آموزش مهارت دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی در طرح «ایران مهارت»
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران از اجرای طرحی در سال 96 خبر داد که براساس آن همه دانش اموزان در مقاطع مختلف تحصیلی تحت پوشش آموزش های مهارتی قرار می گیرند .
مجید تهرانیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه در طرح " ایران مهارت " دانش اموزان می توانند با 500 رشته مهارتی در مدت 2 تا 20 جلسه اموزشی آشنا شوند اجرای آن را بر عهده آموزشگاه های آزاد دانست و تاکید کرد : وظیفه تامین اعتبار آن بر عهده مدارس گذاشته شده است .
وی با اشاره به اینکه قانون، مانع انتقال محیط آموزشی برای آموزشگاه های آزاد شده است گفت: در این طرح اموزشگاه های آزاد می توانند با انعقاد قرارداد با هر مدرسه ای تجهیزات آموزشی خود را به مدارس انتقال دهند .
تهرانیان زمان رونمایی از این طرح ملی را بیستم مرداد امسال دانست و افزود: علاوه بر دانش آموزان والدین هم می توانند در این طرح مشارکت کنند .
وی یکی دیگر از برنامه های آموزش فنی و حرفه ای استان تهران را توسعه آموزش های مهارتی جوار دانشگاه دانست و از اینکه این طرح در سالهای اخیر مورد بی مهری قرار گرفته است ابراز تاسف کرد و گفت: علت این بی مهری ها نبود فرهنگ کار در جامعه و عجین شدن نظام آموزشی تئوریک با دانشگاه هاست .
تهرانیان این رویکرد را به نفع اشتغال کشور ندانست و افزود: براین اساس آموزش فنی و حرفه ای کشور آمادگی دارد مراکز آموزش مهارت حرفه ای را در جوار دانشگاه ها توسعه دهد .
وی از امادگی برخی دانشگاه ها برای ایجاد این مراکز از جمله دانشگاه آزاد غرب ، شمال و جنوب تهران ، صنعتی شریف ، تهران ، علم و صنعت ، امیرکبیر و شهید بهشتی خبر داد و گفت: دانشجویان پس از گذراندن دوره های آموزشی کوتاه مدت گواهینامه مهارت از ادارات آموزش فنی و حرفه ای دریافت می کنند .
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران همچنین به فرا رسیدن هفته مهارت مصادف با 6 مرداد اشاره کرده و افزود: در این هفته همه مراکز فنی و حرفه ای این استان پذیرای بازدید دانش اموزان و دانشجویان برای آشنایی با حرفه های مهارتی هستند.
هزینه آموزش مهارت در کارگاه های دولتی 3 برابر بخش خصوصی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران هزینه آموزش های مهارتی در بخش های دولتی را 3 برابر بخش خصوصی دانست و گفت : برای حل این مشکل باید وظیفه آموزش ها را به بخش غیردولتی واگذار کرد .
مجید تهرانیان با بیان اینکه در بخش غیردولتی ، پرداختی های دولت براساس قوانین بخش خصوصی صورت می گیرد تاکید کرد : با این رویکرد بخش قابل توجهی از هزینه ها در آموزشگاه ها متناسب با نیاز بازار کار می شود .
وی یکی از معضلات پیش روی کارگاه های آموزش فنی و حرفه ای بخش دولتی را به روز نبودن تجهیزات آموزشی دانست و افزود : این رویه آسیب های جدی به نظام آموزش مهارتی می زند .
تهرانیان تعداد کارگاه های فعال در رشته اتومکانیک در استان تهران را 14 کارگاه برشمرد و از اینکه این کارگاه ها هنوز براساس استانداردهای مربوط به موتور انژکتوری پژو تجهیز هستند ابراز تاسف کرد و گفت : برای تبدیل هریک از این کارگاه ها به استانداردهای موتور هیبریدی یک میلیارد تومان نیاز است .
وی افزود : این درحالی است که مجموع اعتبارات سال گذشته اداره کل فنی و حرفه ای استان تهران از 60 میلیون تومان تجاوز نمی کرد .
تهرانیان با اشاره به نشست اخیر مسئولان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اشاره و تاکید کرد : در این نشست مقرر شد راهکارهای قانونی برای تبدیل آموزش های فنی و حرفه ای دولتی به غیردولتی پیگیری شود .