معاون استاندار تهران :
نفع برخی در گران ماندن نرخ گوشت است
معاون امور اقتصادی استانداری تهران : ظاهراً نفع برخی ها بر این است که قیمت گوشت همچنان گران باشد و شرکت توزیع و پشتیبانی دام حتماً باید در این قضیه ورود کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمد امامی امین در سومین جلسه مشترک کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات و کمیته نظارت و بازرسی کارگروه تنظیم بازار افزود: مردم تهران از نرخ بالای گوشت گلایه دارند و گوشت از سبد غذایی مردم یا کم و یا حذف شده است.
وی گفت: دولت و اصناف به هیچ وجه تمایل ندارند گوشت گران باشد و با توجه به اینکه مسئولان شرکت پشتیبانی دام هم از افزایش عرضه سخن می گویند قاعدتاً وقتی عرضه زیاد می شود باید قیمت کاهش یابد اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.
امامی امین افزود: در هر حال برای واردات دام سبک معافیت گمرکی داده می شود و قرار نیست نفع این معافیت به جیب واردکننده برود و واردات باید مستقیم به دست مصرف کننده برسد و حتی اگر این گوشت وارداتی به صورت بسته بندی شده هم به دست مردم رسید مانعی ندارد چرا که شاید مردم توان خرید گوشت شقه ای را نداشته باشند.
در بخش دیگری از این نشست مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: از زمانی که قرار شد گوشت گرم وارد کشور شود مشکلاتی در بحث نحوه توزیع داشتیم و در پرداخت وجه هم تأخیرهایی صورت می گرفت.
محمد محمدی افزود: قرار شد اولویت توزیع به صورت شقه ای باشد اما چون قدرت خرید مردم بالا نبود تصمیم گرفتیم این گوشت ها به صورت نیم شقه و یا بسته بندی عرضه شود اما در مجموع با نبود هماهنگی مراکز توزیع مواجه هستیم و حتماً باید در این خصوص اطلاع رسانی گسترده تری صورت گیرد.
در ادامه این نشست نماینده پشتیبانی امور دام هم گفت: از ابتدا قرار نبود گوشت های گرمِ وارداتی به صورت بسته بندی عرضه شود اما اکنون می بینیم این گوشت ها به صورت نیم شقه و بسته بندی شده سر از فروشگاه های زنجیره ای درآورده است.
وی افزود: در هر حال وقتی اصناف و اتحادیه های خودشان را کنار بکشند توزیع با مشکل مواجه می شود.
در ادامه این نشست مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و غذایی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز گفت: توزیع این گوشت های وارداتی به طور قطع در میادین میوه و تره بار از همه جا مناسب تر است.
علیرضا رستمی افزود: گوشت شقه در توان خرید مردم نیست و باید شبکه توزیع تغییر اساسی کند.
در ادامه نشست رئیس اتحادیه گوشت گاو تهران نیز گفت: باید نظارت ها به گونه ای باشد که این گوشت به دست مصرف کننده برسد.
علی خندان افزود: ما حاضریم گوشت وارداتی را عرضه کنیم و ظرف یک هفته پول واردکننده را هم می پردازیم اما همه اینها به شرطی است که گوشت تأمین شود نه اینکه یک روز باشد و شش روز نباشد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران که ریاست جلسه را بر عهده داشت سوالی مبنی بر این موضوع مطرح کرد که اگر همه می گویند که تراکم عرضه داریم پس چرا قیمت ها پایین نمی آید؟ که خندان در پاسخ گفت: به خاطر اینکه دام کم است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران هم در پاسخ به این سوال هم گفت: ما واقعاً کمبود دام داریم و فکر می کنم برای نیمه دوم سال باید در بحث واردات گوشت رومانی و نیوزلند هم کار شود چون کیفیت خوبی دارد.
علی اصغر ملکی افزود: همه درخواست ما این است که جلوی کشتن بره ماده گرفته شود چراکه با قطع نسل مواجه خواهیم شد و همین موضوع باعث شده است که ما امسال از ماه های ابتدایی سال در بحث گوشت دچار مشکل شده ایم.
در ادامه این نشست نماینده یکی از شرکت های بسته بندی گوشت و محصولات پروتئینی هم گفت: به اندازه کافی انبارهای ما پر از گوشت های وارداتی است اما ما در توزیع آن دچار مشکل هستیم و علاوه بر بار استرالیا بارهای گوشتی هم از ارمنستان و گرجستان دریافت می کنیم.
حاجی افزود: اگر روی کیفیت و سالم بودن این گوشت ها تبلیغات بیشتری شود به راحتی میان مردم عرضه خواهد شد چرا که برخی مردم بدبین شده اند که اینکه شاید گوشت های وارداتی بیماری زا باشد.
وی گفت: هم اکنون توزیع گوشت های گرم و به صورت نیم شقه و بسته بندی در 154 شعبه یکی از فروشگاه های زنجیره ای تهران آغاز کرده ایم که فکر می کنیم اتفاق خوبی در بحث توزیع رخ دهد.
در ادامه نشست معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم گفت: ما قبول داریم که دام گران است اما گران فروشی رخ نمی دهد.
مجتبی شیرقاضی افزود: متأسفانه متولیان در بحث گوشت وارداتی زیاد شده اند و باید با شبکه های توزیع تفاهمنامه ای امضا شود.
وی گفت: واقعاً گوشت های وارداتی هیچ مشکلی در بحث سلامتی ندارند و باید در این خصوص رسانه ها به مردم اطلاع رسانی کنند چرا که سازمان دامپزشکی نظارت کامل دارد.
در ادامه این جلسه فرماندار تهران هم گفت: واقعاً ما نمی دانیم که چرا می گویند گوشت فراوان است اما قیمت آن پایین نمی آید؟
عیسی فرهادی افزود: واقعاً گوشت پدیده ای است که هیچ کسی از پس آن بر نمی آید.
در ادامه این نشست هم دبیر انجمن شرکت های بسته بندی گفت: ما باید تلاش بسیار زیادی کنیم که مردم به خرید مواد غذایی بسته بندی شده بیشتر رو بیاورند.
وی افزود: باید اعتماد مردم به این شرکت های بسته بندی جلب شود و ما با مستندات کافی می توانیم اثبات کنیم که مواد پروتئینی که به صورت بسته بندی عرضه می شود هیچ مشکلی در بحث سلامت و کیفیت ندارد.
برای اجرای مصوبه خالص فروشی تصمیم قاطع داریم
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران گفت: به مردم اطمینان می دهیم که نهایت تلاش خود را مبذول داریم تا مصوبه خالص فروشی به طور کامل اجرا شود.
محمد امامی امین افزود: حدود یک سال است که ما پیگیر اجرایی شدن بحث خالص فروشی هستیم و متأسفانه رویه غلطی در دو سه دهه گذشته باب شد و کوتاهی هایی در بحث خالص فروشی صورت گرفته است.
وی گفت: بر همین اساس، قنادان را ملزم کردیم که از ابتدای ماه مبارک امسال خالص فروشی را رعایت کنند و البته چند روز پیش هم افزایش قیمتی در بحث شیرینی صورت گرفت که این ارتباطی با خالص فروشی ندارد و شیرینی به هر قیمتی عرضه شود باید خالص فروخته شود.
معاون استاندار تهران افزود: عزم ما در اجرای مصوبه خالص فروشی بسیار جدی است و باید این مصوبه در میدان مرکزی میوه و تره بار و سپس در بخش خرده فروشی و در بخش کالاهای پروتئینی رعایت شود و باید محصولی که به دست مصرف کننده می رسد به طور خالص برسد.
وی گفت: به مردم اطمینان می دهیم که تا این مصوبه اجرا نشود دست برنخواهیم داشت.