گزارش پایگاه خبری اویل پرایس؛
سنگ اندازی آمریکا در سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در ایران
برخلاف اظهارات مقامات کاخ سفید که ترامپ ممکن است برجام را برهم بزند، مقامات ایرانی همچنان به ترغیب شرکتهای فعال در زمینه سوختهای فسیلی برای انعقاد قرارداد ادامه می دهند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، پایگاه خبری «انگلیسی» اویل پرایس در گزارشی با اشاره به اینکه آمریکا هر لحظه بخواهد می تواند برجام را به هم بزند به قراردادهای نفتی ایران با شرکت های بین المللی پرداخت و نوشت دولت آمریکا در تلاش برای ایجاد اختلال در روند سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران است.
در این گزارش با عنوان «آیا ترامپ می تواند طرح های نفتی ایران را برهم بزند؟»، آمده است: با وجود اظهارات مقامات کاخ سفید که می گویند توافق هسته ای سال دو هزار و پانزده -که به تهران اجازه ورود دوباره به بازارهای جهانی نفت را پس از شش سال انزوا داد -، ممکن است به خواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برهم بخورد، مقامات ایرانی همچنان به ترغیب شرکت های چند ملیتی فعال در زمینه سوخت های فسیلی برای انعقاد قرارداد با ایران ادامه می دهند.
شرکت توتال فرانسه اخیرا به سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در طرح های گازی ایران متعهد شد، اما چنین سرمایه گذاری در ایران از سوی یک شرکت نفتی مهم اروپایی یک استثناء محسوب می شود. اگر آمریکا از توافق هسته ای کنار بکشد، این شرکت ها در معرض تحریمهای اعمال شده از سوی کاخ سفید قرار می گیرند.
این موضوع سبب شده است اشتیاق برای توسعه منابع نفتی ایران -که سومین تولید کننده نفت در اوپک محسوب می شود- در سطح پایینی باشد، حتی با آن که موانع قانونی موجود بر سر راه تجار برای وارده با تهران در حال حاضر وجود خارجی ندارد.
این در حالی است که ایران تأکید می کند این قراردادهای جدید به ارزش نود و دو میلیارد دلار سبب افزایش تولید نفت ایران تا یک سوم می شود و همچنین سبب افزایش و پانزده برابر شدن صادرات گاز ایران تنها ظرف چهار سال می شود.
رئیس جمهور ترامپ بارها اعلام کرد توافق هسته ای با ایران اقدامی بیهوده بود و او در حال ارزیابی تعهد ایران به مفاد این توافق است. در سال دو هزار و شانزده، کری از موقعیت خود در سطح بین المللی برای شفاف سازی در این باره استفاده کرد که شرکت های آمریکایی می توانند آزادانه در طرح های جدید ایران سرمایه گذاری کنند بدون این که بخواهند از اقدامات تلافی جویانه مقامات آمریکایی هراس داشته باشند.
اما این مربوط به زمانی بود که گمان می رفت هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و شانزده آمریکا پیروز شود و رویکرد اوباما در این زمینه ادامه خواهد داشت.
در ماه آوریل، آخرین باری که لازم بود یک مقام کاخ سفید پایبندی ایران را به توافق هسته ای تأیید کند، وزارت امور خارجه ترامپ پایبندی ایران را به مفاد توافق هسته ای تأیید کرد.
اما سپس خبرهایی در این باره منتشر شد که دولت در حال انجام دادن بررسی هایی است که مشخص شود آیا برداشتن تحریم ها در واقع به نفع امنیت ملی آمریکا بود یا خیر.
در حالی که آمریکا صادرات نفتی خود را افزایش می دهد و در حال نزدیک شدن به روند تبدیل شدن به صادرکننده برتر ال ان جی در جهان و پشت سر گذاشتن قطر است که در حال حاضر صادره کننده شماره یک گاز طبیعی مایع در جهان محسوب می شود و اعمال تحریم هایی علیه ایران -که یک صادر کننده مهم نفتی است- می تواند سبب تقویت هر چه بیشتر دستورالعمل آمریکا در ارتباط با یک کشور مسلط در زمینه انرژی شود.
چین، هند و روسیه نیز به سرمایه گذاری در ایران علاقمند هستند اما کاخ سفید می تواند در هر زمانی توافق هسته ای را بر هم بزند و سبب بازگشت ایران به دوران انزوای اقتصادی شود.