارتقاء همکاریها گفتگو کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این دیدارها که عصرپنج شنبه در ادامه رایزنی های صالحی درحاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، توجه به نقش مهم و موثر جمهوری اسلامی ایران درکمک به حل وفصل مسائل منطقه به ویژه تلاش های اخیر کشورمان در جهت کمک به حل مسئله سوریه برجسته بود.
در دیدار وزرای امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و لیبی دوطرف با بررسی روابط دوجانبه درخصوص موضوع اعضاء ربوده شده هلال احمر در لیبی گفتگو کردند و صالحی با اشاره به نگرانی ها در این خصوص پیگیری و اقدام سریع دولت لیبی درباره تعیین سرنوشت و آزادی ایرانیان ربوده شده خواستار شد.
در دیدار صالحی و حنا ربانی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان نیز مناسبات دو جانبه تهران – اسلا م آباد در حوزه های اقتصادی ، انرژی ، فرهنگی و همکاریهای منطقه ای بررسی شد.
وزرای امور خارجه دو کشور همچنین درباره تسریع در تکمیل احداث خط لوله گاز میان ایران و پاکستان و نیز همکاری در حوزه برق و گندم تبادل نظر کردند.
همکاری در چارچوب گروه دی هشت و اجلاس آینده آن در پاکستان از دیگر محورهای مذاکرات صالحی و ربانی بود.
وزرای امور خارجه ایران و پاکستان همچنین درباره تحولات منطقه به ویژه افغانستان ، سوریه و خلیج فارس و نقش منطقه ای ایران رایزنی کردند.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اوکراین نیز با اشاره به روابط خوب تهران کی یف ، درباره همکاریهای دو کشور در حوزه های تجاری ، کشاورزی ، انرژی ، مواد غذایی ، علمی و آموزشی تبادل نظر کردند.
در این دیدار صالحی با اشاره به ظرفیتهای متقابل ایران و اکراین ابرازامیدواری کرد، با به کارگرفتن این ظرفیتها و گسترش همکاریهای دو کشور، روابط مکمل یکدیگر باشد.
وزیر امور خارجه اوکراین نیز ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد را تبریک گفت و تصریح کرد: باتوجه به اینکه جنبش عدم تعهد بزرگترین مجموعه پس از سازمان ملل متحد است جمهوری اسلامی ایران ماموریت بزرگ و مهمی در پیش دارد.
وی بر اهمیت همکاری دو کشور در حوزه های تجاری و کشاورزی تاکید کرد.
در این دیدار همچنین درباره آخرین وضع تحولات بین المللی رایزنی شد و دوطرف دیدگاههای خود را بیان کردند.
موضوع برگزاری کمیسیون مشترک نیز از دیگر محورهای مذاکرات دو وزیر بود.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و گرجستان نیز در دیدار خود از روابط نزدیک و دوستانه تهران – تفلیس ابراز رضایت کردند.
صالحی با ابراز رضایت از روابط نزدیک و دوستانه میان دو کشور گفت : لازم است برمبنای این روابط حسنه و متناسب با آن ، همکاریهای اقتصادی ، فرهنگی ، علمی و فنا وری میان دو طرف گسترش یابد.
وزیر امور خارجه گرجستان نیز اظهار داشت : روابط ایران و گرجستان الگو و نمونه است و مایلیم این روابط بیش از پیش توسعه یابد.
وی نسبت به همکاری دو کشور در حوزه کشاورزی ، حضور بیشتر شرکتهای ایرانی در گرجستان و افزایش سفر گردشگران ابراز خشنودی کرد و توسعه حمل و نقل هوایی میان دو کشور را خواستار شد.
در این دیدار بر ضرورت ایجاد زمینه و تسهیلات لازم برای افزایش سفر گردشگران و ارتقاء سطح ارتباط مردم با مردم تاکید شد.
رایزنی و بیان دیدگاهها درخصوص تحولات بین المللی و چالشهای موجود در جهان ومسائل منطقه ای از جمله قفقاز از محورهای مطرح در این مذاکرات بود.
صالحی در دیدار وزیرامور خارجه بلاروس انتصاب وی را به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور تبریک گفت.
وی گفت: بسیاری از پروژه های مشترک همکاری دو کشور به خوبی پیش می رود و لازم است با ایجاد ساز و کاری برای پیگیری، بقیه پروژه ها را نیز فعال کرد.
صالحی افزود: باید از تمامی ظرفیتهای موجود برای گسترش همکاریها استفاده کرد. و در این ارتباط همکاریها در حوزه تجارت ، جنگل ، دارو ، ترانزیت ، حمل ونقل ، راه آهن ، بویژه پروژه ریلی جنوب - شمال پنج کشور ایران – عمان – قطر – ترکمنستان و ازبکستان اهمیت زیادی دارد.
وزیر امور خارجه بلاروس نیز در این دیدار برگزاری موفق اجلاس سران عدم تعهد را در ایران تبریک گفت.
وی با تاکید بر اینکه ایران و بلاروس دو کشور دوست بوده و هیچ مشکلی در روابط دو کشور وجود ندارد ، بر تمایل و علاقه مندی کشورش برای توسعه روابط تاکید کرد.
بررسی گسترش همکاری در حوزه گردشگری و تسهیلات کنسولی از دیگر محورهای مذاکرات دو مقام ایرانی و بلاروسی بود.
برهمکاری درعرصه بین المللی با توجه به اشتراک مواضع دو کشور در این دیدار تاکید شد.
تصمیم وزرای خارجه ایران و آرژانتین، ادامه مذاکرات
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و آرژانتین دیدار و تصمیم گرفتند در ماه اکتبر مذاکرات را از طریق نمایندگان حقوقی وزارت خانه های خود در مقر سازمان ملل متحد در ژنو ادامه دهند و مکانیزمی بیابند که در تعارض با نظامهای حقوقی ایران و آرژانتین نباشد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این دیدار که در سازمان ملل متحد برگزار شد دوطرف همچنین تصمیم گرفتند، روند مذاکرات تا دسترسی به یک راه حل مورد توافق در زمینه مسائل موجود میان دو دولت درباره مسئله آمیا ادامه یابد.
انفجار مرکز همیاری یهودیان در 18 ژوییه 1994 ( 27 تیر 1373 ) واقعهای بود که در جریان آن85 نفر از شهروندان یهودی تبار آرژانتینی کشته و بیش از دویست نفر زخمی شدند.
مرکز همیاری یهودیان نام ساختمان هفت طبقهای در شهر بوئنوس ایرس بود که مرکز همکاریهای اسرائیل و آرژانتین وابسته به کمیته یهودیان امریکا با نام اختصاری، آمیا (AMIA) در آن قرار داشت.
در تاریخ آرژانتین، رسیدگی به هیچ پرونده قضایی به اندازه پرونده انفجار آمیا به طول نینجامیدهاست.
تاکنون بیش از یک هزار و دویست نفر برای شهادت درباره این پرونده به دادگاه احضار شدهاند. دولت آرژانتین تا کنون 3 بار ایران را به دست داشتن در انفجار متهم کردهاست.
ایران بارها هر گونه ارتباط با این انفجار را رد کرده است وموضوع را توطئهای سیاسی تلقی میکنند.
از جمله مشکلات این پرونده این است که شخص انتحاری مورد ادعا تا کنون شناسایی نشدهاست.
در عین حال بعضی از تحلیلگران معتقدند که انفجار این مرکز به دست خود یهودیان صهیونیسم صورت گرفته و آنان دو هدف را از این حادثه دنبال می کرده اند. 1- دادن نسبت اتهام به جمهوری اسلامی ایران و نیز حزب الله لبنان که هر دو از دشمنان اسراییل هستند. 2- پیشگیری از مهاجرت یهودیان اسراییل به کشور آرژانتین به دلیل اوج گرفتن انتفاضه توسط فلسطینیان.