اشکال در شبکه توزیع و دخالت واسطه ها عامل گرانی گوشت گوسفند
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار تهران اشکال در شبکه توزیع و همچنین اخلال واسطه ها و دلالان را از عوامل اصلی افزایش قیمت گوشت گوسفند برشمرد.
محمد امامی امین در مصاحبه تلفنی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود واردات گوشت های گرم چرا همچنان شاهد افزایش قیمت گوشت هستیم؟ افزود: سال گذشته کشتارگاه ها ذخیره دامی ماده را ذبح کردند و بخشی از ذخیره دامی مان را از دست دادیم و در ایام عید تصمیم گرفته شد برای تنظیم بازار، گوشت گرم از کشورهای آسیای میانه و استرالیا وارد شد اما چون بخشی از ذخایرمان از دست داده بودیم صرفاً این واردات کمک کرد که افزایش بیش از حد قیمت نداشته باشیم و در حقیقت قیمت ها بیشتر تثبیت شد.
وی گفت: برای امسال با توجه به اینکه سال ترسالی را داشتیم و ذخیره گیاهی خوب بود انتظار داشتیم شاهد کاهش قیمت دام سبک باشیم اما با وجود چراگاه های خوب، تأثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قیمت ایجاد نشد.
معاون استاندار تهران افزود: یکی از اشکالات این بحث این است که تولید داخلی با قیمت بالا تمام می شود و اکنون گوشت دام سبک از کشور استرالیا به قیمت 33 هزار و 500 تومان به مصرف کننده می رسد اما گوشت داخلی به قیمت لاشه و هر کیلو 37 هزار تومان برای مصرف کننده تمام می شود که این اشکال است.
امامی امین گفت: اکنون قیمت دام سبک بین 16 تا 16 هزار و 500 تومان است اما چون واسطه ها دخالت می کنند و به دنبال سود بالا هستند شاهدیم که تولیدات داخلی افزایش قیمت دارد.
وی افزود: در همین راستا در هفته پیش رو چندین جلسه با اعضای ستاد تنظیم بازار و مسئولان اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران برگزار کردیم و مقرر شد گوشت های گرم وارداتی در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در فروشگاه های زنجیره ای توزیع شود.
معاون استاندار تهران گفت: بر همین اساس توافق شد از هفته آینده همه غرفه های میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره ای و شرکت های بسته بندی گوشت دام سبک، توزیع گوشت های وارداتی را با قیمت تنظیم بازار به ازای هر کیلو 30 هزار و 500 تومان برای گوشت های آسیای میانه و 33 هزار و 500 تومان برای گوشت های استرالیا را به عهده گیرند.
امامی امین افزود: به طور قطع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و اداره کل تعزیرات حکومتی استان هم با بازرسی های میدانی خود بر روند توزیع نظارت دارند تا نتیجه آن کاهش قیمت گوشت گوسفند باشد.
وی گفت: ما اکنون شاهد عرضه مازاد گوشت هستیم و از طرفی در زمان پیک مصرف هم نیستیم و باید برای ماه های آینده که با عید سعید قربان و بازگشت حجاج و همچنین ماه محرم روبرو خواهیم شد آمادگی کافی داشته باشیم که ضمن تأمین ذخیره های دامی بتوانیم در این مقاطع شاهد کاهش قیمت هم باشیم.
امامی امین افزود: به طور قطع ما اکنون هیچ کمبودی در زمینه گوشت گوسفند نداریم و فقط باید شبکه توزیع مدیریت شود.