استاندار کرمانشاه:
دستگاهها موظفند ظرف ۱۵ روز به استعلامهای طرحهای سرمایه گذاری پاسخ دهند
استاندار کرمانشاه گفت: کلیه ادارات موظف هستند طی مدت حداکثر ۱۵ روز به استعلامهای طرحهای سرمایه گذاری پاسخ لازم را ارایه دهند و عدم ارایه پاسخ در این فاصله زمانی به منزلهی پاسخ مثبت دستگاه مربوطه تلقی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، اسدالله رازانی صبح امروز در هفتمین نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری اظهار داشت:
یکی از مشکلات اساسی سرمایه گذاری در کشور، طولانی و پرهزینه بودن روند صدور مجوزها و استعلام هاست و متأسفانه گاه هزینههای جانبی و زمان انجام کارها به اندازهای افزایش مییابد که طرح با مشکل توجیه اقتصادی روبرو شده و سرمایه گذار از ادامه کار منصرف میشود.
وی افزود: دولت برای پیشبرد سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی و به ویژه توسعه سرمایه گذاری گامهای مثبت بسیاری را برداشته است که در همین راستا هفته گذشته هیئت دولت مصوبهای به منظور ایجاد مرکز ملی پایش فضای کسب و کار داشت تا این فرایندها از مرکز نیز رصد شوند و نقاط مشکل ساز شناسایی گردند.
استاندار کرمانشاه بخشی از مشکلات موجود در مسیر سرمایه گذاری را با نظام فرهنگی و روابط اجتماعی جاری در جامعه مرتبط دانست و گفت: بخشی از مشکلات به نوع برخورد با مراجعه کننده و ارباب رجوع بازمی گردد که متأسفانه در این زمینه رفتارهای صورت گرفته با استانداردهای دنیا فاصله بسیاری دارد.
رازانی افزود: در استان کرمانشاه موضوع بهبود فضای کسب و کار و کاهش زمان و هزینههای صدور مجوزهای سرمایه گذاری در دستور کار جدی قرار گرفته و دو نشست متوالی کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری به بررسی مشکلات حوزه صنعت و کشاورزی اختصاص داشته است.
وی تاکید کرد: مدیریت ارشد استان مصمم است زمان و هزینههای سرمایه گذاری و همچنین پیچیدگیهای این مسیر را کاهش دهد، ولی بی گمان اصلاح وضعیت پیچیدهای که طی سالیان دراز پدید آمده است یک فرایند زمان بر خواهد بود.
این مقام عالی استان با تاکید بر این نکته که کارآفرینان باید فرش قرمز را عملاً زیر پای خویش احساس کنند در ادامه اظهار داشت: باید بستری را فراهم کرد تا سرمایه گذاران در کرمانشاه از بدو ورود تا لحظه خروج شاهد یک رفتار متفاوت و توأم با احترام باشند تا کارآفرینان رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری پیدا کنند.
رازانی با بیان اینکه طولانی شدن و پرهزینه بودن فرایندهای دریافت مجوزها و استعلامها موجب بی انگیزگی، دلسردی و فرار سرمایه و سرمایه گذار از استان میشود، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید از تجربیات موفق استانهای صنعتی استفاده کنیم تا با بهره گیری از روالها و رویههای به کارگرفته شده در آن استان ها، تا جایی که ممکن است این فرایندها را در استان کوتاه و کوتاهتر کنیم.
استاندار کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم بررسی وضعیت طرحهای سرمایه گذاری اظهار داشت: باید تک تک طرحهای در دست اجرا مورد بررسی قرارگیرند تا اگر دستگاهی بدون دلیل قانونی مانع تراشی کرد شناسایی و با آن برخورد شود.
این مقام عالی استان اظهار داشت: برای روشن شدن ابعاد موضوع نیازمند یک کار گسترده میدانی از سرمایه گذارانی هستیم که موفق به گذراندن پروسه دریافت مجوزها و استعلامها شده اند تا از طریق آنها بتوان نقاط آسیب و مشکل ساز را شناسایی و سپس نسبت به رفع آنها اقدام نماییم.
استاندار کرمانشاه در ادامه به مصوبات مهم این نشست اشاره کرد و گفت: در نشست امروز مصوب گردید تمامی استعلامها از دستگاهای مختلف مانند راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، آب منطقهای و دیگر دستگاهها به یک فاصله زمانی ۱۵ روزه کاهش یابد. به عبارتی کلیه ادارات موظف هستند طی حداکثر ۱۵ روز به استعلامهای درخواستی پاسخ لازم را ارایه دهند و عدم ارایه پاسخ در این فاصله زمانی به منزلهی پاسخ مثبت دستگاه مربوطه تلقی میشود.