حذف اعدام در بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر شدنی نیست
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر: چیزی به نام حذف اعدام در مجلس مطرح نبوده و چنین چیزی وضع نشده و در واقع حذف اعدام در بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر شدنی نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سردار مؤیدی در نشست خبری به بحث قانونگذاری در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: چیزی به نام حذف اعدام به سبکی که اکنون مطرح می شود که اعدام از قانون مبارزه با مواد مخدر حذف می شود در مجلس شورای اسلامی وضع نشده و چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی گفت: بلکه به منظور کیفی سازی مبارزه با قاچاق مواد مخدر در بندهایی از قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر اصلاحاتی صورت گرفته و برخی از این بندها اصلاح شده است که در صورت تصویب در روند مبارزه تأثیری نخواهد داشت.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اکنون اینگونه مطرح می شود که اعدام از قوانین مبارزه با مواد مخدر حذف شده که این بحث درست نیست و تنها اصلاحات در برخی بندها صورت گرفته است.
مؤیدی با تاکید بر اینکه حذف اعدام کاملاً رد می شود و مردود است، گفت: بین مردم اینگونه جا نیفتد که قاچاق مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران دیگر اعدام ندارد و در واقع مجلس شورای اسلامی و نمایندگان نیز دنبال این بحث نبودند و دنبال آن نیستند.
وی همچنین به بحث توزیع مواد مخدر در کشور جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: این بحث نیز مردود است و شدنی نیست چرا که ما تابع قوانین و مقررات بین المللی هستیم و براساس مقررات کنوانسیون های بین المللی و قوانین داخلی و شرایط ژئوپلتیکی منطقه اجازه نمی دهد که مواد مخدر دولتی توزیع کنیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این موضوع کاملاً از طرف نمایندگان رد شده بلکه در این خصوص شیوه درمان معتادان مطرح بوده است و در واقع افرادی که از این موضوع اطلاع نداشتند موضوع را برعکس مطرح کردند بنابر این چنین اتفاقی نه در کشور ما بلکه در کشورهای دیگر شدنی نیست.
افزایش 61 درصدی مراکز مجاز درمان معتادان
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تعداد مراکز مجاز درمان معتادان طی چهار سال گذشته 61 درصد افزایش یافته است.
سردار علی مویدی درباره افزایش تعداد مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب های اعتیاد افزود : تعداد این مراکز از سال 91 تا 95 افزایش بیش از 50 درصدی پیدا کرده و به 8 هزار و 450 مرکز رسیده است در حالی که تعداد این مراکز (در سال 88 تا 91) 5 هزار و 233 مرکز بود .
وی با بیان اینکه در بحث افراد پذیرفته شده در این مراکز نیز 39 درصد افزایش داشته ایم گفت : تعداد این افراد در سال های 88 تا 91 حدود 71 هزار نفر بود که طی چهار سال گذشته (92 تا 95) به بیش از 99 هزار نفر رسیده است .
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: افراد پذیرفته شده در مراکز نگهداری ماده 16 یعنی معتاد متجاهر نیز طی سال های 88 تا 91 حدود هزار نفر بود که در چهار سال گذشته (91 تا 95) به 80 هزار نفر رسیده است که شاهد افزایش 450 درصدی هستیم .
وی گفت : آنهایی که عملکرد ستاد را موفق نمی دانند به این آمارها توجه کنند اگر این اقدامات نبود شرایط جامعه و محیط پیرامونی ما خطرناک و بدتر از وضع موجود بود .
سردار مویدی با بیان اینکه کارنامه نظام در این خصوص در دنیا درخشان ، مثبت و قابل دفاع است افزود : ما در بحث پیشگیری در چهار سال گذشته با اقبال جهانی روبرو بودیم و در بحث فرهنگ پیشگیری و آموزش مهارت های زندگی افزایش چشمگیری داشته ایم .
وی با بیان اینکه در فرایند مبارزه با مواد مخدر حلقه های متعددی نقش دارد گفت : بحث پیشگیری و آموزش های لازم را از مهد کودک ها شروع کرده ایم و بسته های آموزشی نیز از بستر دانشگاه ها تولید می شود .
هشدار نسبت به ورود مواد مخدر روانگردان جدید به کشور
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ورود مواد مخدر روانگردان جدید به نام " NPS" ها به ایران هشدار داد.
سردار علی مویدی در نشست خبری در خصوص ورود مواد مخدر جدید صنعتی و هشدارهای وزیر کشور افزود: هشدار آقای رحمانی فضلی یک هشدار جهانی است و دنیا نگران شیوع مواد روانگردان جدید است که شیوع این مواد در غرب بیش از دیگر نقاط دنیا است و متاسفانه در برخی کشورهای غربی اجازه توزیع این مواد داده میشود که اخیراً گزارشهایی از تغییر رویکرد آنها و اذعان به اشتباه نسبت به این مواد در دست است.
وی گفت : هم اکنون در کشور ما نیز این مواد جدید تحت عنوان NPS ها مشاهده شده است و با توجه به این امر تلاش های گسترده ای برای ممانعت از ورود این مواد در مسیرهای ورودی و خروجی انجام شده است و مقررات و ضوابط و دستورالعملهای خاص و سختگیرانه ای نسبت به 4 سال گذشته درنظر گرفته شده است.
سردار مویدی ادامه داد: البته با توجه به اینکه این مواد جدید و نوظهور، در ابعاد کم جابجا می شود و پنهان کردن آنها بسیار راحتتر از مواد مخدر دیگر است ، کشف آنها سختتر است چه بسا مواد جدیدی تحت عنوان "نانو" گزارش شده که کشف آنها نیازمند تجهیزات خاص و چشم مسلح است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره گزارش آسیبهای اجتماعی و وضع اعتیاد برای ارائه به مقام معظم رهبری نیز گفت: این گزارش قبل از انتخابات اخیر آماده بود اما به لحاظ تقارن با انتخابات ، مصلحت دیده شد که ارائه آن در جلسه بعد از انتخابات با مقام معظم رهبری موکول شود .
وی افزود: به هر حال این گزارش با اولویت اعتیاد آماده ارائه به مقام معظم رهبری است و با استقرار دولت جدید و برگزاری این جلسه ، تصمیمات جدیدی در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
سردار مویدی درباره مسدود شدن مسیرهای کوله بری غیرمجاز و تاثیر آن بر کاهش قاچاق مواد مخدر نیز گفت : مواد مخدر مسیر مشخص و ثابتی نداشته و مافیای قاچاق این مواد از هر فرصتی برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده میکنند .
وی ادامه داد : البته با وجود اینکه گزارشهایی در خصوص قاچاق مواد مخدر از طرق کولهبری در دست است ولی این میزان به اندازه ای نیست که قابل تعمیم باشد اما درباره قاچاق پیشسازهای موادمخدر در این بخش آسیبپذیر بودیم که اقدامات خوبی برای مبارزه با این مواد انجام گرفته است.
ادامه دارد