همایش رهیافت های مشارکت در مقابله با بیابان زائی و بحران آب
همایش رهیافت های مشارکت در مقابله با بیابان زائی و بحران آب با هدف بررسی راهکارهای مشارکتی برای مقابله با بحران آب و کاهش پوشش گیاهی در اطراف تهران در سالن همایش های اردوگاه شهید منتظری شهرستان شهریار برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در این همایش که مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیران کل دفتر امور بیابان، دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری و رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، استادان دانشگاه، جمعی از تشکل های مردمی و مسئولان محلی حضور داشتند، در نشست های تخصصی مباحث مرتبط با برداشت بی رویه آب های زیرزمینی، فرونشست زمین و توسعه بیابان زائی در دشت های شهریار و ورامین و راهکارهای مقابله با آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این همایش با هدف ترویج فرهنگ مشارکت در احیا و توسعه عرصه های منابع طبیعی برگزار شد.
بهره برداری های بی رویه و غیر اصولی از آب و تخریب پوشش گیاهی زمینه توسعه بیابان زائی را فراهم می کند و از آنجائیکه دشت شهریار در همجواری پایتخت واقع شده و اراضی این منطقه با بحران بیابان زائی مواجه است ، در این همایش راهکارهای علمی حفاظت آب و خاک و اقدامات موثر برای مقابله با پدیده بیابان زائی با رویکرد مشارکتی با حضور مسئولان و کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.
پیش زمینه لازم برای جلب مشارکت مردم در حفاظت، توسعه و احیای منابع طبیعی آگاه سازی آنان از اهمیت و ارزش این منابع خدادادی است که با ارتقای فرهنگ مشارکت زمینه لازم برای امر مهم حفاظت و حمایت منابع طبیعی فراهم خواهد شد.
وسعت عرصه های بیابانی استان تهران حدود 105هزار هکتار است.
تاکنون حدود 20هزار هکتار از این اراضی تحت پوشش عملیات بیابان زدائی قرار گرفته و اغلب اراضی بیابانی استان تهران در شهرستان های ورامین، ملارد، پاکدشت و ری پراکنده است.
در این همایش ، راهکارهای موثر برای بیابان زائی، آبخوان داری، توسعه جنگل کاری و پوشش گیاهی بررسی شد.
در حاشیه این همایش دوچرخه سوارانی از هیئت های کوهنوردی و دوچرخه سواری و گروه های مردمی شهرستان شهریار از محل برگزاری این همایش تا اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان رکاب زدند و با این حرکت، شهریار بعنوان یکصد و هشتادو سومین شهر به پویش سه شنبه های بدون خودرو پیوست.
این پویش با هدف ترویج فرهنگ استفاده از وسایل عمومی و دوچرخه برای سفرهای درون شهری ایجاد شده است که با فرهنگ سازی این حرکت ارزشمند شاهد کاهش آلودگی هوا، ترافیک، آلودگی صوتی و افزایش سلامتی که از مولفه های زیست محیطی بشمار می آیند، خواهیم بود.