عملیات در عرسال بخشی از نبرد بزرگ علیه تروریسم است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، عملیات در منطقه عرسال لبنان بخشی از نبرد بزرگ علیه تروریست ها در منطقه است که در چند جبهه مختلف و طی چندین ماه انجام شده است.
پایگاه اینترنتی النشره لبنان نوشت چند روزی است که سوال هایی در خصوص نبرد احتمالی در کوهستان منطقه عرسال علیه گروه های تروریستی مطرح می شود. در عین حال، با توجه به این که حضور سازمان های افراط گرا در این منطقه مسئله جدیدی نیست، سوال هایی درباره علل و زمان این نبرد نیز مطرح می شود.
در همین رابطه، با وجود این که برخی نیروهای داخلی در لبنان درباره روش عملیات و نیروهای شرکت کننده در این نبرد اعتراض هایی دارند، در خصوص وجود پوشش بین المللی و منطقه ای برای این عملیات اتفاق نظر وجود دارد که قبلا چنین پوششی وجود نداشته است. اما مسائل پنهان این رویارویی چیست؟
منابع آگاه در گفتگو با النشره تاکید کردند برخی اعتراض ها به این عملیات به خصوص از جانب آمریکا و عربستان که پیش از این مطرح بود، در حال حاضر وجود ندارد. در نتیجه، چیزی که مانع عملیات نظامی برای آزادسازی مناطق کوهستانی لبنان از گروه های ترویستی شود، وجود ندارد. اما این منابع گفتند عملیات برای آزادسای این مناطق تحت تاثیر جو کلی حاکم بر منطقه بوده است.
این منابع افزودند عملیات در منطقه کوهستانی عرسال بخشی از نبرد بزرگتر در منطقه در چندین ماه اخیر در چندین جبهه مختلف است و پس از آن که جنگ علیه تروریسم به هدف قدرت های مختلف منطقه ای و بین المللی موثر تبدیل شد، این نبرد جدای از نتایج نبرد موصل عراق یا نبرد در برخی شهرها و روستاهای مختلف سوریه، به ویژه رقه، دیر الزور و ادلب نیست.
این منابع گفتند این قدرت ها در ماه های گذشته برای به ارث بردن مناطق تحت کنترل (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش با یکدیگر در رقابت بودند. نبرد موصل با حمایت ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم به رهبری واشنگتن روی داد و نبردهای دیگری از طریق«نیروهای سوریه دموکراتیک» به رهبری همین ائتلاف در داخل سرزمین های سوریه اتفاق افتاد. این در حالی بودکه دولت ترکیه از طریق عملیات «سپر فرات» وارد عرصه شد و محور مقابل، که شامل روسیه، سوریه و ایران می شد، نیز وارد نبردهای خاص خود شد و مهم ترین آنها عملیات نظامی در مناطق بیابانی (بادیه) سوریه بود که حاکی از تقابل اساسی منافع و اهداف واشنگتن و تهران بود.
به گفته این منابع، اکنون می توان گفت هدف قرار دادن تحریر الشام یا جبهه النصره سابق به یک واقعیت تبدیل شده است، به ویژه که این گروه دیگر برگ برنده هیچ طرفی نیست. در نتیجه هدف، رهایی از این گروه و همچنین داعش است.
این منابع افزودند عربستان اولین طرفی بود که با جنگ جیش الاسلام که مورد حمایت این کشور است، علیه تحریر الشام، عملا تمایل خود را برای از بین بردن این گروه نشان داد. به ویژه که تحریر الشام از گروه های طرفدار قطر محسوب می شود و در حال حاضر نزاع گسترده ای در سطح منطقه میان ریاض و دوحه در جریان است.
به گفته منابع آگاه، همزمان با این تحولات، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، روسای جمهور روسیه و آمریکا با یکدیگر دیدار داشتندکه به توافق در خصوص آتش بس در جنوب سوریه انجامید و این توافق شامل بیرون راندن نیروهای تحریر الشام از منطقه است، چرا که واشنگتن در صورتی که همچنان تحریر الشام در منطقه حضور داشته باشد، نمی تواند این توافق را تضمین کند. در این زمینه دو سناریو مطرح می شود: رفتن این نیروها به استان ادلب یا انحلال گروه تحریر الشام و پیوستن نیروهای آن به دیگر گروه هایی که در فهرست گروه های تروریستی قرار نگرفته اند. این در حالی است که درگیری ها میان احرار الشام و تحریر الشام در استان ادلب آغاز شده است و آنکارا برای سیطره بر این استان تلاش می کند.
در نتیجه، در شرایطی که تصمیم به خلاص شدن از گروه تحریر الشام یا مبارزه با آن، مسئله آشکاری است، منابع بر این باورند که نشانه های قریب الوقوع بودن نبرد در بلندی های عرسال لبنان افزایش یافته است؛ منطقه ای که در موازات منطقه ای از سوریه قرار گرفته است و احتمال می رود این منطقه تحت نفوذ محور روسیه، سوریه و ایران قرار بگیرد. این منابع بر این باورند که دولت لبنان باید از این واقعیت به خوبی اطلاع داشته باشد.
این منابع افزودند «اکنون توافقی منطقه ای و بین المللی در خصوص نبرد با تروریسم، یعنی داعش و النصره وجود دارد و بیروت باید از این توافق برای خلاص شدن از (تروریست های) موجود در داخل سرزمین های لبنان استفاده کند.»