به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ هوشنگ فلاحتیان در مراسم افتتاح رسمی ۵۹ طرح توزیع و انتقال برق منطقهای تهران افزود: در کشورهای پیشرفته اقداماتی انجام میدهند که زمان اوج مصرف کاهش یابد در حالی که در کشور ما اوج مصرف یک چالش جدی است.
وی گفت: نسبت به سال گذشته ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات مصرف در پیک بار افزایش یافته و اگر این روند مصرف ادامه یابد هر سال باید بیش از ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید ساخته شود تا پاسخگوی نیاز مشترکان باشیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: این در حالی است که پیک مصرف کشورهای همسایه مانند ارمنستان هزار و ۸۰۰ مگاوات و آذربایجان ۳ هزار و ۷۰۰ مگاوات است.
فلاحتیان با اشاره به اینکه برای ایجاد زیرساختها شرایط اقتصادی مناسبی باید دیده شود، گفت: اگر متناسب با احداث نیروگاهها، خطوط انتقال و توزیع را گسترش دهیم سالانه باید ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم در حالی که درآمد صنعت برق از محل فروش برق حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: در شرایطی از پیک بار تابستان ۹۶ عبور میکنیم که میزان مصرف به حدود ۵۵ هزار و ۳۶۴ مگاوات و دیروز نیز مصرف برق به ۵۵ هزار و ۸۱ مگاوات رسید در حالی که نیروگاههای کشور آمادگی ۹۸ و نیم درصدی دارند و خطوط انتقال و توزیع نیز ظرفیت آمادگی ۹۹ و نیم درصد دارند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت:: از نظر اقتصادی وقت زیادی برای ساماندهی اقتصاد برق گذاشتیم، ولی نیاز به برق به حدی زیاد است که این روند در جهان هم سابقه ندارد.
فلاحتیان افزود: میزان خاموشی نسبت به سالهای قبل کاهش یافته این به معنای این است که تجربه همکاران در صنعت برق اضافه شده، اما کافی نیست بلکه باید منابع جدیدتری تزریق شود تا شبکه برق پایدار داشته باشیم، بنابر این در سطح مجلس و دولت که میتوانند کمکی به برق بکنند این واقعیت باید درک شود که اگر برق حساس است باید به اندازه حساسیت به آن بپردازیم.
وی گفت: صنعت برق یک بنگاه اقتصادی است و خوشبختانه ضعف اقتصادی در زمینه قانون برنامه پنجم و ششم نداریم و موارد درج شده در آن در تراز جهانی است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: برق تهران نیاز به درک بیشتری دارد، چون اگر لحظهای در آن وقفه ایجاد شود بر روی ارائه خدمات تأثیرگذار است، اما نمیتوانیم برق تهران را تنها بگذاریم اینجا کار کردن یعنی همه عوامل ذیربط باید به جا ورود کنند حتی اگر پول هم نباشد.
فلاحتیان تاکید کرد: مسئولان استانی ما را در جریان مشکلات بگذارند و مسئولان شهرداری را فراخوانند، چون در برخی موارد برای احداث خطی ماهها معطلی داریم.
وی ادامه داد: در سال گذشته در تهران بزرگ حداکثر مصرف برق در پیک ۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود و امسال به ۱۰ هزار و ۳۰۰ مگاوات رسیده است یعنی ۸۰۰ مگاوات افزایش مصرف داشتیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: معنای اقتصادی افزایش مصرف برق در تهران بزرگ این است که هر سال بیش از ۲ هزار میلیارد تومان باید برای تأمین برق تهران هزینه شود و به همین میزان نیز باید برای احداث خطوط جدید سرمایه گذاری کنیم در حالی که پارسال ۲۴۰ میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در صنعت برق کشور اعتبار در نظر گرفته شده است.
فلاحتیان گفت:: بسیاری از تجهیزات ما ۱۰۰ درصد زیر بار است و در برخی استانها تأسیسات برق از شدت گرما و بار زیاد، ذوب شد.
وی به افتتاح ۵۹ طرح انتقال و توزیع در برق منطقهای تهران اشاره کرد و افزود: این طرحها یک ساله اجرا شده و قرار است ۸۰ طرح دیگر نیز برای پیک تابستان آینده اجرا شود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: باید حمایت ویژهای از برخی برق منطقه ایها از جمله برق منطقهای تهران شود.