ذوالفقاری در نشست معاونان امنیتی استانداری ها؛
جلسه فوق العاده امروز شورای امنیت برای مراسم تحلیف
معاون امنیتی وزیر کشور: از آنجا که سطح مقامات شرکت کننده در مراسم تحلیف ریاست جمهوری بالاست بعد از ظهر امروز جلسه فوق العاده شورای امنیت کشور برای این مهم برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، ذوالفقاری افزود: همه اقدامات برای تامین امنیت مراسم تحلیف پیش بینی شده و نیروهای امنیتی و انتظامی با مسئولیت قرارگاه ثارالله فضا را برای این مراسم آماده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: محیط امنیتی مجلس هم همزمان با این مراسم از سطح حساس به سطح حیاتی تبدیل خواهد شد.
ذوالفقاری همچنین از تحرکات جدید پاکستان برای حضور نیروهای نظامیش در مرز با ایران به منظور مشارکت در تامین امنیت مرز خبر داد و گفت: در سفر چندی پیش هیات ایرانی به پاکستان وعده حضور نیروهای نظامی این کشور در مرز به منظور مقابله با تخرکات تروریستی و قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان گرفته شد و اطلاعاتی که داریم نشان می دهد این کشور در حال استقرار نیروهای نظامی در مرز با کشورمان است.
وی افزود: بیشترین میزان قاچاق انسان و مواد مخدر و تحرکات تروریستی مرزهای شرقی در مرز پاکستان صورت می گیرد به گونه ای که افراد به صورت غیر قانونی از افغانستان وارد پاکستان و سپس وارد ایران می شوند.
ذوالفقاری ادامه داد: روزانه 1500 نفر مهاجران غیر قانونی وارد پاکستان و سپس وارد ایران می شود که امیدواریم پاکستان به تعهدات خود در تامین امنیت مرز عمل کند.
معابر کوله بری ساماندهی می شوند
معاون سیاسی امنیتی کشور گفت: بر اساس مصوبه اخیر دولت معابر کوله بری در 4 استان کشور ساماندهی می شوند.
حسین ذوالفقاری در حاشیه نشست معاونان سیاسی استانداری ها با معاونان هماهنگ کننده ناجای استان ها در جمع خبرنگاران افزود:در دولت گذشته شرایط فعالیت کوله برها به گونه ای شده بود که ستاد مبارزه با قاچاق وزارتخانه های اقتصاد، صنعت و گمرک به کوله برها و تاثیرات آن که به کمک کننده قاچاق تبدیل شده بود معترض بودند و بنابراین مقرر شد پس از راهکارهایی ابعاد منفی فعالیت کوله برها مرتفع شود.
وی افزود: دولت هم به تازگی طرحی را به تصویب رساند تا کوله برها در 15 معبر در 4 استان با مجوز فعالیت کنند البته مشروط به آنکه کالای وارداتی آنها تاثیر منفی به تولید داخل نداشته باشد و از طرفی در کمک به معیشت آنها موثر باشد.
معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور تصریح کرد: این مصوبه ابلاغ شده و بر اساس آن 6 معبر در سیستان و بلوچستان و کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی هر کدام سه معبر فعالیت خواهند کرد و کوله بران در مجموع همه معابر سالانه تا سقف 900 میلیارد تومان از پرداخت مالیات گمرکی معاف خواهند شد.
وی درباره نشست امروز گفت: بر آنیم با همکاری ناجا مشارکت مردم را در ارتقا امنیت افزایش دهیم و قرار شد ناجا با آموزش نگهبانان محلات و مجتمع ها فعالیت نگهبانان را کارآمدتر کنند.
وی گفت: این مشارکت ابعاد گوناگونی دارد. بر اساس طرحی در شورای امنیت کشور به تصویب رسیده و برای اجرا ابلاغ شده و هم برای اجرا و نهادینه کردن آن در استان ها هم نشست هایی خواهیم داشت.
امنیت کشور مرهون هوشیاری و کمک مردم است
معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور گفت: امنیت امروز کشور مرهون همکاری، هوشیاری و مشارکت مردم است.
ذوالفقاری در نشست معاونان امنیتی استانداری ها با معاونان هماهنگ کننده فرماندهان انتظامی استان ها افزود: اگر این هوشیاری مردم نبود شاید امروز شرایط امنیتی کشور آن هم در منطقه ما به این صورت بالا نبود.
وی اضافه کرد: مردم ایران نسبت به امنیتشان بسیار حساس هستند که این ظرفیت بزرگی برای مشارکت در ارتقا امنیت است.
ذوالفقاری تاکید کرد: احساس مسئولیت مردم نشان می دهد که ما باید این ظرفیت را ساماندهی کنیم و بر همین اساس با تاکید رهبر معظم انقلاب طرحی با هماهنگی وزارت کشور و ناجا تهیه شده تا مشارکت مردم در ارتقا امنیت در ابعاد گوناگون به صورت هدفمند ساماندهی شود.
بازنگری حفاظت از اماکن و تاسیسات کشور
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور از بازنگری طرح حفاظت از اماکن و تاسیسات کشور خبر داد.
حسین ذوالفقاری افزود: در طول همین فاصله طرح حفاظت از اماکن و تاسیسات کشور بازنگری و در شورای امنیت کشور تصویب و برای شورای عالی امنیت ملی فرستاده شد که انشاءالله با سرعت در مسیر تصویب و ارسال به مجلس قرار بگیرد.
وی گفت: پیش از این طرحی با همین هدف در سال 93 به منظور حفاظت از اماکن و تاسیسات و خنثی سازی اقدامات تروریستی آماده کرده بودیم اما در این طرح طبقهبندی اماکن و تاسیسات را بازنگری و نوع حفاظت از آنها را مشخص کردیم البته غیر از اماکن دولتی، تاسیسات آب و برق هم مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: جریان تکفیری در عراق و سوریه به شدت ضربه خورده و در حال متلاشی شدن است بنابراین عناصر آن دنبال اقدامات ایضایی در کشورهای منطقه هستند که ما در طرح خنثیسازی اقدامات تروریستی به این اقدامات توجه داریم.
معاون وزیر کشور در مورد تدابیر در نظر گرفته شده برای مقابله با گروههای تفکیری در ایام محرم، گفت: برای اربعین توافقاتی با دولت عراق داشتهایم، تاکید ما بر حفظ امنیت زائران در عراق بود که دولت این کشور هم اعلام کرده است توان تامین امنیت زائران را در خاک خود خواهد داشت ما همچنین دنبال فعال کردن مرز خسروی برای تردد زائران در مراسم اربعین هستیم.
وی افزود: از زمان حضور داعش در عراق، ما با یک جریان تروریستی در جوار کشورمان مواجه شدیم و آنها تلاش زیادی کردند که در داخل ایران ناامنی ایجاد کنند بیش از 100 تیم در سالهای اخیر با اشراف اطلاعاتی و تلاش نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی خنثی شدند اما به هر حال این تیم تروریستی که در تهران عملیات انجام داد از تور اطلاعاتی ما عبور کرده بود.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه بعد از این اقدام تروریستی در تهران، اقدامات بسیار گستردهای در حوزههای مختلف توسط نیروی انتظامی، سپاه و وزارت اطلاعات انجام شد، خاطرنشان کرد: عناصری که با این گروهها در ارتباط بودند مورد هدف قرار گرفتند و افرادی هم که از روی ناآگاهی قصد همکاری با این گروه را داشتند توجیه شدند. افرادی هم که اقدام تشکیلاتی کرده بودند دستگیر شدند و چندین تیم هم در غرب کشور مورد هدف قرار گرفتند.
وی در مورد ساماندهی اتباع خارجی در داخل کشور نیز با اشاره به اینکه ما دو نوع اتباع خارجی در کشور یعنی اتباع مجاز و غیرمجاز داریم، تصریح کرد: راههای مختلفی برای کنترل ورود غیرمجازها به کشور داشتهایم از جمله اینکه کنترل مرزهای شرقی در حال انجام است و زیرساختهای آن آماده شده و ما در تلاشیم با کمک ستاد کل نیروهای مسلح ، سپاه و مرزبانی ناجا این مرزها را پوشش دهیم تا از ورود گروهی اتباع غیرمجاز جلوگیری شود. بالای 700 هزار نفر اتباع غیرمجاز از مرزها طرد شدهاند، ولی به همین میزان هم وارد کشور شدهاند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور همچنین گفت: نگاه دیگر این است که ما تسهیلات ایجاد کنیم تا هزینههای ورود افرادی که قصد کار در کشور دارند کاهش یابد مثل تامین وثیقه یا تعویض کارتهای آنها. این روش باعث میشود هزینههای ورود قانونی به داخل کشور را از هزینههای غیرقانونی بیشتر نشود. کار دیگر که با مسئولیت وزارت کار انجام میشود، برخورد با کارفرمایان متخلف است. قانون، استفاده از افراد غیرمجاز خارجی برای اشتغال در کشور را ممنوع کرده اما هم دستگاههای دولتی و هم افراد شخصی از اتباع غیرمجاز استفاده میکنند که این اقدام جرم است که برخورد با متخلفین را تشدید میکنیم.
ذوالفقاری در ادامه با اشاره به اینکه ما قانون تشدید مجازات قاچاق انسان را هم داریم که امیدواریم مجلس زودتر آن را تصویب کند، خاطرنشان کرد: کار دیگری که انجام میشود ثبت مشخصات افراد غیرمجاز است که ما دو ماه است که این کار را آغاز کرده و مشخصات حدود 550 هزار نفر از اتباع غیرمجاز را ثبت کردیم که البته این اقدام ما به معنای شناسایی حقوقی این افراد نیست. ما با هیات افغانی توافق کردیم که مشخصات این افراد را ثبت کنیم تا افغانستان گذرنامه آنها را صادر کند. تلاش ما در واقع ساماندهی اتباع خارجی غیرمجاز است.
وی یادآور شد: در مورد پناهندگان قانونی هم ما بخش بازگشت داوطلبانه را دنبال میکنیم که این امر منوط به عملیاتی شدن بسته تشویقی دولت افغانستان است تا زمینه در این کشور فراهم شود تا افراد تبعه این کشور تمایل پیدا کنند به افغانستان باز گردند. در جلسه اخیری که با هیات افغانی داشتیم تاکید کردیم که آنها بسته تشویقی خود را اجرایی کنند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در ادامه درباره اقدامات انجام شده برای تقویت مرزهای کشور، تصریح کرد: در سالهای گذشته تلاشهای زیادی انجام شده تا همه مناطق مرزی به کنترل در آیند که هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. سطح امکانات تصویب شده در دولت هم در حال افزایش است. در سال جاری 188 میلیارد تومان اعتبارات برای مرزها تصویب شده که امیدواریم تخصیص آن هم انجام شود. طبق آخرین اطلاعات ما قرار است در روزهای آینده 30 میلیارد تومان از اعتبارات سال جاری تخصیص داده شود و 90 میلیارد تومان هم بر اساس اسناد خزانه قرار است که واگذار شود تا طرحهای کنترل مرزی با سرعت بیشتری انجام شود.