وزارت اقتصاد : ایجاد بازار سرمایه ای عمیق تر با وزنی بیشتر در نظام تامین مالی
وزارت اقتصاد در گزارش عملکرد چهار ساله بر توسعه ابزار و هدایت شرکت ها به تامین مالی از بازار سرمایه تاکید کرده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ وزارت اقتصاد افزوده است با هدف بهسازی ساختار مالی کشور و افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی اقدامات راهبردی متنوعی از جمله« توسعه بازار سرمایه و هدایت شرکت ها به تامین مالی از بازار سرمایه» تفکیک تامین مالی خرد و کلان وهدایت نظام بانکی به سمت تامین مالی کلان و سایر موسسات غیربانکی به تامین مالی خرد؛ جذب سرمایه های بین المللی از طریق سرمایه گذاری بشکل سبد دارایی ( پرتفولیو) طراحی و تصویب ابزارهای متنوع تر ... انجام گرفته است.
همچنین افزایش تعامل بیشتر با بازار پول و بانک مرکزی و بیمه مرکزی و تعریف ابزارهای مشترک بین بازارها و ایجاد شفافیت اطلاعاتی در بازار سهام با هدف اعتمادآفرینی و گسترش عدالت را پیشنهاد کرده بودیم. باید به سمت بازار سرمایه ای عمیق تر و وزنی بیشتر درنظام تامین مالی کشور می رفتیم.
وزارت اقتصاد تاکید کرده است : امروز که شاخص های اصلی بازار سرمایه ایران را مرور می کنیم شاهد پیشرفت های درخشانی در ارزش تامین مالی صورت گرفته از طریق بازار سرمایه، اندازه بازار در بورس اوراق بهادار و کالا، ارزش معاملات، ضریب نفوذ بازار سرمایه، تعداد نهادهای مالی و سرمایه خارجی جذب شده به بازار هستیم. در بسیاری از این شاخص ها ، از هدف کمی تعیین شده برای سال 95 جلوتر هستیم و در بقیه موارد بسیار نزدیک به هدف.
بازار سرمایه ، امروز عمیق تر از شروع کار این دولت و با سهمی گسترده تر در تامین مالی کشور درمقایسه با آن زمان، به فعالیت ادامه می دهد.
در چهار سال اخیر با راه اندازی بازار بدهی، ابزار مهمی برای مدیریت بدهی ها، به عنوان جزئی ضروری از یک نظام کارآمد تامین مالی در اختیار بخش خصوصی و دولت قرار گرفت. اهداف اولویت دار وزارت اقتصاد از راه اندازی این بازار، به ترتیب ،کمک به تامین مالی بنگاه های بخش خصوصی ، تبدیل بدهی دولت به اوراق بهادار و ایجاد ابزاری برای تامین مالی کسری بودجه دولت در مواقع ضروری بود.
رعایت نشدن این اولویت ها ما را از هدف اصلی تامین مالی بنگاه های تولیدی دور می کندو می تواند به ناپایداری بدهی های دولت و مشکلات جدی بودجه ای منجر شود.
اما هنوز به اقدامات و تلاش های جدی برای هویت بخشی به بازار سرمایه ایران نیاز داریم. تجربه سال های اخیر نشان داد نیازی که در ابتدای این دوره به سازوکاری برای نظارت یکپارچه برتمامی ارکان بازارمالی ایران احساس می شد و در محور نظام بانکی و بیمه این برنامه نیز به آن اشاره شده است ، نیازی جدی و گریزناپذیر است و باید برای رفع این نقیصه کوشش کرد.
بازار نوپای بدهی باید بیشتربه سمت تامین مالی بنگاه های تولید بخش خصوصی جهت دهی شود و با نظارت بر بازار سرمایه و شفافیت بیشتر، می توان از مخاطرات فراروی مشارکت کنندگان در آن کاست.