به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن سیروس در برنامه «خوشه چین» رادیو اقتصاد افزود: واردات کودهای کشاورزی بصورت سازماندهی شده از سوی بخش دولتی در کشور از عمدهترین مشکلات حال حاضر تولیدکنندگان داخلی در این حوزه است.
وی اظهار داشت: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی ضمن برآورد نیاز کودی مملکت در حالی از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نسبت به واردات نهاده مورد نظر اقدام میکند که تولید کنندگان داخلی از توان بالایی برای تامین تمامی نیازهای کودی در کشور برخوردارند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور گفت: برای مثال کودهای فسفاته در داخل تولید میشود، ولی وزارت جهاد کشاورزی کودهای فسفاته مشابه و جایگزین تولید داخلی را وارد میکند که به هیچ وجه این اقدام قابل پذیرش نیست.
وی با اشاره به این جمله که واردات کود از طریق بخش دولتی تولید داخلی را با صدمات جبران ناپذیری مواجه کرده است، افزود: جلوی این گونه رفتارها را میتوان با برنامه ریزی مناسب سد کرد بطوریکه به نفع اقتصاد ملی تمام شود.
سیروس در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: قدمت تولید کودهای کشاورزی در ایران به ۵۰ سال قبل با احداث نخستین واحد پتروشیمی در کشور برمی گردد.
وی روند تولید کودهای کشاورزی در ایران را تا اواخر دهه ۶۰ بسیار کند توصیف کرد و گفت: خوشبختانه از نیمه دوم دهه ۶۰ تولید کنندگان بخش خصوصی در کنار پتروشیمیها و جدا از این واحدها بصورت مستقل وارد عرصه سرمایه گذاری و تولید در صنعت کود شدند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور افزود: صنعت تولید کودهای کشاورزی به همت سرمایه گذاران و متخصصان داخلی در بخش خصوصی روز به روز شکوفا و شکوفاتر شد و امروز همگان شاهد تولید انواع متنوع و وسیع این کالا در کشور هستند.
وی با بیان اینکه دامنه تولید کودهای کشاورزی بسیار وسیع و متنوع است، اذعان داشت: این صنعت امروز پاسخگوی نیازهای مختلف کشور به کودهای کشاورزی است.
سیروس در ادامه با اعلام اینکه واردات کود به کشور از طریق بخش دولتی و خصوصی انجام میگیرد، افزود: در حال حاضر جدا از دولت، بخش خصوصی نیز علاوه بر مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات و صنایع کشور، کودهای هایتک و بصورت محدود کودهای مشابه تولید داخلی را وارد میکند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کود کشور یادآورشد: دولت با افزایش تعرفه واردات کودهای مشابه تولید داخلی از بخش تولید و تولیدکنندگان کشور حمایت جدی به عمل آورد.