وی با بیان اینکه نماز جمعه رسانهای سنتی، چهره به چهره و حاکمیتی است و باید به تبیین اهداف انقلاب بپردازد، افزود: نخستین نماز جمعه کشور بعد از انقلاب اسلامی در ۵ مرداد ۱۳۵۸ با حکم امام (ره) و امامت آیت الله طالقانی در دانشگاه تهران برگزار شد و پس از آن به تدریج توسعه یافت و امروز در حدود ۹۰۰ شهر نماز جمعه اقامه میشود.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی با اشاره به اینکه در کنار هر امام جمعهای یک ستاد فعال است که به منزله بازوی ستادی امام جمعه هستند گفت: امروز حدود ۴۲ هزار نفر در ستادهای نماز جمعه سراسر کشور، افتخاری و فقط با نیت قربتً الی الله همکاری میکنند.
وی حوزههای علمیه قم و مشهد و برخی شهرها را مکان تربیت و معرفی امامان جمعه برشمرد و گفت: سن بالای ۲۵ سال، تأهل، تحصیلات حوزوی و سابقه حداقل دو ساله در درس خارج حوزه، شرکت در آزمون ورودی و طی مراحل گزینش از جمله شروط انتخاب ائمه جمعه است.
تقوی در ادامه با بیان اینکه متولی اصلی نماز جمعه امام معصوم است و ولی فقیه که زمام امور را به دست دارد در زمان غیبت، متولی نماز جمعه است افزود: در تریبون نماز جمعه، مسائل سیاسی و تربیتی مطرح و آموزش داده میشود که نماز جمعه باید مواضع نظام را نیز تبیین و تفسیر کند.
وی با تأکید بر اینکه ائمه جمعه حقوق بگیر نیستند و شهریهای که رهبری به آنان میدهند، حدود ۲۰۰ هزار تومان است گفت: ائمه جمعه هزینههای زندگی خود را از سایر راهها مانند تدریس در دانشگاه و امام جماعتی مساجد و بخشی نیز از سهم موقوفات مساجد تأمین میکنند و طبق اجازه مقام معظم رهبری ائمه جمعه از ثلث سهم امام و وجوه شرعی برای هزینههای زندگیشان استفاده میکنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور هچنین با رد برخی فضا سازیهای معاندان مبنی بر اینکه امامان جمعه باید حرفهای ستاد را بزنند گفت: سیاستهای نماز جمعه مشخص و آن دفاع از مبانی انقلاب اسلامی، خطوط قرمز و ولایت است و ما فقط اطلاعات روز را در اختیار ائمه جمعه قرار میدهیم ولی در سخنرانی آنها دخالتی نداریم.
وی همچنین با بیان اینکه ستاد نماز جمعه جناحی نیست درباره برخی اظهار نظرها در این خصوص که تریبون نماز جمعه در دوران انتخابات به تریبون تبلیغات دولت تبدیل شده بود تأکید کرد: در زمان انتخابات فقط یکی از وزراء آنهم به مناسبت آن روز صحبت کرد و این در حالی بود که صدا و سیما هم برنامههای کاری وزرا و دولت را پوشش میداد و نماز جمعه فعالیتهای دولت و وزرا را منعکس میکرد، اما کسی نمیخواست کار تبلیعاتی بکند.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی ادامه داد: با این وجود برخی نیز ما را متهم میکردند که دارید علیه دولت صحبت میکنید و این مواضع ثابت میکند که تریبونهای نماز جمعه تبلیعاتی نبوده است و اگر مشکلی در این خصوص است مربوط به نقص قانون است به طوری که رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخابات برخی وزرا را همراه خود میبرد.
وی گفت: حتی یک مورد نبود که در نماز جمعه اعلام شود به فلانی رأی بدهید بلکه امامان جمعه فقط مصدایق نامزد اصلح مثل ضد آمریکایی بودن و ولایی بودن را اشاره میکردند و گاهی اوقات مردم خودشان تطبیق میدادند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در ادامه با اشاره به هجمههای شدید علیه جایگاه نماز جمعه گفت: عدهای در داخل مدام دنبال تضعیف جایگاههایی هستند که به نحوی به رهبری مرتبط است و در این مسیر از انتشار دروغ و تهمت نیز ابایی ندارند.
وی با اشاره به شایعه پردازی و دروغ پردازی علیه جایگاه نماز جمعه افزود: اینها از هر روشی برای ضربه زدن به هر کسی که به نوعی تفکر انقلابی دارد و در مسیر انقلاب است استفاده میکنند به طور مثال در بحث جا به جایی امام جمعه کرمان شایعه کردند که طرفداران هاشمی را کنار میزنند در حالی که امام جمعه کرمان بیش از ۳۰ سال امام جمعه بود و با بیش از ۸۰ سال سن رسیدگی به همه امور برایش دشوار بود و به درخواست خودش بازنشسته شد.
وی گفت: این هجمه در حالی بود که اول ماه رمضان امام جمعه تبریز هم عوض شد و کسی حرفی نزد و عدهای دائم دنبال فشار هستند به طوری که سنگ قبر همسر آیت الله علم الهدی را نیز دستاویز حمله میکنند و یا جلسه همسران ائمه جمعه را که بسیاری از آنها خود نیز حوزوی هستند و کمک یار امام جمعه در مناطق دور افتاده هستند مورد سرزنش قرار میدهند.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی نماز جمعه را متعلق به مردم و نظام دانست که بر سر مبانی نظام و اسلام با کسی تعارف ندارد و همواره از مواضع نظام، نیروهای متعلق به نظام از جمله نظامیان دفاع میکند و همواره فتنه گران را خط قرمز میداند و معتقد است فتنه گران جایگاهی در نظام ندارند.
وی همچین از اجرای برنامههای خانوادگی در بسیاری از شهرها از جمله پیاده روی و کوه پیمایی قبل از نماز جمعه خبر داد و افزود: در ستادهای نماز جمعه ۴۰۰ شهر مهد کودک داریم و برنامههای متنوع فرهنگی را اجرا میکنیم.