به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ خداکرم جلالی اقتصاد افزود: ایران دارای 32.5 میلیون هکتار بیابان است که از این وسعت 20 میلیون هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
وی در ادامه مجموع عملیات بیابان زدایی در سطح کشور را 15 میلیون هکتار اعلام کرد و اظهارداشت: در حال حاضر عملیات مزبور درسطح 7.5 میلیون هکتار صورت گرفته و 7.5 میلیون هکتار دیگر طی سال های آینده به مرور تحت پوشش طرح های بیابان زدایی قرار می گیرد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اقدامات پیشگیری به جهت گسترش بیابان در اقصی نقاط کشور را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: در کنار چنین اقداماتی عملیات بیابان زدایی با شتاب هر چه تمام تر در حال انجام است.
وی با بیان اینکه بروز و ظهور پیدایش بیابان در اثر عوامل مختلف منجمله خشکیدگی تالاب هاست، افزود: متاسفانه از سال 80 تا 95 یک میلیون هکتار از تالاب های کشور به دلیل کاهش بارندگی، احداث سد و عدم تامین حقابه طبیعی خشک و تبدیل به بیابان شده است.
جلالی همچنین تالاب های خشکیده را از جمله کانون های مهم تولید ریزگرد و گرد و غبار در کشور برشمرد و بر ضرورت مدیریت صحیح منابع آب در این مرز و بوم تاکید کرد.
وی در ادامه 2.3 میلیون هکتار جنگل دست کاشت را حاصل عملیات بیابان زدایی در کشور اعلام کرد و گفت: از این میزان 120 هزار هکتار در منطقه آران و بیدگل واقع شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری افزود: گونه های مورد کشت در این منطقه برای تثبت شن های روان می توان به درختچه های تاغ، گز و قره داغ نام برد.
وی اضافه کرد: گونه ها ی مزبور منطقه آران و بیدگل را به لحاظ فرسایش بادی، توفان های شن و گرد و غبار مصونیت بخشیده است.
جلالی اظهار داشت : در شرایط حاضر به دلیل اجرای طرح های بیابانزدایی این منطقه به لحاظ اکولوژی امن، روند مهاجرت ها معکوس و کشاورزی مردم بهبود یافته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ایجاد پوششهای گیاهی از وقوع «گرد و غبار » و «طوفانهای شن » جلوگیری و باعث تلطیف هوا میشود، یادآورشد: افزون بر این ایجاد پوشش گیاهی وضعیت آبهای زیرزمینی را بهبود بخشیده که در رونق باغداری و کشاورزی بسیار نقش آفرین است.