به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محسن سیروس افزود:واردات کود به کشور امروز به حدی گسترش یافته که سالانه بخش اعظمی از بودجه مملکت را می بلعد.
وی اظهارداشت: در حال حاضر اشتغال و امنیت سرمایه گذاری صنعتگران ایرانی در اثر واردات وسیع و بی رویه در معرض تهدید و خطر قرار گرفته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور گفت: با وجود امکان تولید طیف وسیع کودهای کشاورزی در ایران حرکت در مسیر واردات این کالا با هیچ منطقی سازگار نیست.
وی افزود: بدون شک با یک برنامه ریزی صحیح می توان واردات را تبدیل به فرصت تولید انواع محصولات در کشور برای صادرات و همینطور مصرف داخلی کرد.
سیروس بیان داشت: کودهای کشاورزی در ایران طبق استانداردهای بین المللی تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.
وی گفت: کیفیت تولیدات داخلی در بسیاری از موارد به نسبت کالاهای خارجی برتر و بالاتر است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور افزود: بی تردید اگر برنامه ریزی برای مصرف کود داخلی صورت گیرد تولیدکنندگان برای تامین این کالا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود.
وی اظهارداشت: برنامه ریزی دقیق برای مصرف تولیدات داخلی باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.
سیروس گفت: قانون دولت را به استفاده از تولیدات داخلی و ممانعت از واردات کالاهای مشابه داخلی مکلف کرده است.
وی افزود: امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور اذعان داشت: در این سال باید برای دفاع از تولید، اشتغال و گسترش دایره نفوذ تولیدات وطنی در بازارهای داخلی و خارجی تلاش مضاعف انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر کود سوپر فسفات ساده با علامت اختصاری SSP در کشور تولید می شود.
سیروس در مصاحبه با رادیو اقتصاد از وجود افزون بر 300 هزار تن ظرفیت تولید کود سوپر فسفات ساده در کشور خبرداد و افزود: در کنار این مسئله بیش از 20 معدن خاک فسفات بسیار غنی و با کیفیت در کشور وجود دارد که می توانند مواد اولیه کارخانجات کود فسفاته را تامین کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور افزود: متاسفانه با وجود چنین ظرفیت غنی امروز کودی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به کشور وارد می شود به نام کود سوپر فسفات تریپل TSP که جایگزین همان کود سوپر فسفات ساده داخلی است.
وی در ادامه بر لزوم حمایت همه جانبه از صنعت کود کشور تاکید کرد و یادآورشد: این صنعت در اشتغالزایی، پویایی تولید، صادرات، رشد اقتصادی و مواردی از این دست بسیار نقش آفرین است.