اصلاح و معرفی ارقام جدید و توسعه پایدار در بخش زراعت دیم
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: افزایش تناوب در زراعت دیم عامل موثری در پایداری تولید در بخش زراعت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، صابر گلکاری افزود: توسعه کشت جایگزین، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه الگوی زراعی هوشمند و افزایش درآمد کشاورزان دیمکار از عوامل پایداری کشاورزی دیم در کشور است.
وی هدف موسسه را بهبود کمی و کیفی تولیدات کشاورزی در اراضی دیم بیان کرد و گفت: راهبرد اصلاح و معرفی ارقام جدید و توسعه پایدار در بخش زراعت دیم از راهبردهای اصلی موسسه تحقیقات دیم است.
گلکاری ادامه داد: پژوهشگران این موسسه تاکنون ارقام جدید دیم شامل گندم، جو، نخود، عدس، گلرنگ و ماشک علوفهای به کشاورزان داخلی و کشورهای همجوار معرفی کردهاند.
گلکاری با بیان این که کشاورزی کشور در برابر خشکسالی بسیار آسیبپذیر است، تصریح کرد: بخشی از شرایط بحرانی حاکم با تغییر الگوی مصرف در منابع آبی محیطی قابل بازگشت است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به رویآوری بیش از 80 درصد از مردم جهان به گیاهان دارویی برای درمان و رفع مشکلات پزشکی اظهار کرد: گیاهان دارویی از لحاظ اقتصادی و تجارتی رقم خوبی را به خود اختصاص داده که اروپا با 38 درصد گیاهان دارویی بزرگترین بازار این بخش را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اهمیت گیاهان دارویی در زراعت دیم تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست، حفاظت از تنوع زیستی، ایجاد پوشش گیاهی مناسب و افزایش درآمد کشاورزان در افزایش پایداری تولیدات اراضی دیم موثرند.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: تمامی اراضی مناسب زراعت نبوده و سیستم زراعی جایگزین با کاهش ریسک پذیری سبب افزایش پایداری میشود.