به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری امروز افزود: در چهار سال اخیر ۳۲ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادر کرده ایم.
وی افزود: همچنین در چهار سال گذشته توربینهای ۲ و نیم مگاواتی در داخل کشور تولید شد و هم اکنون در شرکت مپنا هر ماه ۲ دستگاه از این نوع توربین تولید و نصب میشود.
فلاحتیان تصریح کرد: در زمینه ارتقای توربینهای نیروگاهی درحال انتقال دانش فنی توربینهای کلاس f. به کشور هستیم و تا سه سال آینده قادریم این نوع توربینها را در داخل کشور تولید کنیم که راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی نیز با نصب این توربینها از ۵۸ درصد عبور خواهد کرد.
وی گفت: یکی دیگر از دستاوردهای صنعت برق در چهار سال اخیر را که به تازگی به بهره برداری رسیده، ساخت توربینهای گازی کلاس e. جدید است که شرکت مپنا توانسته است ظرفیت توربینهای ۱۶۰ مگاوات را به ۱۸۳ مگا وات افزایش دهد. همچنین راندمان این نوع توربینها که در نیروگاهها نصب میشود از ۵۰ به ۵۵ درصد ارتقاء خواهد یافت.
فلاحتیان اضافه کرد: نخستین توربین گازی کلاس e. جدید در نیروگاه پرند نصب شده که قرار است در دولت دوازدهم همه توربینهای کلاس e. که مجموعاً ۱۶۰ توربین است ارتقاء یابد.
وی گفت: با نصب توربینهای گازی کلاس e. جدید بدون ساخت نیروگاه ظرفیت تولید ۱۶۰ توربین قدیمی کلاس e.، ۳۶۰۰ مگاوات افزایش مییابد. همچنین راندمان این نیروگاهها نیز ۵ درصد نسبت به نوع قدیمی افزوده خواهد شد.
فلاحتیان افزود: توربینهای گازی ۲۵ مگاوات (سیار) نیز سال گذشته ساخته و دو دستگاه از آن نیز در نوشهر نصب شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه ساخت توربینهای ۴۵ مگاواتی به همراه ژنراتور نمونه دیگر دستاوردهای چهار سال گذشته صنعت برق است، گفت: ۱۰۰ قطعه در زمینه صنعت برق با همکاری شرکتهای دانش بنیان ساخته شد که در زمان تحریم برای واردات آنها با مشکل مواجه بودیم.
وی در زمینه پستهای jis نیز گفت: به زودی انتقال فناوری این پستها نیز اعلام خواهد شد بخصوص در کلان شهرها با مشکل تهیه زمین مواجه هستیم که این نوع پستها زمین بسیار کمی نیاز دارد.
فلاحتیان گفت: خط تولید سلولهای فتوولتاییک به زودی افتتاح خواهد شد تا تجهیزات نیروگاه خورشیدی در داخل کشور ساخته شود. بر این اساس در ۵ سال آینده هر سال ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار میشود.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو برنامه ریزی کرده تمام نیروگاههای گازی ۱۶۰ مگاواتی را به سیکل ترکیبی تبدیل کند که به این ترتیب ۱۵ درصد راندمان این نوع نیروگاهها افزایش مییابد.
فلاحتیان افزود: عمده نیروگاههای گازی که واحدهای بخار آنها با تبدیل به سیکل ترکیبی در سال آینده به مدار میآید، حدود ۴ هزار مگاوات قبل از پیک تابستان ۹۷ به بهره برداری خواهد رسید که از نیروگاه شیروان، جهرم، کاشان، رودشور، ارومیه و چهارمحال میتوان یاد کرد.
وی گفت: در ابتدای دولت یازدهم راندمان نیروگاههای کشور ۳۷ درصد بود که هم اکنون با اتمام بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی به ۳۸ درصد رسیده و قرار است در چهار سال آینده با نصب توربینهای کلاس f. و نصب توربینهای گازی جدید کلاس e. راندمان نیروگاهها به ۴۰ درصد برسد.
معاون وزیر نیرو همچنین گفت: پیک مصرف برق در شهر تهران نسبت پارسال هزار مگاوات بیشتر شده یعنی از ۹۲۰۰ مگاوات به ۱۰ هزار ۲۰۰ مگاوات رسیده است.
۴ سال قبل ساخت ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه شروع شد معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در ۴ سال گذشته عملیات اجرایی ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید آغاز شد و حدود ۸ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده است.
"هوشنگ فلاحتیان " در نشست خبری امروز با بیان اینکه در طول ۴ سال گذشته در دولت یازدهم موفق شدیم ۵۴ واحد نیروگاه جدید را در سطح کشور به بهره برداری برسانیم افزود: توانستیم ظرفیت نیروگاهی را به مرز ۷۷ هزار مگاوات افزایش دهیم و امسال و قبل از تابستان ۹۷ نیز به میزان ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد شبکه برق سراسری میشود؛ مابقی طرحها در سال ۹۷ و ۹۸ وارد مدار خواهند شد.
وی با بیان اینکه با بهرهبرداری از این ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید تا سال آینده ظرفیت نیروگاهی کشور به ۸۰ هزار مگاوات خواهد رسید، افزود: در ۴ سال گذشته ۴. ۵ میلیون مشترک جدید نیز به مشترکان برق اضافه شده و شمار مشترکان برق کشور به مرز ۳۴ میلیون اشتراک رسیده است.
فلاحتیان با بیان این مطلب که در دولت یازدهم ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر نیز با رشد قابل توجهی مواجه بوده است، افزود: ظرفیت نیروگاههای تجدید پذیر در ۴ سال اخیر از ۱۶۵ مگاوات به ۴۰۰ مگاوات نزدیک شده و تا پایان امسال نیز این میزان به حداقل ۶۰۰ مگاوات خواهد رسید.
وی تاکید کرد: در ۴ سال گذشته معادل ۳ برابر تمام عمر صنعت برق کشور نیروگاه تجدید پذیر در کشور احداث شده است.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش تلفات برق در دولت یازدهم از ۱۵. ۲ درصد در انتهای سال ۹۱ به حدود ۱۰. ۷ درصد در انتهای سال ۹۵ گفت: در این ایام بیش از ۴ درصد تلفات برق شبکههای توزیع کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار که ۲ هزار و ۱۵۲ روستا بود، برقدار شدهاند، افزود: تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار کد دار شناسایی شده مورد تأیید وزارت کشور در این دولت برقدار شدند و به این ترتیب تعداد روستاهای برقدار کشور به ۵۷ هزار روستا رسید.
هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینک در حوزه افزایش خطوط انتقال در این ایام ۲ هزارو ۴۳۳ کیلومتر مدار خطوط انتقال جدید احداث شده است، گفت: همچنین ۳ هزارو ۱۳۵ کیلومتر مدار خطوط فوق توزیع و معادل ۷۵ هزارو ۲۴۳ کیلومتر مدار خطوط توزیع نیز ایجاد شده تا بتوانیم ۴. ۵ مشترک جدید را برقدار کنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند برای مشترکان پر مصرف صنعتی، تجاری و کشاورزی نیز از دیگر خدمات وزارت نیرو برای مدیریت بیشتر مصرف در این ایام بوده است افزود: وزارت نیرو مصمم است تا پایان سال ۹۶، ۳۶۰ هزار کنتور هوشمند برای این مشترکان نصب کند که تا کنون ۱۳۰ هزار کنتور هوشمند برای چاههای کشاورزی و مشترکان دیماندی نصب شده و تا پایان سال نیز مابقی این مشترکان به کنتور هوشمند تجهیز خواهند شد.
او با اشاره به اینکه در آغاز کار دولت یازدهم تعداد مؤسسات و شرکتهای تولیدی برق در بخش خصوصی حدود ۴۰ شرکت بوده و هم اینک این تعداد به ۴۷۰ شرکت افزایش یافته که در بخشهای مختلف نیروگاهی از جمله سیکل ترکیبی و انرژیهای تجدید پذیر به تولید برق مشغول هستند گفت: تعداد شرکتهای تولیدی برق بخش خصوصی در دولت یازدهم با رشد ۱۲ برابری روبرو بوده است.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو ضریب آمادگی نیروگاههای کشور را ۹۹. ۵ درصد ذکر کرد و ادامه داد: عمربسیاری از نیروگاههای کشور در مرز ۵۰ سالگی قرار دارد، ولی تعمیر و نگهداری به موقع سبب شده است تا بتوانیم از آنان مانند نیروگاههای نو استفاده کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استفاده از فناوریهای بومی و خلاقیت متخصصان و دانشمندان داخلی سبب شده تا با استفاده از سامانه خنک کردن هوای ورودی توربینهای گازی و تغییرات ایجاد شده در نیروگاههای موجود، ظرفیت این نیروگاهها را افزایش دهیم، افزود: موفق شدیم تا از نیروگاههای موجود به میزان ۹۳۰ مگاوات برق بیشتر بگیریم.
فلاحتیان با اشاره به اینکه در چهارشنبه هفته گذشته رکورد بی سابقه ۵۵ هزارو ۴۰۰ مگاوات مصرف برق را پشت سر گذاشتیم که در طول تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه بوده است، افزود: این رکورد در حالی ثبت شد که در بخش صنعت و کشاورزی به میزان ۴۵۰۰ مگاوات مدیریت مصرف صورت گرفته بود در غیر این صورت پیک مصرف برق به بیش از ۶۰ هزار مگاوات میرسید.
وی تاکید کرد: با مدیریت مصرف ۴۵۰۰ مگاوات، ۲۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد ملی کشور کمک شده است.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه درسال ۹۱ فرکانس برق کشوربا خروج ۱۲۵ دقیقه از حد مجاز روبرو بوده است، افزود: با مدیریت در دیسپاچینگ توانستیم این میزان را به ۱۲ دقیقه در سال کاهش دهیم که این مورد نیز به سهم خود میتواند یک رکورد محسوب شود.
او همچنین ادامه داد: در سال ۹۲ مدت زمان خروج ولتاژ از محدوده مجاز حدود ۶۶ صدم درصد در شبانه روز بود که در سال ۹۵ موفق شدیم این میزان را به ۳۲ دهم درصد کاهش دهیم که از ۵۰ درصد بهبود برخوردار بوده است.
هوشنگ فلاحتیان با اشاره به دیگر شاخص صنعت برق با بیان اینکه در سال ۹۲ به ازای هر مشترک در کشور حدود ۳ دقیقه خاموشی در طول شبانه روز داشتیم، افزود: هماینک این شاخص نیز به ۲. ۶ دقیقه در طول شبانه روز کاهش یافته است.
وی همچنین با یادآوری اینکه در ۴ سال گذشته ۳۷۳ پروانه احداث انواع نیروگاه از جمله تجدید پذیر و موافقت اصولی به ارزش ۱۵. ۸ میلیارد دلار با ظرفیت ۲۳ هزار مگاوات صادر شده است، اذعان داشت: ۹۷ درصد این پروانهها توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی اجرایی خواهند شد.