به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ اسدالله رازانی در ششمین نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان اظهار داشت: گردشگری کرمانشاه دارای پتانسیلهای بسیار گستردهای در حوزههای مختلف تاریخی، فرهنگی و طبیعی است و از محورهای اصلی توسعه استان محسوب میشود. استاندار کرمانشاه افزود: خوشبختانه مجموعه اعتبارات عمرانی استان در سال ۹۶ در مقایسه با سال قبل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته است که بخشی از این اعتبارات را به توسعه بخش گردشگری اختصاص مییابد.
این مقام عالی استان عنوان کرد: در این زمینه اعتبارات مناسبی برای ساماندهی برخی آثار تاریخی بزرگ در بخش گردشگری مانند معبد آناهیتا، مجموعه تاریخی بیستون، تاق بستان، بازار سنتی کرمانشاه و تکیه معاون الملک در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه به وضعیت کریدور گردشگری ایران باستان اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی مناسبی در این پروژه - که شامل مسیر محوطه تاریخی بیستون تا تاق بستان میباشد- آغاز میگردد. همچنین به زودی برنامه راهبردی ساماندهی تاق بستان از سوی شورای راهبردی این مجموعه ارایه میشود که قدم مناسبی برای ساماندهی این مجموعه تاریخی ارزشمند است.
دکتر رازانی افزود: همچنین بخشی از برنامهها به معرفی کرمانشاه به عنوان یک مقصد مهم گردشگری در سطح کشور اختصاص دارد و در این عرصه شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
استاندار کرمانشاه حوزه صنایع دستی را از دیگر حوزههای مهم و مورد توجه استان دانست و گفت: استان کرمانشاه دارای گستره بسیار وسیعی در صنایع دستی و خوراکیهای محلی گوناگون مختلف و گوناگون برخوردار است که از جمله آنها میتوان به گیوه بافی، گلیم بافی، فرش بافی، نان برنجی، کاک و غذاهای محلی اشاره کرد و هر کدام میتوانند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان جویای کار کرمانشاهی را فراهم کنند.
وی با یادآوری این نکته که برنامههای این حوزه با هدف همگانی کردن این حرفهها دنبال میشود؛ اظهار داشت: چنین تجربههای موفقی در دیگر استانها رخ داده است. به عنوان نمونه صنعت مبل سازی در ملایر طی همین ۲۰ سال اخیر شکل گرفته و به صورت گستردهای توسعه یافته است به گونهای که امروزه حدود ۵ هزار کارگاه مبل سازی در ملایر و اطراف آن مشغول فعالیت هستند و بخش مهمی از بازار مبل کشور را در اختیار گرفته اند.
این مقام عالی استان افزود: چنین موفقیتی در حوزه تولید سفال در لاله جین همدان نیز تکرار شده است. همچنین تجربههای مشابهی در زنجان در زمینه صنعت چاقو سازی و ملیله کازی انجام شده است. در حوزه فرش نیز شاهد توسعه بسیار گسترده این صنعت در شهرهایی مانند کاشان و تبریز هستیم به گونهای که اکنون شاهد فعالیت ۵۰۰ هزار بافنده در استان آذربایجان هستیم.
وی با تاکید بر این موضوع که چنین تجربیات موفقی را میتوان در کرمانشاه نیز تکرار کرد؛ اظهار داشت: در منطقه اورامانات علاوه بر گردشگری و تجارت میتوان درزمینه توسعه تولید عسل و گیاهان دارویی نیز فعالیت کرد. همینطور صنعت گلیم بافی در منطقه هرسین و پیرامون آن از قابلیت بسیاری برای توسعه برخوردار است. در دالاهو صنعت فلزکاری از پیشینهای درخشان برخودار میباشد و مردمان این دیار در این زمینه دارای استعداد بسیار هستند. همچنین سازهای سنتی تولید شده در دالاهو و صحنه از شهرت بسیاری در کشور برخوردارند و میتواند توسعه بسیار بیشتری پیدا کند.
دکتر رازانی تصریح کرد: کرمانشاه از پتانسیلهای بسیار گستردهای برخوردار است و میتوان با برنامه ریزی و پشتکار شاهد اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال استان بود و اگر این برنامهها با جدیت دنبال شود حتما تحول آفرین خواهند بود.