جنگ سرنوشت ساز بر سر کلیدهای مسجدالاقصی
تحولات این روزهای فلسطین به خصوص قدس و مسجد الاقصی حوادث دوران انتفاضه را به یاد می آورد.
روز جمعه خشم هزاران فلسطینی در اعتراض به اقدام جدید رژیم صهیونیستی در الکترونیکی کردن درب مسجد الاقصی به خیابان ها ریختند و در جریان درگیری با نظامیان صهیونیستی بیش از 120 نفر از آنها زخمی شدند و در این میان یک جوان فلسطینی نیز موفق شد طی یک عملیات انفرادی سه شهرک نشست صهیونیست را از پای در آورد وسه نفردیگر را نیز زخمی کند. در مقابل رژیم صهیونیستی نیروهای احتیاطی خود را فراخوانده ودر عین حال آرایش نظامی خود را در کرانه باختری و به خصوص قدس افزایش داده است .
رژیم صهیونیستی عملیات ضد صهیونیستی سه جوان فلسطینی در مسجد الاقصی که به کشته شدن دو نظامی این رژیم انجامید بهانه الکترونیکی کردن درب مسجد الاقصی قرار داده اما واقعیت امر این است که این رژیم تصمیم خود را برای تسلط کامل بر مسجد الاقصی گرفته است و در سال ها و بخصوص ماههای اخیر بر شدت و گستره اقدامات خود در این زمینه افزوده و در انتظار لحظه ای است که پروژه چندین ساله راستگرایان صهیونیستی را که اکنون به دستور کار اول این رژیم تبدیل شده است ، برای بنانهادن هیکل سلیمان به جای مسجد الاقصی به سرانجام برساند. رسانه های صهیونیستی برنامه های ویژه ای به این مناسبت پخش می کنند و از این طریق راستگرایان افراطی را برای حضور درمسجد الاقصی و انجام اقدامات خرابکارانه بیشتر تحریک و تشویق می کنند. به نظرمی رسد سه عامل در سه سطح بین المللی ، منطقه ای و داخلی زمینه توسل به یک چنین اقدامات گستاخانه را برای رژیم صهیونیستی و راستگرایان حاکم فراهم کرده است:
در عرصه بین المللی از نفوذ راستگرایان صهیونیستی بر دولت ترامپ واسرائیلی تر کردن مواضع امریکا می توان به عنوان یکی از عوامل مهم در افزایش اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین و تغییر بافت اسلامی مسجد الاقصی دانست. جمهوریخواهان حاکم بر کاخ سفید و کنگره از آنجا که خود را وامدار لابی یهودیان برای پیروزی در انتخابات گذشته می دانند از این رو دست رژیم صهیونیستی را برای عبور از خطوط قرمز در فلسطین از جمله امحائ مسجد الاقصی باز گذاشته اند و حتی در اقدام تشویقی دیگر از اعلام آمادگی خود برای انتقال پایتخت امریکا ازتل آویو به بیت المقدس خبر داده اند.
درعرصه منطقه ای برخی از کشورهای اسلامی و عربی و در راس آن ترکیه و عربستان و امارات در اوج تشدید اقدامات توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی در فلسطین چه در قالب شهرک سازی و چه در قالب یهودی سازی روز افزون قدس و بخصوص مسجد الاقصی اقدام به عادی سازی روابط با این رژیم کردند و در واقع خیال این رژیم از اینکه با واکنش این کشورها مواجه شود راحت شد. از اینرو به هر میزان که عربستان به سمت عادی سازی و ائتلاف سازی با رژیم صهیونیستی تمایل یافته و در این مسیر گام برداشته است به همان میزان اقدامات ضد اسلامی و ضد قانونی و حقوقی صهیونیست ها در فلسطین و بخصوص در قدس و مسجد الاقصی نیز افزایش و گسترش یافته است
ونهایتا در عرصه داخلی رژیم صهیونیستی از تشتت و چندگانگی حاکم بر فلسطینی ها حداکثر بهره برداری را در جهت تثبیت و استمرار اشغالگری های و یکسره کردن طرح های یکجانبه خود استفاده می کند.
با توجه به این عوامل می توان گفت که مقابله با اقدامات یکسره سازی صهیونیست ها در قدس و مسجد الاقصی زمانی به نتیجه می رسد که در هر سه سطح با آن مقابله شود و این مستلزم آن است که کشورهای اسلامی و عربی مردم فلسطین را در این مبارزه سرنوشت ساز تنها نگذارند و ضمن تعلیق روابط کامل خود با این رژیم از اهرم های فشارموجود مانند تحریم خریدکالاهای امریکایی نیز برای وادار کردن دولت ترامپ به بازنگری در رویکرد حمایت های خارج از عرف و قاعده خود از راستگرایان صهیونیستی استفاده کنند.
------------------------------
احمد کاظم زاده