ید مادهای مغذی و مورد نیاز بدن است که باید به طور روزانه مصرف شود.
بهترین راه پیشگیری از عوارض متعدد کمبود ید، استفاده از نمکهای طعام تصفیه شده و یددار است.
منابع غذایی حاوی ید بسیار محدود است. استفاده از نمک تصفیه شده یددار با هدف جلوگیری از عوارضی مانند گواتر – سقط جنین و مرده زایی در زنان باردار – عقب ماندگیهای ذهنی و جسمی در نوزادان و کم کاری تیروئید در بزرگسالان ضروری است.
به تازگی افرادی تحت عنوان طب سنتی، اقدام به تبلیغ و فروش نمک هایی با نام نمک دریایی میکنند که این نوع نمکها تصفیه شده نیستتند و دارای انواع ناخالصیها ازجمله فلزات سنگین هستند.
فلزات سنگینی که ثابت شده در افراد باعث ایجاد سرطان شده و بر بیشتر اندامهای بدن تاثیراتی مخرب دارند.
یکی از عوارض مهم مصرف نمکهای دریایی اختلال در عملکرد کلیه هاست که توصیه میشود مردم به هیچ وجه از این گونه نمکهای دریایی تصفیه نشده استفاده نکنند.
کارشناسان تغذیه ثابت کرده اند؛ نمکهای دریایی ید ندارند و به علت داشتن ناخالصیهای بسیار، شوری این نمکها هم پنهان مانده و مردم به طور ناخواسته ممکن است نمک بیشتری را استفاده کنند.
همین کارشناسان تاکید دارند؛ مردم در هنگام خرید نمک به مواردی ازجمله، تاریخ تولید – پروانه بهره برداری – علامت استاندراد – و قید عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی نمکهای طعام توجه جدی بکنند.
توضیحات بیشتر را در گزارش ببینید و بشنوید.
سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم سرطان زا بودن استفاده از نمک های دریایی تصفیه نشده + فیلم