کاهش ۵۰ درصدی آمار بستری و مصرف دارو با آموزش به بیمار
عضو کمیته علمی همایش ملی و دومین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار گفت: با آموزش سبک زندگی سالم تا ۷۵ درصد از بروز برخی بیماریها پیشگیری میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر فاطمه رخشانی در پنجمین همایش خود مراقبتی و آموزش بیمار افزود: کارکنان بهداشت و درمان اعم از بهورز تا فوق تخصص لازم است آموزش به بیمار را فرا گیرند تا بتوانند اقدامات مؤثر و مطلوب تری را برای بیمار انجام دهند.
وی ادامه داد: بخشی از بیماران نیز ممکن است تا آخر عمر مجبور باشند با بیماری خود همراه شوند به طور مثال دیابت و برخی از بیماریهای قلبی و عروقی که سالها فرد را درگیر میکند و بیمار باید سالهای متمادی از دارو استفاده کند.
عضو کمیته علمی همایش ملی و دومین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار گفت: در بیماریهای مزمن بیمار باید به درمان و مراقبت از خود توجه ویژه کند و بداند که چرا بیمار شده است و چه کاری باید انجام دهد تا بیماریش عود نکند. داروها را چگونه مصرف کند و چه اقداماتی انجام دهد تا عوارض کمتری او را تهدید کند.
رخشانی افزود: کارکنان بهداشت و درمان اعم از بهورز تا فوق تخصص لازم است آموزش به بیمار را فرا گیرند تا بتوانند اقدامات مؤثر و مطلوب تری را برای بیمار انجام دهند و حتی افرادی که برای چکاپ مراجعه میکنند را از این منظر مورد توجه قرار دهند ولی تحقیقات کشورهای دیگر نشان میدهد آموزش به بیمار باعث شده ۵۰ درصد بستری در بیمارستان کاهش و مصرف دارو نیز به نصف برسد.
استاد آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر بتوانیم با آموزش اقداماتی انجام دهیم تا افراد سبک زندگی سالم داشته باشند میتوانیم تا ۷۵ درصد از برخی بیماریها جلوگیری کنیم.
رخشانی گفت: مصرف نکردن به موقع دارو عوارض زیادی برای بیمار دیابتی دارد و توجه نکردن به این مسائل ممکن است سبب آسیب به کلیه بیمار و افزایش آمار دیالیز شود که همه این موارد مؤید ضرورت آموزش به بیمار است.
وی افزود: نحوه برقراری ارتباط کارکنان بهداشتی با مراجعین در کشور مورد غفلت قرار گرفته و باید برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم در این زمینه انجام شود.
پنجمین همایش ملی و دومین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار تا ۶ مرداد با حضور استادان و صاحب نظران این حوزه در مرکز همایشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزاری میشود.