به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر نعمت رضایی با اشاره به اینکه مکانهای دارای خانوار جمعیتی افزایش پیدا کرده است، گفت: در واقع در حال حاضر روستاهایی را داریم که تعداد خانوار بیشتری دارند، اما در مجموع جمعیت کاهش پیدا کرده است.
معاون زیربنایی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری به آمارگیری نفوس مسکن اشاره کرد و بیان داشت: جمعیت مطلق روستایی کشور ۲۰ میلیون و ۷۳۰ هزار نفر است که هم مطلق جمعیت نسبت به سال ۹۰ کاهش پیدا کرده است و هم سهم جمعیتی کم شده است. در حال حاضر سهم جمعیتی ۲۶ درصد است در حالی که در سال ۹۵ حدود ۱۸. ۵ درصد بود.
وی اظهار داشت: آبادیهای دارای سکنه افزایش پیدا کرده و به ۶۲ هزار و ۲۸۴ رسیده است. روستاهایی که بالای ۲۰ خانوار هستند نیز به ۳۹ هزار و ۶۰۱ روستا رسیده اند.
معاون زیربنایی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مکانهای دارای خانوار جمعیتی افزایش پیدا کرده است، گفت: در واقع در حال حاضر روستاهایی را داریم که تعداد خانوار بیشتری دارند، اما در مجموع جمعیت کاهش پیدا کرده است.
وی درباره علت کاهش جمعت روستایی بیان داشت: بعضی از نقاط روستایی به شهر تبدیل شده است یعنی صرفا مهاجرت باعث کاهش جمعیت نشده است.
رضایی درباره میزان اشتغال نیز بیان داشت: در سال ۹۵ شش میلیون و ۳۶۸ هزار نفر در جامعه روستایی شاغل بودند که حدود ۲۸ درصد از شاغلین کشور را تشکیل میدهند. در سال گذشته ۶۱۹ هزار بیکار داشتیم که حدود ۲۰ درصد جمعیت بیکاری کشور را شامل میشوند.
وی افزود: در همین جمعیت روستایی نرخ مشارکت اقتصادی بالاتر از نرخ مشارکت اقتصادی در کشور و جامعه شهری است. این نشان میدهد جامعه روستایی یک جامعه فعال تری است.
معاون زیربنایی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری با بیان اینکه نرخ بیکاری در جامعه روستایی پایینتر از نرخ بیکاری در جامعه شهری است، اظهار داشت: سهم اقتصاد روستا در سال ۹۱ بدون نفت از اقتصاد کشور ۲۲. ۲ درصد، سال بعد ۱۹. ۲، سال ۹۳ نیز ۲۳. ۳ بوده است.
در ادامه دکتر حجت ورمرزیاری با بیان اینکه توسعه دارای ابعاد مختلفی است، گفت: ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی توسعه پایدار را شکل میدهند. در حال حاضر معضل روستاهای کشور اقتصادی است و به همین دلیل در زیر مجموعه توسعه باید به این موضوع بیشتر توجه کنیم.
وی تصریح داشت: باید به جای اینکه خدمات دهی کنیم یعنی راه بزنیم، برق ببریم و گاز بکشیم میتوانیم با هزینههای کمتر این کارها را انجام دهیم و این مهم با ایجاد اشتغال پایدار امکان پذیر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به دهیاریها بیان داشت: متاسفانه کار دهیاریها تنها مربوط به جمع آوری پسماند، معبر گشایی برای طرح هادی و جدول گذاری شده است یعنی روستا را با شهر اشتباه گرفته اند.
وی با تاکید بر اینکه باید رویکردها به روستاها را تغییر داد، اظهار داشت: مشکل نخست روستایی مسکن نیست بلکه اشتغال بهره ور و شایسته است، زیرا کسی که دارای شغل پایدار باشد میتواند به مسکن نیز برسد. خیلی از دهیارها به دلیل قرار گرفتن در کنار صنایع و برخورداری از عوارض درآمد خیلی خوبی دارند، اما به دلیل اینکه توان برنامه ریزی اقتصادی ندارند، نمیتوانند در راستای اقتصاد مقاومتی در روستاها کاری کنند.