وزیر دادگستری :
مدرک زدگی موجب ناکارمدی در عرصه اداری و اجرایی شده
وزیر دادگستری : مدرک زدگی و عنوان زدگی مصیبت بزرگی برای ما شده و ناکارامدی ما را در عرصه اداری و اجرایی و اجتماعی رقم زده است .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در نشست ماهانه حقوقی _ کاربردی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی قوه قضاییه ( شهید قدوسی ) افزود: هم اکنون فارغ التحصیلان زیادی داریم که از پسِ اشتغال مفید در فرایند تولیدی اقتصادی و خدماتی بر نمی ایند و مجبوریم برای فارغ التحصیلانمان دوره های فنی حرفه ای برگزار کنیم .
وی گفت : در حوزه قضایی هم نیازمند قضاتی هستیم که درک واقعی از حادثه و متهم و مجرم داشته باشد و فقط یافته های علمی و معلومات کفایت نمی کند .
پورمحمدی در بخش دیگری از سخنانش بهره وری در کشور را بسیار پایین خواند و گفت: تلاش زیادی در عرصه های مختلف داریم اما تولید ناخالص داخلی بر اساس هزینه و منابع و فرصت ها بسیار پایین است .
وزیر دادگستری افزود: اکنون در نظام اداری حجم گسترده ای از کارکنان داریم و دولت، عریض و طویل است و دستگاه ها و وزارتخانه های زیادی داریم و با وجود زحمات زیاد کارمندان اما محصول کار کم است .
توضیحات وزیر دادگستری از علت ترک همایشی در مشهد
وزیر دادگستری درباره علت ترک همایش قاچاق کالا و مواد دخانی از سوی تعزیراتیها گفت: تصور این بود که منابع از طریق دستگاه های دولتی تامین شده است اما به بنده اطلاع دادند که گویا یک شرکت خصوصی این همایش را ترتیب داده است.
حجت الاسلام والمسلمین پورمحمدی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا شرکت کنندگان از سازمان تعزیرات حکومتی در همایش هفته گذشته مشهد مقدس محل هتل و همایش را ترک کردند ؟ افزود: تصور این بود که منابع از طریق دستگاه های دولتی تامین شده است اما به بنده اطلاع دادند که گویا یک شرکت خصوصی این همایش را ترتیب داده و منابع آن خصوصی و از طریق اسپانسر بوده است .
وی گفت: من هم به همکاران دستور دادم محل هتل را ترک و همایش را در جای دیگری برگزار کنند. همچنین پول هتل اول را هم دادیم تا شائبهای نباشد زیرا دستگاه قضایی نباید تحت نفوذ و حمایت های شائبه انگیز کسی باشد.
برخی موسسات حقوقی صلاحیت ندارند
وزیر دادگستری گفت: ما همه موسسات حقوقی را رصد کرده ایم و واقعا برخی از موسسات توان و صلاحیت دفاع حقوقی را ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سوالی که یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا به برخی از موسسات حقوقی فاقد تخصص مجوز داده شده است افزود : ما در لایحه جامع وکالت در ساماندهی این موسسات تاکید فراوان کرده ایم اما متاسفانه این لایحه هم اکنون در مجلس متوقف شده است .
وی گفت: ما بنا داشتیم وکلا را ضابطه مند کنیم تا معلوم شود حق الوکاله بر چه مبنایی گرفته شود اما ما را متهم کردند که طرفدار پولدارها هستیم .
وزیر دادگستری افزود : ما به حقوق مردم در لایحه وکالت بسیار توجه کرده ایم و اعتقاد داریم اگرچه لایحه خیلی عالی نیست اما لایحه خوبی است .
وی در پاسخ به سوال یکی از کارشناسان مبنی بر اینکه آیا عملکرد سازمان تعزیرات در بخش قاچاق کالا و ارز قابل دفاع است ؟ افزود: ما در این بخش با برخی فشارها مواجهیم و مثلا مجلس فشار می آورد که با قاچاق مبارزه کنید اما از آن طرف می گوید ، با فلان کولبر و مرزنشین و با بار مسافر کار نداشته باشید در حالیکه بخش بزرگی از کالاهای قاچاق با بار مسافر می آید و ما سالانه 8 تا 9 میلیون مسافر داریم .
وی گفت : در بحث مناطق آزاد هم باید اعلام کنم که ما گروهی در دولت هستیم که با توسعه مناطق آزاد مخالفیم اما واقعا حریف نمی شویم .
وزیر دادگستری افزود: تعزیرات سازمانی میانه و پا در هوا بود که در سال های اخیر با ثبات شده است .
وی گفت: من در این سال ها بر خروجی کار سازمان تعزیرات و بهبود فضای کسب و کار بسیار تاکید داشته ام و از چهار سال پیش تا امسال پرونده های تعزیرات نصف شده و همه تلاش ما در این سازمان بحث نظارت ، کنترل و تقویت گشت های تعزیرات است .
یکی از مشکلات ما در کشور وجود برخی حاشیه هاست
وزیر دادگستری گفت: نه تنها در میان سه قوه شاهد تعامل هم افزا نیستیم بلکه با خود سیستم های دولتی هم شاهد کارهای جزیره ای و بدون تعامل هستیم .
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی به بدنه بزرگ اداری کشور اشاره کرد و افزود: با وجود هزینه های بسیار زیاد اما خروجی مطلوبی نداریم و نظام اداری که باید تسهیل کننده امور مردم باشد موجب خستگی کارمندان ، نارضایتی مراجعه کنندگان و نامطلوب بودن خروجی کار شده است .
وی گفت : در دستگاه قضایی 11 هزار قاضی شاغل و حدود هزار کارآموز داریم و سالانه به حدود 15 میلیون پرونده رسیدگی می شود که کار بسیار بزرگ و طاقت فرسایی است اما چقدر خروجی این پرونده ها باعث کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود فضای روحی ، روانی جامعه شده است ؟ .
پورمحمدی افزود: یکی از دغدغه های ما در نظام اداری و حتی نظام دادرسی و قضایی، کارآمدی پایین است و قضات زحمت کشی داریم و گاهی اوقات بخاطر دادن احکام عادلانه تحت فشار قرار می گیرند.
وزیر دادگستری گفت: البته ما در بخش امنیت دستاوردهای خوبی داریم و در این بخش هم با توجه به هزینه های بالایی که می شود باید ضریب امنیت بیش از اینها باشد .
وی یکی از اشکالات نظام اداری و قضایی کشور را نبود آموزش حرفه ای خواند و گفت: کارگزاران اداری و مدیریتی ما خروجی خوبی ندارند و نیازمند اصلاح ساختارها ، فرآیندها و شناخت ابزارها هستیم .
پورمحمدی گفت : نظام اداری ما خود را گرفتار آموزش های کلاسیک و رسمی تکراری کردند و ساعت ها دوره آموزشی می گذاریم و مدرک می دهیم اما خروجی ندارد چرا که گرفتار روش های متداول جاری و معیوب هستیم .
وی در بخش دیگری از سخنانش به وظایف وزارت دادگستری در تعامل میان قوا اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در کشور وجود برخی حاشیه هاست و برخی مواقع یک مصاحبه آثار منفی سیستمی برجا می گذارد .
پورمحمدی افزود: مثلا در داستان انتخابات اخیر یکی از رقبای انتخاباتی از مسئولان گذشته قضایی بود که مطالب مطرح شده میان سه قوه دعوا ایجاد کرد و برخی مواقع انتقاد از یک نامزد به انتقاد از سیستم و کشور انجامید .
وی گفت : حالا فردی مثل من با این اختیارات نیم بند چطور می تواند تعامل میان قوا را حفظ کند ؟ و اگر اختیاراتی هم به وزارت دادگستری داده شد ناشی از این بود که مجلس می خواست مشکل خود را حل کند .
پور محمدی افزود : تنها وزارت خانه ای که اسمش به طور صریح در قانون اساسی آمده وزارت دادگستری است و این وزارت خانه کم اختیار و نامعلوم ترین وزارت خانه در ماموریت است .
وی گفت : همه تلاش ما اینست که در تلطیف فضای تعاملی تلاش کنیم و کشورها ، مجموعه ها ، خانواده ها و بنگاه های موفق روح تعامل و هم افزایی دارند .
قوانین و مقررات زیاد در کشور از دردسرهای نظام شده است
وزیر دادگستری گفت: تقنین قوانین و مقررات از حد و مرز گذشته و از دردسرهای نظام شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه نظری درخصوص افزایش تعداد وزارتخانه ها دارید؟ افزود: افزایش و کاهش وزارتخانه ها ملاک نیست اما هرچه کمتر باشد در کل ترجیح دارد.
وی گفت: البته یک موقع یکسری رشته ها باهم جمع نمی شود و تلفیق آنها از نظر حرفه ای و تخصصی درست نیست.
پورمحمدی با اشاره به اینکه نظام اداری کشور بدنه گسترده ای دارد، افزود: منظور من از نظام اداری به معنای وسیع کلمه است و حتی ما در نظام تقنینی هم دچار اشباع هستیم.
وی گفت: قوانین، مقررات، دستورالعمل و ابلاغیه ها بسیار زیاد است؛ تنقیح قوانین هم نکردیم؛ ناسخ و منسوخ آن را نیز حل نکرده ایم و در دستگاه قضایی و شبه قضایی هم آنقدر وسعت داریم که دچار مشکل شده ایم.
وزیر دادگستری گفت: هزینه جاری کشور همه منابع کشور را بلعیده است و هم اکنون این دغدغه مدیران ارشد کشور شده است و هم هزینه های ما صرف می شود و هم کارآمدی پایین می آید که در نتیجه آن، هم خودمان و هم مردم در اذیت هستیم.