استاد دانشگاه وارویک انگلیس: مریم میرزاخانی نابغه و متواضع بود
وی نخستین زنی بود که نشان پرافتخار فیلدز را از آن خود کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، درگذشت مریم میرزاخانی ریاضی دان نابغه ایرانی در شبکه تلویزیونی بی بی سی انگلیسی بازتاب داشت.
شبکه تلویزیونی بی بی سی در این باره گزارش داد: مریم میرزاخانی ریاضی دان مشهور جهان که ایرانی تبار است در بیمارستانی در آمریکا بر اثر سرطان درگذشت.
وی نخستین زنی بود که نشان پرافتخار فیلدز را از آن خود کرد. این مدال ، جایزه نوبل ریاضی تلقی می شود.
وی در سال دوهزار و چهارده این جایزه را به پاس کاری که روی اشکال هندسی پیچیده انجام داده بود، دریافت کرد.
مریم میرزاخانی زمانی که نوجوان بود همچنین دو مدال طلای المپیاد بین المللی ریاضی را از آن خود کرد. وی در زمان مرگ فقط چهل سال سن داشت.
بی بی سی در ادامه با پروفسور کارولاین سریز از دانشگاه وارویک انگلیس گفتگویی زنده انجام داد.
مجری بی بی سی خطاب به کارولاین سریز که سال ها مریم میرزاخانی را می شناخت ، گفت: مرگ میرزاخانی در سن چهل سالگی وحشتناک است اما وی یک مادر نابغه و دارای خانواده بود.
استاد دانشگاه وارویک گفت: بله همین طور است. واقعا خبر ناراحت کننده ای بود.
ما می دانستیم که او برای مدت زمان طولانی بیمار است اما لحظه ای که مرگ وی رخ داد واقعا وحشتناک بود. وی یک ریاضی دان نابغه و برجسته بود. واقعیت این است که او یک ایرانی بود و اینکه او نخستین زنی بود که مدال پرافتخار فیلدز را از آن خود کرد، وی در سراسر جهان واقعا الگویی در زمینه تلفیق فرمول ها بود. واقعا جای وی خالی است و امروز روز غمگینی است.
مجری بی بی سی گفت: من یک فرد عادی هستم اما شما استاد ریاضی هستید. بسیاری از بینندگان ما نیز افراد عادی هستند. توانایی های ریاضی او( مریم میرزاخانی) از چه جهت خاص بودند؟
استاد دانشگاه وارویک در این باره گفت: فکر می کنم توانایی خاصی که او داشت این بود که می توانست با موفقیت ایده هایی را با هم تلفیق کند که شاید دیگران آن ایده ها را می دانستند اما او این ایده ها را به شیوه ای غیر منتظره و قابل توجه با یکدیگر تلفیق می کرد. وی عملا نسخه ای از پیش نویس رساله دکترای خود را برای من فرستاد یعنی قبل از اینکه ارائه شود. او به روشی شگفت انگیز توانست ایده هایی را که دیگران هم می دانستند، به خوبی ترکیب کند.
مجری درباره تفاوت ریاضی محض و کاربردی پرسید.
استاد دانشگاه وارویک گفت:کارهای او قطعا در زمینه تئوری ها(نظریه ها) بیشتر استفاده می شود که باعث شد کارهای بیشتری ادامه پیدا کند. افراد درسراسر جهان با ایده های او کار می کنند. این هنر ریاضی محض است اما ریاضی نیز می تواند به طرق غیر منتظره کاربردی شود. چیزی که اکنون می توان گفت این است که برخی از کارهای او باعث الهام بخشی در فیزیک ریاضی و گرانش کوانتوم و نظریه استرینگ شد اما این جنبه ها ازفیزیک همچنان از دنیای واقعی فاصله دارد.آنها بیشتر شبیه مدل هستند که ممکن است جهان شبیه شان باشد اما هرگز نمی توان گفت که چه زمانی یک بخش از ریاضی می تواند به کلیدی برای بخشی ازفناوری تبدیل شود.
مجری درباره شخصیت مریم میرزاخانی و نظرش درباره ایرانی بودنش پرسید؟
استاد دانشگاه وارویک گفت: او خودش شخصا به مدرسه ای پراعتبار و ویژه ی ریاضی در تهران رفت که ریاضی دانان بسیار خوبی را تربیت کرد. وی درباره دستاوردهای خود بسیار متواضع بود ، بسیار متواضع بود ، خیلی دوست داشتنی بود ، وی سرزنده و خلاق بود.